Gå videre til hovedindholdet

Hyldebær

Hylden står nu med dekorative mørke modne bær. Vi har et træ, hvor grene med bær hænger hen over vores indkørsel/grusvej, men træerne står desværre i naboens have, så vi må hellere holde fingrene væk derfra!

Apropos hyldebærsupppe så får jeg associationer til mit barndomsliv. Min mor var eminent god til at få udnyttet naturens gaver både fra den "vilde natur", fra køkkenhaven og fra landbruget. Hver eneste aften fik vi dessert og oftest var det fra havens bær og frugter; jordbærgrød, stikkelsbærgrød, rødgrød, hyldebærsuppe og meget andet.

Ih, jeg får helt lyst til hyldebærsuppe! Måske "man" skulle gå en tur med en kurv over armen på omegnens markstier, for at finde nogle af de dejlige bær én af de nærmeste dage. Og så skal der laves hyldebærsaft, som skal bruges til hyldebærsuppe med tvebakker på på en kold vinterdag.

Kommentarer

 1. Hvorfor ikke høste lidt, ellers ender de jo med at de selvsår sig selv med fuglenes hjælp. Ellere er naboen stor forbruger af dem. Mener at man har lov til at plukke det som rage ind på ens grund, men det er absolut ikke en naokrig værd. Lånte dog før i tiden lidt fra naboens hyld, men de var vist ikke ret klar over hvor skellet var og hæk var ikke det de gik mest op i, så ingen nabokrig der over at jeg lånte lidt af hylden.

  Men se at komme ud med den kurv, det tror jeg ikke nogle kan se noget galt i, hyldebærrene skal jo bruges og tager du kun dem du kan nå er der stadig rigeligt til fuglene.

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Ja jeg må tage et fast greb i mig selv og komme ud i dette efterårsvejr én af dagene. Synes godt nok vejret er meget blæsende idag. Måske jeg skulle starte med naboens!

  SvarSlet
 3. Også blæsende i dag, men solen skinner, så hvis du ikke har været ude allerede så er det da bare med. Tror også selv at jeg smutter ud efter en buket et eller andet og måske et æble til ganen.

  SvarSlet
 4. Hej Karen
  Ih, har du æbler i haven - intet smager så godt som selv- og nyplukket frugt!
  Ja, det har været dejligt efterårsvejr idag, så tiden er istedet brugt til at slibe terasse - de dage hvor det er muligt er om at udnytte her på falderebet!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…