Gå videre til hovedindholdet

M for mumie

ABC Scandinavia's bogstavleg er kommet til bogstavet M. Her ses andre forslag til M. Og jeg siger

M for mumie

Jeg har et par mumier hængende i drivhuset - ikke særlig lækkert, men sådan er realiteterne - det er de sidste tomater, som vi ikke fik høstet i efteråret. Og det kan så være en reminder om, at jeg snart skal på arbejde i drivhuset.


Egentligt vil det være smartest af fjerne planter efter tomat, chili og ananaskirsebær i efteråret og så høste de sidste tomater til grøn tomatmarmelade eller lade dem modne i vindueskarmen (dem der vil modne!) ligesom chili kan tørres. Men nu har jeg det sådan, at når vi når efteråret, så er jeg mæt af haven og har så svært ved at trodse regn og rusk, for at få ryddet op i drivhuset. Det svier så til mig nu, for fjernelse af visne planter støver og er ikke et behageligt arbejde i et lille drivhus. Men så er det jo godt, at jeg kan slå to fluer med et smæk; vinen skal beskæres og det helst snarest inden saften stiger for meget i planten!

Kommentarer

 1. Ja, de mumier så ikke for fristende ud...
  Men for en dejlig tid der kommer nu!!!
  Jeg elsker simpelten foråret, oprydningen udenfor og aller mest beplantningen i beder :)

  Vi har nytt hus, så omkring os er der kun sten og fliser foreløpig... Det skal der blive skik på snart :)

  SvarSlet
 2. Jeg kender godt det med den manglende energi om efteråret til at gå i haven. Men jeg ved jo så også, at når foråret banker på, kan jeg ikke få nok, og så er det rart at have nogle opgaver at komme i gang med. Det passer da meget godt sammen, ikk'? ;)

  Jeg synes i øvrigt, dine Mumier er dekorative :)

  SvarSlet
 3. måske ikke lige til at spise ,men jeg kan godt lide dit billede :)

  SvarSlet
 4. Så siger jeg bare: God arbejdslyst ;-D

  SvarSlet
 5. Snyggt foto men nej jag vill nog inte smaka dina "kvarglömda" tomater ;)

  http://www.blogtown.se/blog.php?date=2011-01-28&id=Lisasfotoblogg

  SvarSlet
 6. Hmm ser ikke specielt lækkert ud, men måske en god grund til at komme igang...;-D og lige pludselig er foråret her jo...God fredag

  SvarSlet
 7. ja Susanne efteråret og vinteren ksn komme bag på os alle :0) Men skønt at kunne se det smukke i forfaldet også - drivhuset skal nok snart emme af frodighed og varme igen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Godt og sjovt m valg.. og en god weekend til dig

  SvarSlet
 9. Hej Lillis verden; det bliver rigtig dejligt at komme igang i haven igen :-) Held og lykke med dit projekt i haven :)

  Hej Koh-I-Noor; ja det er rigtig praktisk at det passer sammen. Og klargøring af drivhuset på en kold dag med solskin lugter meget af forår :-)

  Hej Belladotte; dejligt, at du kan lide billedet :-)

  Hej Rimkogeren; tak for det :o)

  Hej Lisa; tak. Mumierne ryger direkte i skraldespanden!

  Hej Rejen; du kan tro, jeg kommer igang :-)Ved første lejlighed med solskin og dermed lidt varme i drivhuset, så kommer der til at ske noget!

  Hej Dorthe; åh det bliver så dejligt når drivhuset kommer igang igen :-))

  Hej Inge; tak og du ønskes også en god weekend :-)

  SvarSlet
 10. Mumie af tomater har jeg aldrig hørt om, men et godt ord er det nu - og det ledsagende billede er meget charmerende. Det blev vel også vinter så tidligt, at det næsten ikke var til at arbejde udendørs...
  Jeg savner URL muligheden: http://psykologisk.com

  SvarSlet
 11. Hej Jørgen
  Nå ja tak - det var derfor jeg ikke nåede det ;-))
  Har ledt på blogger for at kommentatorer kan få URL-muligheden, men desværre :-( Hjælp modtages gerne, hvis der er nogen der ved, hvor jeg skal "pille" :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.