Gå videre til hovedindholdet

Hurra jeg vandt :-)

Line fra Dalgaarden havde en Give Away med frø, som jeg deltog i - og tænk jeg var så heldig at vinde :-)

GIVE AWAY HER HOS DALGAARDEN

Nu kan jeg se frem til at få dejlige planter i haven. Line skriver om frøene; Tomatfrø (som sagtens kan give et godt udbytte, selvom du ikke har drivhus!!), stor, rød mælde (god i salater, eller som sommerblomst i staudebedet som i Anne Justs have), harlekin-tagetes (høj, med gule-orange-stribede kronblade), og endelig mameluk-ærme (lyserød eller hvid sommerblomst, meget nem).

Det er skønne frø, som jeg vil glæde mig til at så og følge i min have. Tak til Line :-)

Kommentarer

 1. Tillykke med gevinsten, allertiders overraskelse at modtage.

  SvarSlet
 2. Hej Vibe
  Tak - ligesom alle andre, så plejer jeg aldrig at vinde, så det var en dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Jeg håber, du bliver glad for frøene - de er alle taknemmelige at så, og også at tage frø af til efteråret.
  Jeg glæder mig til at følge frøene (og resten af din blog :-))
  Hej fra Line

  SvarSlet
 4. Hej Line
  At de er taknemmelige at så gør kun sagen bedre :-) Bliver spændende :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke! Det er altid dejligt at vinde og det er da nogle dejlige frø at få ind i haven.

  Tak for tippet om skvalderkålpestoen. De står for tur en af de nærmeste dage. Vi har ikke flere end jeg kan holde dem nede, så nu kan jeg både se noget nyttigt ved brændenælder (gødning) og skvalderkål. Så mangler jeg bare at se noget fornuftigt i tidsler, men det bliver nok straks værre.

  M.h.t. biodynamisk dyrkning har du ret i, at afgrøderne også skal høstes på bestemte tidspunkter for at øge deres holdbarhed. Det er første år vi prøver og vi gøder ikke efter biodynamiske principper. Det blev alligevel lidt for besværligt. Vi er ret spændte på resultatet, men det giver umiddelbart god mening.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Hej Birgitte
  Hmm, jeg har heller ingen gode idéer til tidsler :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…