Gå videre til hovedindholdet

Solbær-blomster

I forbindelse med at vi beskar vores ribs- og solbærbuske, tog jeg et par grene ind til drivning. Og nu er der kommet de yndigste små klokkeblomster på grenene og de lysegrønne blade er også ved at udfolde sig.

Solbærblomster i stuen men (heldigvis) ingen bi - det giver ingen solbær. Men måske jeg skulle overveje at brygge mig en kop skoldhed te på solbærbladene!

Kommentarer

 1. Sån inne på kvist ser en ju hur vackra blommorna är, ute på sommaren glömmer man lätt att se efter. Hoppas teen smaker :)

  SvarSlet
 2. Hvorfor nøjes med mirabelle, kirsebær og forsythia, når solbærgrene også er smukke at tage ind. Glæder mig til at vores buske bliver så store, at jeg kan gøre efter :-)

  Bedste februarhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Skønt at få haven ind i huset ;)..Det kribler mere og mere i fingerne for at få jord under neglene..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Kønne blomster. Jeg tager også grene ind af alt muligt. Man er meget taknemmelig for spirende grønne blade og blomster på denne årstid. Jeg spekulerede på, om de også dufter af solbær, ligesom bladene gør om sommeren?

  SvarSlet
 5. Hej Mia
  Ja blomsterne er rigtig søde men små! Jeg fik ikke lavet te - hverdagens travlhed indhentede mig :-/

  Hej Birgitte
  I forhold til de forårsblomstrende træer og buske er det vist kun fantasien der sætter grænser for, hvilke der kan drives frem. Solbærblomsterne er små, men alligevel en lille markant blomsterklase i en buket :-)

  Hej Karina
  Ja nu det ikke har været muligt at komme i haven, så er det skønt at trækken noget af foråret ind. Mon ikke havetiden er ved at nærme sig - jeg håber ihvertfald :-)

  Hej Ina
  Ja grene, blade og blomster dufter af solbær - skønt at stikke næsen ned til grenen for at "drømme" lidt om forår :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…