Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdagsgave på forskud

Forleden var jeg på ose-tur med svigermor og fandt 'Politikkens bog om clematis og andre klatreplanter' udgivet i samarbejde med Det Danske Haveselskab. Jeg talte varmt om den til svigermor bl.a. fordi den er skrevet af Danmarks 'klematis-mand' nr. 1 - Flemming Hansen.

Da jeg var på vej til kassen foreslog svigermor, at hun ville købe den til mig, som forskud på min fødselsdagsgave. Og det var jeg da ikke sen til at sige ja tak til. En rigtig dejlig fødselsdagsgave, som straks blev pakket op, da vi kom hjem.

Ligusterhækken, som står omkring vores hjørnegrund, er gammel og er ved at vælte, så vi har planer om, at den skal hives op og så vil vi bygge et plankeværk, som har et rionet ind mod haven. På rionettet skal der gro masser af klatreplanter, så bogen er højaktuel i forbindelse med planlægningen af plankeværket.

Ligesom vi har planer om at bygge et plankeværk, som skal afskærme den nye terrasse for indkig fra vejen. På bagsiden af det, skal der også plantes klatreplanter. Så jeg er sikker på, at bogen vil blive flittigt bladret igennem, så vi kan finde inspiration til de kommende planteprojekter.

Kommentarer

 1. Heldige dig.:O) Har du mulighed for at tage til et foredrag med Flemming Hansen kan det anbefales. Han er underholdende og inspirerende.

  SvarSlet
 2. Skønt med skønt på......bøger kan man ikke få for mange af....og da slet ikke havebøger :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 3. Måske man skulle invitere sin svigermor med på ose-tur? Man kan jo altid bruge en havebog til :)

  SvarSlet
 4. Kære Susanne.

  Den bog bliver du glad for. Som Susanne skriver er Flemming og hans kone Birthe dejlige mennesker.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Det kunne være superspændende at høre ham - men kan ikke lige finde et foredrag af ham her i Nordsjælland!

  Hej Dorte
  En havebog kan man altid finde plads til :-)

  Hej Lene
  Måske virker det kun, hvis man snart har fødselsdag ;-)

  Hej Madam
  Jeg har allerede læst i den og den virker lovende. Ved du om Flemming kommer til (Nord)Sjælland og holder foredrag?

  SvarSlet
 6. Hei:) Takk for hyggelig kommentar på min blogg:) Jeg må følge med på deg og dine planer også;) Så heldig du er som har fått klematisbok! Den skulle jeg også likt å hatt! Jeg strever litt med mine klematis-stiklinger... Er spent på å se om jeg får dem til. Det kommer nok et innlegg om det etterhvert! Ha en fin kveld:) Cathrine

  SvarSlet
 7. Hej Cathrine
  Det lyder spændende med clematisstiklinger. Det må være nogle du har overvintret! Dem vil jeg gerne høre mere om :-)

  Du ønskes også en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 8. Skøn svigermor. Kræs lidt for hende ,-)

  SvarSlet
 9. Hej Ina
  Jeg har en skøn familie i det hele taget :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …