Gå videre til hovedindholdet

Visne blomsterstande

Jeg har været ude og lege - jeg fik et stativ i julegave til mit spejlreflekskamera, som jeg har afprøvet i haven. Hold op det giver mulighed for at tage gode billeder. Og så er det jo dejligt med "fotogene" motiver på en vindstille (men kold) morgen :-)
På billederne ses blomsterstande af natlys (øverst), som er en to-årig plante samt to forskellige stauder, som er asters (midten), stor tusindstråle (nederst).

Kommentarer

 1. Ja, det er fantastisk, hvad man kan lave med det rigtige udstyr. Virkelige gode billeder. Jeg skal også ud og lege med stativ og kamera, men lysten er ikke så stor, når man går og fryser ;-)

  Ha' en dejlig foto søndag.

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk. Ja det var koldt, men da jeg var derude og leger godt, ja så glemte jeg kulden :-) Også en dejlig søndag til dig og håber du også kommer på fotojagt.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Efterhånden som jeg rullede ned over billederne, så lød det sådan her: Øjj...nøjjj...åhhh! De er bare så flotte dine billeder. Jeg er virkelig novice med at tage fotos - jeg fik mit første lille digital "klik"-kamera for et år siden og jeg har endnu ikke fundet helt ud af alle funktionerne på det!! Jeg kan godt se, at jeg hen ad vejen må ønske mig et kamera som dit.
  Glæder mig til flere fantastiske blomsterbilleder her hos dig til sommer.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Hej Berit. Tak for roserne :-) Jeg er først for alvor begyndt at tage fotos, da jeg startede bloggen i marts 2010 og synes der er gået sport i det. Jeg leger og forsøger stadigvæk meget og der bliver taget mange billeder for at udvælge de bedste. Jeg har både et digitalt spejlreflekskamera og et lille kompaktkamera og er også vældig glad for det lille ex. til nærbilleder.
  Held og lykke med dit kamera :-)

  SvarSlet
 5. Fantastisk smukt Susanne. Skønt når legetøjet er i orden. Fik også selv et stativ - og det er helt fantastisk også når man tager aftenbilleder......slut med rystede billeder af månen bl.a :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Dorte. Jeg har endnu ikke prøvet aften/natbilleder, men skal helt sikkert også prøve det. Det rigtige legetøj giver mange gode muligheder :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Flotte billeder..glæder mig til at se billeder hen over året fra din have..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Karina. Jeg lover, at jeg "leverer" billeder hen over sommeren :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…