Gå videre til hovedindholdet

Hurra jeg vandt :-)

Line fra Dalgaarden havde en Give Away med frø, som jeg deltog i - og tænk jeg var så heldig at vinde :-)

GIVE AWAY HER HOS DALGAARDEN

Nu kan jeg se frem til at få dejlige planter i haven. Line skriver om frøene; Tomatfrø (som sagtens kan give et godt udbytte, selvom du ikke har drivhus!!), stor, rød mælde (god i salater, eller som sommerblomst i staudebedet som i Anne Justs have), harlekin-tagetes (høj, med gule-orange-stribede kronblade), og endelig mameluk-ærme (lyserød eller hvid sommerblomst, meget nem).

Det er skønne frø, som jeg vil glæde mig til at så og følge i min have. Tak til Line :-)

Kommentarer

 1. Tillykke med gevinsten, allertiders overraskelse at modtage.

  SvarSlet
 2. Hej Vibe
  Tak - ligesom alle andre, så plejer jeg aldrig at vinde, så det var en dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Jeg håber, du bliver glad for frøene - de er alle taknemmelige at så, og også at tage frø af til efteråret.
  Jeg glæder mig til at følge frøene (og resten af din blog :-))
  Hej fra Line

  SvarSlet
 4. Hej Line
  At de er taknemmelige at så gør kun sagen bedre :-) Bliver spændende :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke! Det er altid dejligt at vinde og det er da nogle dejlige frø at få ind i haven.

  Tak for tippet om skvalderkålpestoen. De står for tur en af de nærmeste dage. Vi har ikke flere end jeg kan holde dem nede, så nu kan jeg både se noget nyttigt ved brændenælder (gødning) og skvalderkål. Så mangler jeg bare at se noget fornuftigt i tidsler, men det bliver nok straks værre.

  M.h.t. biodynamisk dyrkning har du ret i, at afgrøderne også skal høstes på bestemte tidspunkter for at øge deres holdbarhed. Det er første år vi prøver og vi gøder ikke efter biodynamiske principper. Det blev alligevel lidt for besværligt. Vi er ret spændte på resultatet, men det giver umiddelbart god mening.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Hej Birgitte
  Hmm, jeg har heller ingen gode idéer til tidsler :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …