Gå videre til hovedindholdet

Suppe

Efteråret er tidspunktet hvor suppe helt naturligt bliver en del af menuen. Grøntsagerne til en god suppe havde vi i køleskabet fra den ugentlige kasse fra Buresø Grønt. Suppehønsene fandt vi igår i Bilka - vi har tidligere ledt i mange andre fødevare butikker, så at finde suppehøns var et rent lykkefund.


Så idag var dagen, hvor efterårets første suppe kom på komfuret. Op i gryden med vand kom hønsene og i med gulerødder, porre, selleri, løg, persillerod, timian og laurbærblade. Og så stod suppen og putrede i flere timer, mens den lifligste duft bredte sig i huset, uhm.

Og hvor den smagte - det var det rene guf. Og vi er enige om, at der altså er meget mere smag i en høne end i en kylling. Jeg er ret sikker på, at der skal hamstres suppehøns til fryseren næste gang vi kommer i Bilka!

Kommentarer

 1. Anede ikke der fandtes en buresø grønt, tak for det tip, hvordan er den i sammenligning med årstidernes pakker og har de måske en butik? Men bliver ellers helt sulten...

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Vi er vældig glade for abonnementet hos Buresø Grønt og grøntsagerne er altid af god kvalitet. Hvis det hænder en enkelt og meget sjældent gang at der er dårlig grønt er der aldrig problemer med modregning. Jeg synes Buresø Grønt er gode til at variere indholdet i kasserne.
  Der er altid et nyhedsbrev med i kassen og det er helt tydeligt, at Sten brænder for økologien og for at kunderne får det bedste.
  Kasserne kan hentes på forskellige udleveringssteder i området. Vi henter kassen på den vej vi bor på - nemmere kan det da ikke blive.
  Så jeg kan helt klart anbefale dem og vi har abonneret på kasserne i snart to år - det siger jo noget om, at vi er tilfredse. Du kan se mere på følgende link; http://www.burelake.dk/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …