Gå videre til hovedindholdet

Suppe

Efteråret er tidspunktet hvor suppe helt naturligt bliver en del af menuen. Grøntsagerne til en god suppe havde vi i køleskabet fra den ugentlige kasse fra Buresø Grønt. Suppehønsene fandt vi igår i Bilka - vi har tidligere ledt i mange andre fødevare butikker, så at finde suppehøns var et rent lykkefund.


Så idag var dagen, hvor efterårets første suppe kom på komfuret. Op i gryden med vand kom hønsene og i med gulerødder, porre, selleri, løg, persillerod, timian og laurbærblade. Og så stod suppen og putrede i flere timer, mens den lifligste duft bredte sig i huset, uhm.

Og hvor den smagte - det var det rene guf. Og vi er enige om, at der altså er meget mere smag i en høne end i en kylling. Jeg er ret sikker på, at der skal hamstres suppehøns til fryseren næste gang vi kommer i Bilka!

Kommentarer

 1. Anede ikke der fandtes en buresø grønt, tak for det tip, hvordan er den i sammenligning med årstidernes pakker og har de måske en butik? Men bliver ellers helt sulten...

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Vi er vældig glade for abonnementet hos Buresø Grønt og grøntsagerne er altid af god kvalitet. Hvis det hænder en enkelt og meget sjældent gang at der er dårlig grønt er der aldrig problemer med modregning. Jeg synes Buresø Grønt er gode til at variere indholdet i kasserne.
  Der er altid et nyhedsbrev med i kassen og det er helt tydeligt, at Sten brænder for økologien og for at kunderne får det bedste.
  Kasserne kan hentes på forskellige udleveringssteder i området. Vi henter kassen på den vej vi bor på - nemmere kan det da ikke blive.
  Så jeg kan helt klart anbefale dem og vi har abonneret på kasserne i snart to år - det siger jo noget om, at vi er tilfredse. Du kan se mere på følgende link; http://www.burelake.dk/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…