Gå videre til hovedindholdet

Suppe

Efteråret er tidspunktet hvor suppe helt naturligt bliver en del af menuen. Grøntsagerne til en god suppe havde vi i køleskabet fra den ugentlige kasse fra Buresø Grønt. Suppehønsene fandt vi igår i Bilka - vi har tidligere ledt i mange andre fødevare butikker, så at finde suppehøns var et rent lykkefund.


Så idag var dagen, hvor efterårets første suppe kom på komfuret. Op i gryden med vand kom hønsene og i med gulerødder, porre, selleri, løg, persillerod, timian og laurbærblade. Og så stod suppen og putrede i flere timer, mens den lifligste duft bredte sig i huset, uhm.

Og hvor den smagte - det var det rene guf. Og vi er enige om, at der altså er meget mere smag i en høne end i en kylling. Jeg er ret sikker på, at der skal hamstres suppehøns til fryseren næste gang vi kommer i Bilka!

Kommentarer

 1. Anede ikke der fandtes en buresø grønt, tak for det tip, hvordan er den i sammenligning med årstidernes pakker og har de måske en butik? Men bliver ellers helt sulten...

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Vi er vældig glade for abonnementet hos Buresø Grønt og grøntsagerne er altid af god kvalitet. Hvis det hænder en enkelt og meget sjældent gang at der er dårlig grønt er der aldrig problemer med modregning. Jeg synes Buresø Grønt er gode til at variere indholdet i kasserne.
  Der er altid et nyhedsbrev med i kassen og det er helt tydeligt, at Sten brænder for økologien og for at kunderne får det bedste.
  Kasserne kan hentes på forskellige udleveringssteder i området. Vi henter kassen på den vej vi bor på - nemmere kan det da ikke blive.
  Så jeg kan helt klart anbefale dem og vi har abonneret på kasserne i snart to år - det siger jo noget om, at vi er tilfredse. Du kan se mere på følgende link; http://www.burelake.dk/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…