Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdagsgave på forskud

Forleden var jeg på ose-tur med svigermor og fandt 'Politikkens bog om clematis og andre klatreplanter' udgivet i samarbejde med Det Danske Haveselskab. Jeg talte varmt om den til svigermor bl.a. fordi den er skrevet af Danmarks 'klematis-mand' nr. 1 - Flemming Hansen.

Da jeg var på vej til kassen foreslog svigermor, at hun ville købe den til mig, som forskud på min fødselsdagsgave. Og det var jeg da ikke sen til at sige ja tak til. En rigtig dejlig fødselsdagsgave, som straks blev pakket op, da vi kom hjem.

Ligusterhækken, som står omkring vores hjørnegrund, er gammel og er ved at vælte, så vi har planer om, at den skal hives op og så vil vi bygge et plankeværk, som har et rionet ind mod haven. På rionettet skal der gro masser af klatreplanter, så bogen er højaktuel i forbindelse med planlægningen af plankeværket.

Ligesom vi har planer om at bygge et plankeværk, som skal afskærme den nye terrasse for indkig fra vejen. På bagsiden af det, skal der også plantes klatreplanter. Så jeg er sikker på, at bogen vil blive flittigt bladret igennem, så vi kan finde inspiration til de kommende planteprojekter.

Kommentarer

 1. Heldige dig.:O) Har du mulighed for at tage til et foredrag med Flemming Hansen kan det anbefales. Han er underholdende og inspirerende.

  SvarSlet
 2. Skønt med skønt på......bøger kan man ikke få for mange af....og da slet ikke havebøger :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 3. Måske man skulle invitere sin svigermor med på ose-tur? Man kan jo altid bruge en havebog til :)

  SvarSlet
 4. Kære Susanne.

  Den bog bliver du glad for. Som Susanne skriver er Flemming og hans kone Birthe dejlige mennesker.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Det kunne være superspændende at høre ham - men kan ikke lige finde et foredrag af ham her i Nordsjælland!

  Hej Dorte
  En havebog kan man altid finde plads til :-)

  Hej Lene
  Måske virker det kun, hvis man snart har fødselsdag ;-)

  Hej Madam
  Jeg har allerede læst i den og den virker lovende. Ved du om Flemming kommer til (Nord)Sjælland og holder foredrag?

  SvarSlet
 6. Hei:) Takk for hyggelig kommentar på min blogg:) Jeg må følge med på deg og dine planer også;) Så heldig du er som har fått klematisbok! Den skulle jeg også likt å hatt! Jeg strever litt med mine klematis-stiklinger... Er spent på å se om jeg får dem til. Det kommer nok et innlegg om det etterhvert! Ha en fin kveld:) Cathrine

  SvarSlet
 7. Hej Cathrine
  Det lyder spændende med clematisstiklinger. Det må være nogle du har overvintret! Dem vil jeg gerne høre mere om :-)

  Du ønskes også en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 8. Skøn svigermor. Kræs lidt for hende ,-)

  SvarSlet
 9. Hej Ina
  Jeg har en skøn familie i det hele taget :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…