Gå videre til hovedindholdet

Solbær-blomster

I forbindelse med at vi beskar vores ribs- og solbærbuske, tog jeg et par grene ind til drivning. Og nu er der kommet de yndigste små klokkeblomster på grenene og de lysegrønne blade er også ved at udfolde sig.

Solbærblomster i stuen men (heldigvis) ingen bi - det giver ingen solbær. Men måske jeg skulle overveje at brygge mig en kop skoldhed te på solbærbladene!

Kommentarer

 1. Sån inne på kvist ser en ju hur vackra blommorna är, ute på sommaren glömmer man lätt att se efter. Hoppas teen smaker :)

  SvarSlet
 2. Hvorfor nøjes med mirabelle, kirsebær og forsythia, når solbærgrene også er smukke at tage ind. Glæder mig til at vores buske bliver så store, at jeg kan gøre efter :-)

  Bedste februarhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Skønt at få haven ind i huset ;)..Det kribler mere og mere i fingerne for at få jord under neglene..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Kønne blomster. Jeg tager også grene ind af alt muligt. Man er meget taknemmelig for spirende grønne blade og blomster på denne årstid. Jeg spekulerede på, om de også dufter af solbær, ligesom bladene gør om sommeren?

  SvarSlet
 5. Hej Mia
  Ja blomsterne er rigtig søde men små! Jeg fik ikke lavet te - hverdagens travlhed indhentede mig :-/

  Hej Birgitte
  I forhold til de forårsblomstrende træer og buske er det vist kun fantasien der sætter grænser for, hvilke der kan drives frem. Solbærblomsterne er små, men alligevel en lille markant blomsterklase i en buket :-)

  Hej Karina
  Ja nu det ikke har været muligt at komme i haven, så er det skønt at trækken noget af foråret ind. Mon ikke havetiden er ved at nærme sig - jeg håber ihvertfald :-)

  Hej Ina
  Ja grene, blade og blomster dufter af solbær - skønt at stikke næsen ned til grenen for at "drømme" lidt om forår :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)