Gå videre til hovedindholdet

Suppe

Efteråret er tidspunktet hvor suppe helt naturligt bliver en del af menuen. Grøntsagerne til en god suppe havde vi i køleskabet fra den ugentlige kasse fra Buresø Grønt. Suppehønsene fandt vi igår i Bilka - vi har tidligere ledt i mange andre fødevare butikker, så at finde suppehøns var et rent lykkefund.


Så idag var dagen, hvor efterårets første suppe kom på komfuret. Op i gryden med vand kom hønsene og i med gulerødder, porre, selleri, løg, persillerod, timian og laurbærblade. Og så stod suppen og putrede i flere timer, mens den lifligste duft bredte sig i huset, uhm.

Og hvor den smagte - det var det rene guf. Og vi er enige om, at der altså er meget mere smag i en høne end i en kylling. Jeg er ret sikker på, at der skal hamstres suppehøns til fryseren næste gang vi kommer i Bilka!

Kommentarer

 1. Anede ikke der fandtes en buresø grønt, tak for det tip, hvordan er den i sammenligning med årstidernes pakker og har de måske en butik? Men bliver ellers helt sulten...

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Vi er vældig glade for abonnementet hos Buresø Grønt og grøntsagerne er altid af god kvalitet. Hvis det hænder en enkelt og meget sjældent gang at der er dårlig grønt er der aldrig problemer med modregning. Jeg synes Buresø Grønt er gode til at variere indholdet i kasserne.
  Der er altid et nyhedsbrev med i kassen og det er helt tydeligt, at Sten brænder for økologien og for at kunderne får det bedste.
  Kasserne kan hentes på forskellige udleveringssteder i området. Vi henter kassen på den vej vi bor på - nemmere kan det da ikke blive.
  Så jeg kan helt klart anbefale dem og vi har abonneret på kasserne i snart to år - det siger jo noget om, at vi er tilfredse. Du kan se mere på følgende link; http://www.burelake.dk/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…