Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdagsgave på forskud

Forleden var jeg på ose-tur med svigermor og fandt 'Politikkens bog om clematis og andre klatreplanter' udgivet i samarbejde med Det Danske Haveselskab. Jeg talte varmt om den til svigermor bl.a. fordi den er skrevet af Danmarks 'klematis-mand' nr. 1 - Flemming Hansen.

Da jeg var på vej til kassen foreslog svigermor, at hun ville købe den til mig, som forskud på min fødselsdagsgave. Og det var jeg da ikke sen til at sige ja tak til. En rigtig dejlig fødselsdagsgave, som straks blev pakket op, da vi kom hjem.

Ligusterhækken, som står omkring vores hjørnegrund, er gammel og er ved at vælte, så vi har planer om, at den skal hives op og så vil vi bygge et plankeværk, som har et rionet ind mod haven. På rionettet skal der gro masser af klatreplanter, så bogen er højaktuel i forbindelse med planlægningen af plankeværket.

Ligesom vi har planer om at bygge et plankeværk, som skal afskærme den nye terrasse for indkig fra vejen. På bagsiden af det, skal der også plantes klatreplanter. Så jeg er sikker på, at bogen vil blive flittigt bladret igennem, så vi kan finde inspiration til de kommende planteprojekter.

Kommentarer

 1. Heldige dig.:O) Har du mulighed for at tage til et foredrag med Flemming Hansen kan det anbefales. Han er underholdende og inspirerende.

  SvarSlet
 2. Skønt med skønt på......bøger kan man ikke få for mange af....og da slet ikke havebøger :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 3. Måske man skulle invitere sin svigermor med på ose-tur? Man kan jo altid bruge en havebog til :)

  SvarSlet
 4. Kære Susanne.

  Den bog bliver du glad for. Som Susanne skriver er Flemming og hans kone Birthe dejlige mennesker.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Det kunne være superspændende at høre ham - men kan ikke lige finde et foredrag af ham her i Nordsjælland!

  Hej Dorte
  En havebog kan man altid finde plads til :-)

  Hej Lene
  Måske virker det kun, hvis man snart har fødselsdag ;-)

  Hej Madam
  Jeg har allerede læst i den og den virker lovende. Ved du om Flemming kommer til (Nord)Sjælland og holder foredrag?

  SvarSlet
 6. Hei:) Takk for hyggelig kommentar på min blogg:) Jeg må følge med på deg og dine planer også;) Så heldig du er som har fått klematisbok! Den skulle jeg også likt å hatt! Jeg strever litt med mine klematis-stiklinger... Er spent på å se om jeg får dem til. Det kommer nok et innlegg om det etterhvert! Ha en fin kveld:) Cathrine

  SvarSlet
 7. Hej Cathrine
  Det lyder spændende med clematisstiklinger. Det må være nogle du har overvintret! Dem vil jeg gerne høre mere om :-)

  Du ønskes også en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 8. Skøn svigermor. Kræs lidt for hende ,-)

  SvarSlet
 9. Hej Ina
  Jeg har en skøn familie i det hele taget :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…