Gå videre til hovedindholdet

Visne blomsterstande

Jeg har været ude og lege - jeg fik et stativ i julegave til mit spejlreflekskamera, som jeg har afprøvet i haven. Hold op det giver mulighed for at tage gode billeder. Og så er det jo dejligt med "fotogene" motiver på en vindstille (men kold) morgen :-)
På billederne ses blomsterstande af natlys (øverst), som er en to-årig plante samt to forskellige stauder, som er asters (midten), stor tusindstråle (nederst).

Kommentarer

 1. Ja, det er fantastisk, hvad man kan lave med det rigtige udstyr. Virkelige gode billeder. Jeg skal også ud og lege med stativ og kamera, men lysten er ikke så stor, når man går og fryser ;-)

  Ha' en dejlig foto søndag.

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk. Ja det var koldt, men da jeg var derude og leger godt, ja så glemte jeg kulden :-) Også en dejlig søndag til dig og håber du også kommer på fotojagt.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Efterhånden som jeg rullede ned over billederne, så lød det sådan her: Øjj...nøjjj...åhhh! De er bare så flotte dine billeder. Jeg er virkelig novice med at tage fotos - jeg fik mit første lille digital "klik"-kamera for et år siden og jeg har endnu ikke fundet helt ud af alle funktionerne på det!! Jeg kan godt se, at jeg hen ad vejen må ønske mig et kamera som dit.
  Glæder mig til flere fantastiske blomsterbilleder her hos dig til sommer.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Hej Berit. Tak for roserne :-) Jeg er først for alvor begyndt at tage fotos, da jeg startede bloggen i marts 2010 og synes der er gået sport i det. Jeg leger og forsøger stadigvæk meget og der bliver taget mange billeder for at udvælge de bedste. Jeg har både et digitalt spejlreflekskamera og et lille kompaktkamera og er også vældig glad for det lille ex. til nærbilleder.
  Held og lykke med dit kamera :-)

  SvarSlet
 5. Fantastisk smukt Susanne. Skønt når legetøjet er i orden. Fik også selv et stativ - og det er helt fantastisk også når man tager aftenbilleder......slut med rystede billeder af månen bl.a :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Dorte. Jeg har endnu ikke prøvet aften/natbilleder, men skal helt sikkert også prøve det. Det rigtige legetøj giver mange gode muligheder :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Flotte billeder..glæder mig til at se billeder hen over året fra din have..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Karina. Jeg lover, at jeg "leverer" billeder hen over sommeren :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…