Gå videre til hovedindholdet

Hyldebær

Hylden står nu med dekorative mørke modne bær. Vi har et træ, hvor grene med bær hænger hen over vores indkørsel/grusvej, men træerne står desværre i naboens have, så vi må hellere holde fingrene væk derfra!

Apropos hyldebærsupppe så får jeg associationer til mit barndomsliv. Min mor var eminent god til at få udnyttet naturens gaver både fra den "vilde natur", fra køkkenhaven og fra landbruget. Hver eneste aften fik vi dessert og oftest var det fra havens bær og frugter; jordbærgrød, stikkelsbærgrød, rødgrød, hyldebærsuppe og meget andet.

Ih, jeg får helt lyst til hyldebærsuppe! Måske "man" skulle gå en tur med en kurv over armen på omegnens markstier, for at finde nogle af de dejlige bær én af de nærmeste dage. Og så skal der laves hyldebærsaft, som skal bruges til hyldebærsuppe med tvebakker på på en kold vinterdag.

Kommentarer

 1. Hvorfor ikke høste lidt, ellers ender de jo med at de selvsår sig selv med fuglenes hjælp. Ellere er naboen stor forbruger af dem. Mener at man har lov til at plukke det som rage ind på ens grund, men det er absolut ikke en naokrig værd. Lånte dog før i tiden lidt fra naboens hyld, men de var vist ikke ret klar over hvor skellet var og hæk var ikke det de gik mest op i, så ingen nabokrig der over at jeg lånte lidt af hylden.

  Men se at komme ud med den kurv, det tror jeg ikke nogle kan se noget galt i, hyldebærrene skal jo bruges og tager du kun dem du kan nå er der stadig rigeligt til fuglene.

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Ja jeg må tage et fast greb i mig selv og komme ud i dette efterårsvejr én af dagene. Synes godt nok vejret er meget blæsende idag. Måske jeg skulle starte med naboens!

  SvarSlet
 3. Også blæsende i dag, men solen skinner, så hvis du ikke har været ude allerede så er det da bare med. Tror også selv at jeg smutter ud efter en buket et eller andet og måske et æble til ganen.

  SvarSlet
 4. Hej Karen
  Ih, har du æbler i haven - intet smager så godt som selv- og nyplukket frugt!
  Ja, det har været dejligt efterårsvejr idag, så tiden er istedet brugt til at slibe terasse - de dage hvor det er muligt er om at udnytte her på falderebet!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …