Gå videre til hovedindholdet

Gult tak

Jeg har hjulpet en bekendts far med smerter efter et håndledsbrud. Heldigvis kan jeg noget med elastisk taping! Og i de sidste 14 dage har han kunne bruge hånden uden smerter. Som tak for hjælpen, gav han mig denne store potte med masser af tete a tete.

At få sådan en dejlig påskønnelse glæder langt ned i maven. Og det var ikke kun da jeg fik potten, at jeg blev glad, nej hver gang jeg ser blomsterne, tænker jeg på ham og glædes over at jeg kan hjælpe :-)

Kommentarer

 1. Visst är det härligt att hjälpa andra!Det ger så mycke tillbaka.
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 2. Hvor dejligt - og ikke nok med det: de næste mange år vil du også have ham i tankerne, når de blomstrer igen.

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt at du kunne hjælpe ham. Jeg har lige læst dit indlæg om elastisk taping. TROR DU DET KAN HJÆLPE MOD TENNISALBUER?

  Jeg døjer med hele 2 stk. og er ved at blive vanvittig over at skulle have min mand til at hjælpe med det tunge arbejde. Jeg plejer at kunne selv - øv.

  SvarSlet
 4. Det er altid skønt med planter i gave..Og som du siger man tænker på vedkommende hver gang man ser på planten..
  God herfra..

  SvarSlet
 5. Dejligt når folk skønner på den hjælp de får :-)

  SvarSlet
 6. Hej Helena
  Du har fuldstændig ret i, at det giver så meget tilbage :-)

  Hej Diane
  Jeg elsker planter/løg med historie :-)

  Hej Lene
  Jeg har haft held med at tape tennisalbuer tidligere, så det er bestemt et forsøg værd :-)

  Hej Karina :-)

  Hej Vivik
  Du har ret og man finder ret hurtig ud af hvem der skønner på hjælpen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …