Gå videre til hovedindholdet

E for ...

Et nyt bogstav i alfabet-legen, hvor du kan  finde flere kreative forslag til bogstavet E. Mit forslag er også denne gang relateret til haven og jeg siger derfor;

E for efeu

I vores have findes utallige grupper med efeu i forskellige sorter. Her i vinterperioden er efeu med til at give lidt farve og liv i haven, da de er stedsegrønne. Et slag på tasken, så har efeuen nok været i haven i mindst 20 år og er dermed gamle eksemplarer. Derfor blomstrer de gerne og kommer efterfølgende med sorte (giftige) bær.

Planter bliver ofte tillagt en symbolsk betydning. Således symboliserer efeu troskab og bliver derfor ofte brugt i forbindelse med bryllupper. Egenskaben trofast kan også tillægges planten selv og den kommer troligt år efter år og bliver større og større. Selv hvis jeg prøver at begrænse den i haven, så kommer den igen og igen - trofast er den!

Kommentarer

 1. Efeu er en skøn plante :-)) Jeg vidste ikke at den kunne blomstre, så måske har jeg aldrig set een der var så gammel :-))

  SvarSlet
 2. Hej Annette
  Ja det er de gamle, men også store planter, der blomstrer. Blomsterne er nu helt dekorative :-)

  SvarSlet
 3. Godt valg, vi har også efeu i haven, det skal hades lidt, ellers overtager det fuldstændig alt omkring sig.. :-)

  SvarSlet
 4. Nydelig eføy, og flotte bilder ;)

  SvarSlet
 5. Hej Inge
  Du har helt ret - det skal hades lidt :-)

  SvarSlet
 6. Flott bilde av Eføy! Har alltid trodd at det var en grønnplante! -Margit.

  SvarSlet
 7. Hej Margit
  Jo den har såmænd blomster, men kun som dem der er vist på det andet billede. Tak for kommentarer om billederne :-)

  SvarSlet
 8. Eføy kjenner jeg ikke, og mener å ha hørt at den ikke tåler våre lange vintre

  Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlet
 9. Hej Kamelryttersken
  Jeg vidste ikke, at den ikke kunne klare de lange vintre længere nordpå.
  Også en fortsat dejlig søndag til dig :-)

  SvarSlet
 10. Hei igjen Susanne :)
  Forskjellen er jo at vi Ergoterapeuter er go som Jørgen sa ;)

  Klart vi er stolte og glade for det vi har å tilby av hjelp slik at våre pasienter/brukere får leve sitt liv slik de vil.

  Hyggelig at du har lagt deg til på Karavanseraiet :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…