Gå videre til hovedindholdet

Nyeste nr. af Bo Bedre

Bo Bedre fejrer 50 års jubilæum og er netop udkommet med det nyeste blad, som selvfølgelig er et jubilæumsnummer. Bo Bedre viser bl.a. en del af forsiderne igennem årene og du kan se dem alle her.

Da vi fik kigget godt efter, så var der en forside fra september 1968 med vores hus på - går vi ud fra. Vi vidste godt, at det var et HTH og Bo Bedre hus, men vi er aldrig kommet længere i at undersøge, om det har været i Bo Bedre og evt. i hvilket nr. og år!

Billedet lånt fra BoBedre.dk
Da vi overtog huset var der ikke vinduer fra gulv til loft - vinduesarealerne var halverede ift. på billedet ovenfor, hvilket sandsynligvis er sket i forbindelse med oliekrisen. Der var en fliseterrasse med et par trin ned fra husets gulvniveau. Sjovt nok så skiftede vi alle døre og vinduer i efteråret 2009, sådan at vi fik vinduer fra gulv til loft ud mod terrassen. Og i foråret 2010 lavede vi en ny træterrasse i niveau med stuegulvet. Uden at vide det, har vi ført det tilbage til det oprindelige :-)

Vi har dog ikke lavet plantekasser på terrassen og det kommer vi heller ikke til - vi ønsker en stor flade på terrassen. Men måske kommer vi med tiden til at lave et udendørs køkken - drømme må man gerne have!

Vi skal på biblioteket for at låne Bo Bedre fra 1968 - vil vil se, hvordan huset så ud, da det blev bygget. Det bliver så spændende :-)

Kommentarer

 1. Oi, så spennende oppdagelse! Du får gi en lyd på bloggen om hva du finner ut:) Sov godt! Cathrine

  SvarSlet
 2. Hvor sjovt og spændende..Lidt pudsigt at I har ført huset tilbage til det oprindelige..
  Bliver spændende at høre om hvad i finder ud af med huset..God jagt :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig hyggeligt ud, hvor dejligt med sådan en terasse. Jeg har jo fulgt lidt med i jeres terasse-projekt sidste år - der er sikkert også skønt lige nu, hvor solen får mere magt:-)

  SvarSlet
 4. Det var da sjovt. Bo Bedre skulle da have lavet artiklen med et før-og-nu billede.

  SvarSlet
 5. Hej Cathrine
  Ja der er lidt spændende, hvad der står om huset. Jeg lover at skrive om det igen, når jeg har fået bladet i hånden :-)

  Hej Karina
  Ja det er lidt sjovt - men det må jo være fordi, at det passer til huset ;-)

  Hej Chalotte
  Terrassen er stadig dejlig, men jeg synes nu det har været for koldt endnu til at nyde solen derude - er vist en frosenpind for har hørt om flere, der har fundet en lun plet pakket ind i tæpper :-)

  Hej Diane
  Ja, det kunne have været sjovt med før og nu :-)

  SvarSlet
 6. Herligt, hvor er det dejligt at bliver overrasket og dette er da særligt glædeligt for jer...
  Håber at I kan finde det gamle blad;-)
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 7. ps hvad er det for et smukt metalstativ til højre under "Stemningsbillede", det er flot ud...
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 8. Hej Lone
  Det kunne være så sjovt at se det gamle blad :-)
  Mener du det sorte 'stativ' med små hylder og som fungerer som skillevæg? hvis det er det, så er det et præfabrikeret træstakit, som jeg har malet sort :-)

  SvarSlet
 9. Hejsa...nej hvor sjovt... Vi er ved at købe et hus magen til :-)... Vi er så forelskede i det.. men også meget nervøse for energimærke f og det flade tag. Vi overvejer at efterisolere... Har I mon nogle erfarringer? Pyh vi skal byde i morgen? Hilsen Luise .

  SvarSlet
 10. Så flott at dere har tilbakeført til store vindusflater mellom stue og hage! Jeg sitter og titter rundt i bloggen din nå, og synes det ser ut som en riktig deilig hage du har. Så flink dere er med å få det pent, også så mange gode smarte løsninger :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …