Gå videre til hovedindholdet

Hyldebær

Hylden står nu med dekorative mørke modne bær. Vi har et træ, hvor grene med bær hænger hen over vores indkørsel/grusvej, men træerne står desværre i naboens have, så vi må hellere holde fingrene væk derfra!

Apropos hyldebærsupppe så får jeg associationer til mit barndomsliv. Min mor var eminent god til at få udnyttet naturens gaver både fra den "vilde natur", fra køkkenhaven og fra landbruget. Hver eneste aften fik vi dessert og oftest var det fra havens bær og frugter; jordbærgrød, stikkelsbærgrød, rødgrød, hyldebærsuppe og meget andet.

Ih, jeg får helt lyst til hyldebærsuppe! Måske "man" skulle gå en tur med en kurv over armen på omegnens markstier, for at finde nogle af de dejlige bær én af de nærmeste dage. Og så skal der laves hyldebærsaft, som skal bruges til hyldebærsuppe med tvebakker på på en kold vinterdag.

Kommentarer

 1. Hvorfor ikke høste lidt, ellers ender de jo med at de selvsår sig selv med fuglenes hjælp. Ellere er naboen stor forbruger af dem. Mener at man har lov til at plukke det som rage ind på ens grund, men det er absolut ikke en naokrig værd. Lånte dog før i tiden lidt fra naboens hyld, men de var vist ikke ret klar over hvor skellet var og hæk var ikke det de gik mest op i, så ingen nabokrig der over at jeg lånte lidt af hylden.

  Men se at komme ud med den kurv, det tror jeg ikke nogle kan se noget galt i, hyldebærrene skal jo bruges og tager du kun dem du kan nå er der stadig rigeligt til fuglene.

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Ja jeg må tage et fast greb i mig selv og komme ud i dette efterårsvejr én af dagene. Synes godt nok vejret er meget blæsende idag. Måske jeg skulle starte med naboens!

  SvarSlet
 3. Også blæsende i dag, men solen skinner, så hvis du ikke har været ude allerede så er det da bare med. Tror også selv at jeg smutter ud efter en buket et eller andet og måske et æble til ganen.

  SvarSlet
 4. Hej Karen
  Ih, har du æbler i haven - intet smager så godt som selv- og nyplukket frugt!
  Ja, det har været dejligt efterårsvejr idag, så tiden er istedet brugt til at slibe terasse - de dage hvor det er muligt er om at udnytte her på falderebet!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…