Gå videre til hovedindholdet

Hurra jeg vandt :-)

Line fra Dalgaarden havde en Give Away med frø, som jeg deltog i - og tænk jeg var så heldig at vinde :-)

GIVE AWAY HER HOS DALGAARDEN

Nu kan jeg se frem til at få dejlige planter i haven. Line skriver om frøene; Tomatfrø (som sagtens kan give et godt udbytte, selvom du ikke har drivhus!!), stor, rød mælde (god i salater, eller som sommerblomst i staudebedet som i Anne Justs have), harlekin-tagetes (høj, med gule-orange-stribede kronblade), og endelig mameluk-ærme (lyserød eller hvid sommerblomst, meget nem).

Det er skønne frø, som jeg vil glæde mig til at så og følge i min have. Tak til Line :-)

Kommentarer

 1. Tillykke med gevinsten, allertiders overraskelse at modtage.

  SvarSlet
 2. Hej Vibe
  Tak - ligesom alle andre, så plejer jeg aldrig at vinde, så det var en dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Jeg håber, du bliver glad for frøene - de er alle taknemmelige at så, og også at tage frø af til efteråret.
  Jeg glæder mig til at følge frøene (og resten af din blog :-))
  Hej fra Line

  SvarSlet
 4. Hej Line
  At de er taknemmelige at så gør kun sagen bedre :-) Bliver spændende :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke! Det er altid dejligt at vinde og det er da nogle dejlige frø at få ind i haven.

  Tak for tippet om skvalderkålpestoen. De står for tur en af de nærmeste dage. Vi har ikke flere end jeg kan holde dem nede, så nu kan jeg både se noget nyttigt ved brændenælder (gødning) og skvalderkål. Så mangler jeg bare at se noget fornuftigt i tidsler, men det bliver nok straks værre.

  M.h.t. biodynamisk dyrkning har du ret i, at afgrøderne også skal høstes på bestemte tidspunkter for at øge deres holdbarhed. Det er første år vi prøver og vi gøder ikke efter biodynamiske principper. Det blev alligevel lidt for besværligt. Vi er ret spændte på resultatet, men det giver umiddelbart god mening.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Hej Birgitte
  Hmm, jeg har heller ingen gode idéer til tidsler :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…