Gå videre til hovedindholdet

Visne blomsterstande

Jeg har været ude og lege - jeg fik et stativ i julegave til mit spejlreflekskamera, som jeg har afprøvet i haven. Hold op det giver mulighed for at tage gode billeder. Og så er det jo dejligt med "fotogene" motiver på en vindstille (men kold) morgen :-)
På billederne ses blomsterstande af natlys (øverst), som er en to-årig plante samt to forskellige stauder, som er asters (midten), stor tusindstråle (nederst).

Kommentarer

 1. Ja, det er fantastisk, hvad man kan lave med det rigtige udstyr. Virkelige gode billeder. Jeg skal også ud og lege med stativ og kamera, men lysten er ikke så stor, når man går og fryser ;-)

  Ha' en dejlig foto søndag.

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk. Ja det var koldt, men da jeg var derude og leger godt, ja så glemte jeg kulden :-) Også en dejlig søndag til dig og håber du også kommer på fotojagt.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Efterhånden som jeg rullede ned over billederne, så lød det sådan her: Øjj...nøjjj...åhhh! De er bare så flotte dine billeder. Jeg er virkelig novice med at tage fotos - jeg fik mit første lille digital "klik"-kamera for et år siden og jeg har endnu ikke fundet helt ud af alle funktionerne på det!! Jeg kan godt se, at jeg hen ad vejen må ønske mig et kamera som dit.
  Glæder mig til flere fantastiske blomsterbilleder her hos dig til sommer.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Hej Berit. Tak for roserne :-) Jeg er først for alvor begyndt at tage fotos, da jeg startede bloggen i marts 2010 og synes der er gået sport i det. Jeg leger og forsøger stadigvæk meget og der bliver taget mange billeder for at udvælge de bedste. Jeg har både et digitalt spejlreflekskamera og et lille kompaktkamera og er også vældig glad for det lille ex. til nærbilleder.
  Held og lykke med dit kamera :-)

  SvarSlet
 5. Fantastisk smukt Susanne. Skønt når legetøjet er i orden. Fik også selv et stativ - og det er helt fantastisk også når man tager aftenbilleder......slut med rystede billeder af månen bl.a :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Dorte. Jeg har endnu ikke prøvet aften/natbilleder, men skal helt sikkert også prøve det. Det rigtige legetøj giver mange gode muligheder :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Flotte billeder..glæder mig til at se billeder hen over året fra din have..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Karina. Jeg lover, at jeg "leverer" billeder hen over sommeren :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …