Gå videre til hovedindholdet

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig!

Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 


                                                                                                           
Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik i gang med weekenden arbejde, overvejede jeg, om vi blot skulle nøjes med den bare jord mellem bedene. Men nu stenene er lagt på, kan jeg se, at det giver et helt andet udtryk, så jeg er glad for, at vi valgte at fastholde løsningen med småsten.


Nu mangler jeg "kun" at få fiberdugen klippet til, så kan vi sætte flueben ved et projekt, som er blevet rigtig vellykket. Tusind tak for hjælpen til vores venner :-)

Kommentarer

 1. Så flott det ser ut, og så ekstra ryddig med småstein i gangene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mia - jeg er også glad for, at jeg holdt fast i småstenene :-)

   Slet
 2. flot arbejde :) :) - og det har virkelig pyntet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja der er virkelig sket noget :-)

   Slet
 3. Dere er virkelig driftige, og det ble skikkelig flott. Skjønner godt at du er fornøyd med stein mellom bedene. God grunn til å være fornøyd :-)
  Ha en god dag.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja der blev arbejdet godt igennem i weekenden :-) Jeg er også glad for, at jeg fastholdt beslutningen om småsten.

   Slet
 4. Det ser rigtig godt ud! Skønt for jer at sætte flueben ved det. Og tillykke med dit nye bloglayout, som jeg ikke har lagt mærke til før! Smukt og enkelt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er så dejligt, at jeg vi har fået det (næsten) færdigt og jeg glæder mig til at det hele står grønt og frodigt.
   Ja, jeg jeg var lidt træt af det gamle bloglayout og syntes der skulle ske lidt nyt, nu jeg var kommet i gang igen. Dejligt, at du kan lide det :-)

   Slet
 5. Det ser virkelig fint ud, og pynter med småstenene. Sæt Tjek ved den opgave, godt gået :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Lige så snart jeg har fået klippet fiberdugen til, så kommer der et stort kryds ved projektet :-)

   Slet
 6. Tillykke med den "nye" køkkenhave. Det var da en ordenligt overhaling, som I nåede på en weekend. Og du har ret - det giver et helt andet indtryk med sten på stierne.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, vi kan knokle igennem vi fire og det nyder vi godt af med de større projekter i begge haver. Projekter, som ville tage meget lang tid, hvis man gik selv med det. Ja, tror helt sikkert også, at det er den rigtige løsning at lægge sten på igen :-)

   Slet
 7. Det ser super godt ud - tillykke med det - jeg tror at det vil glæde dine øjne hver gang du ser det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det tror jeg, at du har ret i og allerede må jeg forbi flere gange daglige for at glædes over området :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…