Gå videre til hovedindholdet

Visne blomsterstande

Jeg har været ude og lege - jeg fik et stativ i julegave til mit spejlreflekskamera, som jeg har afprøvet i haven. Hold op det giver mulighed for at tage gode billeder. Og så er det jo dejligt med "fotogene" motiver på en vindstille (men kold) morgen :-)
På billederne ses blomsterstande af natlys (øverst), som er en to-årig plante samt to forskellige stauder, som er asters (midten), stor tusindstråle (nederst).

Kommentarer

 1. Ja, det er fantastisk, hvad man kan lave med det rigtige udstyr. Virkelige gode billeder. Jeg skal også ud og lege med stativ og kamera, men lysten er ikke så stor, når man går og fryser ;-)

  Ha' en dejlig foto søndag.

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk. Ja det var koldt, men da jeg var derude og leger godt, ja så glemte jeg kulden :-) Også en dejlig søndag til dig og håber du også kommer på fotojagt.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Efterhånden som jeg rullede ned over billederne, så lød det sådan her: Øjj...nøjjj...åhhh! De er bare så flotte dine billeder. Jeg er virkelig novice med at tage fotos - jeg fik mit første lille digital "klik"-kamera for et år siden og jeg har endnu ikke fundet helt ud af alle funktionerne på det!! Jeg kan godt se, at jeg hen ad vejen må ønske mig et kamera som dit.
  Glæder mig til flere fantastiske blomsterbilleder her hos dig til sommer.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Hej Berit. Tak for roserne :-) Jeg er først for alvor begyndt at tage fotos, da jeg startede bloggen i marts 2010 og synes der er gået sport i det. Jeg leger og forsøger stadigvæk meget og der bliver taget mange billeder for at udvælge de bedste. Jeg har både et digitalt spejlreflekskamera og et lille kompaktkamera og er også vældig glad for det lille ex. til nærbilleder.
  Held og lykke med dit kamera :-)

  SvarSlet
 5. Fantastisk smukt Susanne. Skønt når legetøjet er i orden. Fik også selv et stativ - og det er helt fantastisk også når man tager aftenbilleder......slut med rystede billeder af månen bl.a :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Dorte. Jeg har endnu ikke prøvet aften/natbilleder, men skal helt sikkert også prøve det. Det rigtige legetøj giver mange gode muligheder :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Flotte billeder..glæder mig til at se billeder hen over året fra din have..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Karina. Jeg lover, at jeg "leverer" billeder hen over sommeren :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.