Gå videre til hovedindholdet

Nyeste nr. af Bo Bedre

Bo Bedre fejrer 50 års jubilæum og er netop udkommet med det nyeste blad, som selvfølgelig er et jubilæumsnummer. Bo Bedre viser bl.a. en del af forsiderne igennem årene og du kan se dem alle her.

Da vi fik kigget godt efter, så var der en forside fra september 1968 med vores hus på - går vi ud fra. Vi vidste godt, at det var et HTH og Bo Bedre hus, men vi er aldrig kommet længere i at undersøge, om det har været i Bo Bedre og evt. i hvilket nr. og år!

Billedet lånt fra BoBedre.dk
Da vi overtog huset var der ikke vinduer fra gulv til loft - vinduesarealerne var halverede ift. på billedet ovenfor, hvilket sandsynligvis er sket i forbindelse med oliekrisen. Der var en fliseterrasse med et par trin ned fra husets gulvniveau. Sjovt nok så skiftede vi alle døre og vinduer i efteråret 2009, sådan at vi fik vinduer fra gulv til loft ud mod terrassen. Og i foråret 2010 lavede vi en ny træterrasse i niveau med stuegulvet. Uden at vide det, har vi ført det tilbage til det oprindelige :-)

Vi har dog ikke lavet plantekasser på terrassen og det kommer vi heller ikke til - vi ønsker en stor flade på terrassen. Men måske kommer vi med tiden til at lave et udendørs køkken - drømme må man gerne have!

Vi skal på biblioteket for at låne Bo Bedre fra 1968 - vil vil se, hvordan huset så ud, da det blev bygget. Det bliver så spændende :-)

Kommentarer

 1. Oi, så spennende oppdagelse! Du får gi en lyd på bloggen om hva du finner ut:) Sov godt! Cathrine

  SvarSlet
 2. Hvor sjovt og spændende..Lidt pudsigt at I har ført huset tilbage til det oprindelige..
  Bliver spændende at høre om hvad i finder ud af med huset..God jagt :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig hyggeligt ud, hvor dejligt med sådan en terasse. Jeg har jo fulgt lidt med i jeres terasse-projekt sidste år - der er sikkert også skønt lige nu, hvor solen får mere magt:-)

  SvarSlet
 4. Det var da sjovt. Bo Bedre skulle da have lavet artiklen med et før-og-nu billede.

  SvarSlet
 5. Hej Cathrine
  Ja der er lidt spændende, hvad der står om huset. Jeg lover at skrive om det igen, når jeg har fået bladet i hånden :-)

  Hej Karina
  Ja det er lidt sjovt - men det må jo være fordi, at det passer til huset ;-)

  Hej Chalotte
  Terrassen er stadig dejlig, men jeg synes nu det har været for koldt endnu til at nyde solen derude - er vist en frosenpind for har hørt om flere, der har fundet en lun plet pakket ind i tæpper :-)

  Hej Diane
  Ja, det kunne have været sjovt med før og nu :-)

  SvarSlet
 6. Herligt, hvor er det dejligt at bliver overrasket og dette er da særligt glædeligt for jer...
  Håber at I kan finde det gamle blad;-)
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 7. ps hvad er det for et smukt metalstativ til højre under "Stemningsbillede", det er flot ud...
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 8. Hej Lone
  Det kunne være så sjovt at se det gamle blad :-)
  Mener du det sorte 'stativ' med små hylder og som fungerer som skillevæg? hvis det er det, så er det et præfabrikeret træstakit, som jeg har malet sort :-)

  SvarSlet
 9. Hejsa...nej hvor sjovt... Vi er ved at købe et hus magen til :-)... Vi er så forelskede i det.. men også meget nervøse for energimærke f og det flade tag. Vi overvejer at efterisolere... Har I mon nogle erfarringer? Pyh vi skal byde i morgen? Hilsen Luise .

  SvarSlet
 10. Så flott at dere har tilbakeført til store vindusflater mellom stue og hage! Jeg sitter og titter rundt i bloggen din nå, og synes det ser ut som en riktig deilig hage du har. Så flink dere er med å få det pent, også så mange gode smarte løsninger :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…