Gå videre til hovedindholdet

E for ...

Et nyt bogstav i alfabet-legen, hvor du kan  finde flere kreative forslag til bogstavet E. Mit forslag er også denne gang relateret til haven og jeg siger derfor;

E for efeu

I vores have findes utallige grupper med efeu i forskellige sorter. Her i vinterperioden er efeu med til at give lidt farve og liv i haven, da de er stedsegrønne. Et slag på tasken, så har efeuen nok været i haven i mindst 20 år og er dermed gamle eksemplarer. Derfor blomstrer de gerne og kommer efterfølgende med sorte (giftige) bær.

Planter bliver ofte tillagt en symbolsk betydning. Således symboliserer efeu troskab og bliver derfor ofte brugt i forbindelse med bryllupper. Egenskaben trofast kan også tillægges planten selv og den kommer troligt år efter år og bliver større og større. Selv hvis jeg prøver at begrænse den i haven, så kommer den igen og igen - trofast er den!

Kommentarer

 1. Efeu er en skøn plante :-)) Jeg vidste ikke at den kunne blomstre, så måske har jeg aldrig set een der var så gammel :-))

  SvarSlet
 2. Hej Annette
  Ja det er de gamle, men også store planter, der blomstrer. Blomsterne er nu helt dekorative :-)

  SvarSlet
 3. Godt valg, vi har også efeu i haven, det skal hades lidt, ellers overtager det fuldstændig alt omkring sig.. :-)

  SvarSlet
 4. Nydelig eføy, og flotte bilder ;)

  SvarSlet
 5. Hej Inge
  Du har helt ret - det skal hades lidt :-)

  SvarSlet
 6. Flott bilde av Eføy! Har alltid trodd at det var en grønnplante! -Margit.

  SvarSlet
 7. Hej Margit
  Jo den har såmænd blomster, men kun som dem der er vist på det andet billede. Tak for kommentarer om billederne :-)

  SvarSlet
 8. Eføy kjenner jeg ikke, og mener å ha hørt at den ikke tåler våre lange vintre

  Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlet
 9. Hej Kamelryttersken
  Jeg vidste ikke, at den ikke kunne klare de lange vintre længere nordpå.
  Også en fortsat dejlig søndag til dig :-)

  SvarSlet
 10. Hei igjen Susanne :)
  Forskjellen er jo at vi Ergoterapeuter er go som Jørgen sa ;)

  Klart vi er stolte og glade for det vi har å tilby av hjelp slik at våre pasienter/brukere får leve sitt liv slik de vil.

  Hyggelig at du har lagt deg til på Karavanseraiet :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…