Gå videre til hovedindholdet

Forårs-gøremål

Efter en dejlig frokost på terrassen gik jeg igang med nogle af forårets gøremål i haven. Et par bede blev rengjort for det spirende ukrudt og en del staudetoppe blev klippet ned.

Roserne fik fjernet granbeskyttelsen i sidste uge. De er allerede i fuld gang med at forberede årets blomstring og står enten med knopper eller med friske blade.


Det siges, at roser skal beskæres, når forsythiaen springer ud, for da er der ikke længere fare for, at en nattefrost kan beskadige roserne. Min forsythia er endnu ikke sprunget ud, men er tæt på. Og jeg vurderede, at den nattefrost, som de lover sidst på ugen, er på så få grader, at den ikke vil skade nyklippede roser. Så nu var det tid til, at jeg skulle igang med rosensaksen og roserne er blevet beskåret idag.

Derudover fik jeg plantet de tre dahlier 'Arabian Night' i en spand og sat til forkultivering i drivhuset. 18 løg fra Dorthealiljer er kommet i jorden. Løgene jeg har fået som gave af en anden haveglad og de er afblomstrede, men har fortsat grønne blade. Og endelig fik jeg plantet den længe ønskede klatrehortensia ved gavlen af haveskuret.


Klatrehortensiaen er plantet lidt skråt, så den kan få fat i gavlen på skuret. Og mon ikke jeg ved lejlighed skal have bundet båndene op, så planten kan 'bredes ud' på et større areal af gavlen og efterhånden komme til at fylde mere!

Kommentarer

 1. Så kan jeg også gå gang med at klippe roser ;)var lidt i tvivl..Lyder spændende med din klatrehortensia -har også haft en men det gik ikke så godt med at klatre så er spændt på at se din ;)

  SvarSlet
 2. Hej Karina
  God arbejdslyst med roserne. Jeg regner da stærk med, at den vil klatre - kan huske en stor plante fra mit barndomshjem og jeg mener ikke, at den skulle have hjælp :-)

  SvarSlet
 3. Vi har også to klatrehortensiaer, som vi forventer også meget af. Skulle de ikke gribe fat, må vi jo hjælpe dem på vej :-). De er meget smukke, når de en gang vokser til og rådyrene skulle efter sigende ikke være begejstrede. Tænk sig, hvis det er sandt :-)

  Bedste mandagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Hej Birgitte
  Det ville da være så skønt for jer, hvis det er sandt, at rådyrerne ikke kan lide dem :-)
  Jeg er helt enig med dig i, at de er smukke, når de blomstrer på en hel væg :-)

  SvarSlet
 5. Jeg er så glad for min klatrehortensia. Den fylder rigeligt et helt fag hegn (2m). God ide med at løsne båndene, for når først denne fætter tager fat, går det stærkt. I år vil jeg prøve at formere den - skulle efter sigende være nemt. Jeg prøver! Tillykke med din hortensia..

  SvarSlet
 6. Tak Bente :-) Jeg glæder mig til at se den vokse og med tiden fylder gavlen - det lyder som om, det kan lade sig gøre over tid :-) Jeg håber, at jeg når at se blomster i denne sæson. Held og lykke med formeringen - det kunne være spændende at høre om dine erfaringer :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …