Gå videre til hovedindholdet

E for ...

Et nyt bogstav i alfabet-legen, hvor du kan  finde flere kreative forslag til bogstavet E. Mit forslag er også denne gang relateret til haven og jeg siger derfor;

E for efeu

I vores have findes utallige grupper med efeu i forskellige sorter. Her i vinterperioden er efeu med til at give lidt farve og liv i haven, da de er stedsegrønne. Et slag på tasken, så har efeuen nok været i haven i mindst 20 år og er dermed gamle eksemplarer. Derfor blomstrer de gerne og kommer efterfølgende med sorte (giftige) bær.

Planter bliver ofte tillagt en symbolsk betydning. Således symboliserer efeu troskab og bliver derfor ofte brugt i forbindelse med bryllupper. Egenskaben trofast kan også tillægges planten selv og den kommer troligt år efter år og bliver større og større. Selv hvis jeg prøver at begrænse den i haven, så kommer den igen og igen - trofast er den!

Kommentarer

 1. Efeu er en skøn plante :-)) Jeg vidste ikke at den kunne blomstre, så måske har jeg aldrig set een der var så gammel :-))

  SvarSlet
 2. Hej Annette
  Ja det er de gamle, men også store planter, der blomstrer. Blomsterne er nu helt dekorative :-)

  SvarSlet
 3. Godt valg, vi har også efeu i haven, det skal hades lidt, ellers overtager det fuldstændig alt omkring sig.. :-)

  SvarSlet
 4. Nydelig eføy, og flotte bilder ;)

  SvarSlet
 5. Hej Inge
  Du har helt ret - det skal hades lidt :-)

  SvarSlet
 6. Flott bilde av Eføy! Har alltid trodd at det var en grønnplante! -Margit.

  SvarSlet
 7. Hej Margit
  Jo den har såmænd blomster, men kun som dem der er vist på det andet billede. Tak for kommentarer om billederne :-)

  SvarSlet
 8. Eføy kjenner jeg ikke, og mener å ha hørt at den ikke tåler våre lange vintre

  Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlet
 9. Hej Kamelryttersken
  Jeg vidste ikke, at den ikke kunne klare de lange vintre længere nordpå.
  Også en fortsat dejlig søndag til dig :-)

  SvarSlet
 10. Hei igjen Susanne :)
  Forskjellen er jo at vi Ergoterapeuter er go som Jørgen sa ;)

  Klart vi er stolte og glade for det vi har å tilby av hjelp slik at våre pasienter/brukere får leve sitt liv slik de vil.

  Hyggelig at du har lagt deg til på Karavanseraiet :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …