Gå videre til hovedindholdet

Solbær-blomster

I forbindelse med at vi beskar vores ribs- og solbærbuske, tog jeg et par grene ind til drivning. Og nu er der kommet de yndigste små klokkeblomster på grenene og de lysegrønne blade er også ved at udfolde sig.

Solbærblomster i stuen men (heldigvis) ingen bi - det giver ingen solbær. Men måske jeg skulle overveje at brygge mig en kop skoldhed te på solbærbladene!

Kommentarer

 1. Sån inne på kvist ser en ju hur vackra blommorna är, ute på sommaren glömmer man lätt att se efter. Hoppas teen smaker :)

  SvarSlet
 2. Hvorfor nøjes med mirabelle, kirsebær og forsythia, når solbærgrene også er smukke at tage ind. Glæder mig til at vores buske bliver så store, at jeg kan gøre efter :-)

  Bedste februarhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Skønt at få haven ind i huset ;)..Det kribler mere og mere i fingerne for at få jord under neglene..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Kønne blomster. Jeg tager også grene ind af alt muligt. Man er meget taknemmelig for spirende grønne blade og blomster på denne årstid. Jeg spekulerede på, om de også dufter af solbær, ligesom bladene gør om sommeren?

  SvarSlet
 5. Hej Mia
  Ja blomsterne er rigtig søde men små! Jeg fik ikke lavet te - hverdagens travlhed indhentede mig :-/

  Hej Birgitte
  I forhold til de forårsblomstrende træer og buske er det vist kun fantasien der sætter grænser for, hvilke der kan drives frem. Solbærblomsterne er små, men alligevel en lille markant blomsterklase i en buket :-)

  Hej Karina
  Ja nu det ikke har været muligt at komme i haven, så er det skønt at trækken noget af foråret ind. Mon ikke havetiden er ved at nærme sig - jeg håber ihvertfald :-)

  Hej Ina
  Ja grene, blade og blomster dufter af solbær - skønt at stikke næsen ned til grenen for at "drømme" lidt om forår :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …