Gå videre til hovedindholdet

Fejrer du Valentins dag?

Imorgen er det Valentins dag og dermed de elskendes helligdag. Der er flere historier om, hvordan dagen er opstået, men ét er sikkert - mærkedagen er opkaldt efter Sankt Valentin. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin. Og mærkedagen Sankt Valentins dag d. 14. februar blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t.

Én af legenderne fortæller, at i det gamle romerrige 269 e.v.t. beordrede kejser Claudius II, at soldater ikke måtte være gift eller forlovet - en god soldat var uden kone og børn! Den kristne præst Valentin trodsede dette og viede i hemmelighed soldaterne. Han blev derfor arresteret og senere henrettet d. 14. februar. Mens Valentin ventede på henrettelsen, helbredte han fangevogterens blinde datter og han skrev et kærligt kort til hende, som han afsluttede med "Din Valentin".

Idag forbindes mærkedagen dog nærmere med blomster, choklade og hjerter og er derfor blevet en rigtig god forretning for blomsterhandlerne. Ja nogle påstår endda, at det er blomsterhandlerne, som har fået den amerikanske tradition (USA har været foregangsland for denne tradition) til Danmark for omkring 16 år siden! Og ifølge denne artikel er Valentins dag en stor dag for blomsterhandlerne, idet de sælger 10 gange flere buketter end på en almindelig hverdag og dermed sælger de ca. halvt så mange som på årets største "blomsterdag" - Mors Dag.

Her i huset fejrer vi ikke specifikt Valentins dag - ikke fordi vi ikke gerne vil modtage blomster, chokolade, hjerter eller et dejligt kort - men vi vil hellere give en skøn buket på en dag, hvor vi har lyst til at forkæle den anden lidt :-)

Bliver Valentins dag fejret hos dig?
Jeg har givet mulighed for en afstemning i højre side af bloggen - jeg håber, at du vil deltage og afgive din stemme? Jeg vil følge op på afstemningen imorgen aften, når Valentins dag snart er afsluttet. Det bliver spændende at se, hvor mange der fejrer Valentins dag :-)

Kommentarer

 1. Hos os fejrer vi ikke Valentines dag - her kommer blomsterne spontant. Indrømmet, så er det min mand der kommer med bukketter - jeg er ikke så god til lige det! Så må jeg jo altid spørge ham: Hvorfor skal jeg have blomster i dag ?... og svaret kan I vel gætte jer til :o)
  hilsen fra Berit

  SvarSlet
 2. Hej Berit
  Det er så dejligt at blive overrasket med en skøn buket blomster :-) Vi er heldige, er vi :-)

  SvarSlet
 3. Jeg plejer at joke med at jeg simpelthen ikke kan komme ind ad døren for blomster og valentinskort, men sandheden er, at jeg aldrig har modtaget så meget som den mindste opmærksomhed på Valentinsdag ;-). Vi er ikke så romantiske her på adressen. De første blomster jeg modtog af manden i mit liv var løgblomster, for de kunne jo plantes ud i haven bagefter ;-). Mon ikke Valentinsdag er for de yngre generationer og mors dag for de ældre? Selvom jeg med skam må indrømme, at jeg altid glemmer mors dag, men så får hun en buket fra haven sommeren i gennem, når jeg ser hende.

  Bedste søndagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Hej Birgitte
  En både romatisk og praktisk mand du har ;-) Det er muligt at det er for de yngre generationer - (er vi så gamle!!). Mht. mors dag så er det også en mærkedag, som jeg ofte glemmer - ikke godt, for de (mor og svigermor) fortjenter en opmærksomhed :-)
  Også mange gode søndagshilsener herfra

  SvarSlet
 5. Dessvärre, blir inte stort av Valentin här i huset, inte mors dag heller som är idag.. Synd, annars hade ag kunnat njuta två blomsterbuketter genom veckan.
  Tänk att det allra redan är vår hos dig, sitter och beundrar dina spiror. Vi får nog vänta länge än innan jag kan se aklejans små söta blad.
  Ha det fint:)

  SvarSlet
 6. Hej Mia
  Ja, det ville da være skønt med to buketter :-)
  Kan forstå at dele af Sverige har en del sne på nuværende tidspunkt. Her i DK har de lovet frost både dag og nat i den næste stykke tid, så spirerne bliver ikke større foreløbigt!

  SvarSlet
 7. Ja Valentinsdag bliver heller ikke fejret her i huset..Og mors dag så kommer min søde mand som regel med en plante til haven sidste år fik jeg to store flotte kristtjørn og forrige år to rabarberplanter. Det er nok mest praktiske planter og buketter dem plukker jeg jo selv om sommeren og får også mange af børnene som jo elsker at plukke blomster..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Karina
  "Praktiske planter" som rabarber og kristtjørn er da virkelig langtidsholdbare planter - dejlige minder hver gang du ser på planterne :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…