Gå videre til hovedindholdet

Forårs-gøremål

Efter en dejlig frokost på terrassen gik jeg igang med nogle af forårets gøremål i haven. Et par bede blev rengjort for det spirende ukrudt og en del staudetoppe blev klippet ned.

Roserne fik fjernet granbeskyttelsen i sidste uge. De er allerede i fuld gang med at forberede årets blomstring og står enten med knopper eller med friske blade.


Det siges, at roser skal beskæres, når forsythiaen springer ud, for da er der ikke længere fare for, at en nattefrost kan beskadige roserne. Min forsythia er endnu ikke sprunget ud, men er tæt på. Og jeg vurderede, at den nattefrost, som de lover sidst på ugen, er på så få grader, at den ikke vil skade nyklippede roser. Så nu var det tid til, at jeg skulle igang med rosensaksen og roserne er blevet beskåret idag.

Derudover fik jeg plantet de tre dahlier 'Arabian Night' i en spand og sat til forkultivering i drivhuset. 18 løg fra Dorthealiljer er kommet i jorden. Løgene jeg har fået som gave af en anden haveglad og de er afblomstrede, men har fortsat grønne blade. Og endelig fik jeg plantet den længe ønskede klatrehortensia ved gavlen af haveskuret.


Klatrehortensiaen er plantet lidt skråt, så den kan få fat i gavlen på skuret. Og mon ikke jeg ved lejlighed skal have bundet båndene op, så planten kan 'bredes ud' på et større areal af gavlen og efterhånden komme til at fylde mere!

Kommentarer

 1. Så kan jeg også gå gang med at klippe roser ;)var lidt i tvivl..Lyder spændende med din klatrehortensia -har også haft en men det gik ikke så godt med at klatre så er spændt på at se din ;)

  SvarSlet
 2. Hej Karina
  God arbejdslyst med roserne. Jeg regner da stærk med, at den vil klatre - kan huske en stor plante fra mit barndomshjem og jeg mener ikke, at den skulle have hjælp :-)

  SvarSlet
 3. Vi har også to klatrehortensiaer, som vi forventer også meget af. Skulle de ikke gribe fat, må vi jo hjælpe dem på vej :-). De er meget smukke, når de en gang vokser til og rådyrene skulle efter sigende ikke være begejstrede. Tænk sig, hvis det er sandt :-)

  Bedste mandagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Hej Birgitte
  Det ville da være så skønt for jer, hvis det er sandt, at rådyrerne ikke kan lide dem :-)
  Jeg er helt enig med dig i, at de er smukke, når de blomstrer på en hel væg :-)

  SvarSlet
 5. Jeg er så glad for min klatrehortensia. Den fylder rigeligt et helt fag hegn (2m). God ide med at løsne båndene, for når først denne fætter tager fat, går det stærkt. I år vil jeg prøve at formere den - skulle efter sigende være nemt. Jeg prøver! Tillykke med din hortensia..

  SvarSlet
 6. Tak Bente :-) Jeg glæder mig til at se den vokse og med tiden fylder gavlen - det lyder som om, det kan lade sig gøre over tid :-) Jeg håber, at jeg når at se blomster i denne sæson. Held og lykke med formeringen - det kunne være spændende at høre om dine erfaringer :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…