Gå videre til hovedindholdet

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig!

Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 


                                                                                                           
Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik i gang med weekenden arbejde, overvejede jeg, om vi blot skulle nøjes med den bare jord mellem bedene. Men nu stenene er lagt på, kan jeg se, at det giver et helt andet udtryk, så jeg er glad for, at vi valgte at fastholde løsningen med småsten.


Nu mangler jeg "kun" at få fiberdugen klippet til, så kan vi sætte flueben ved et projekt, som er blevet rigtig vellykket. Tusind tak for hjælpen til vores venner :-)

Kommentarer

 1. Så flott det ser ut, og så ekstra ryddig med småstein i gangene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mia - jeg er også glad for, at jeg holdt fast i småstenene :-)

   Slet
 2. flot arbejde :) :) - og det har virkelig pyntet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja der er virkelig sket noget :-)

   Slet
 3. Dere er virkelig driftige, og det ble skikkelig flott. Skjønner godt at du er fornøyd med stein mellom bedene. God grunn til å være fornøyd :-)
  Ha en god dag.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja der blev arbejdet godt igennem i weekenden :-) Jeg er også glad for, at jeg fastholdt beslutningen om småsten.

   Slet
 4. Det ser rigtig godt ud! Skønt for jer at sætte flueben ved det. Og tillykke med dit nye bloglayout, som jeg ikke har lagt mærke til før! Smukt og enkelt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er så dejligt, at jeg vi har fået det (næsten) færdigt og jeg glæder mig til at det hele står grønt og frodigt.
   Ja, jeg jeg var lidt træt af det gamle bloglayout og syntes der skulle ske lidt nyt, nu jeg var kommet i gang igen. Dejligt, at du kan lide det :-)

   Slet
 5. Det ser virkelig fint ud, og pynter med småstenene. Sæt Tjek ved den opgave, godt gået :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Lige så snart jeg har fået klippet fiberdugen til, så kommer der et stort kryds ved projektet :-)

   Slet
 6. Tillykke med den "nye" køkkenhave. Det var da en ordenligt overhaling, som I nåede på en weekend. Og du har ret - det giver et helt andet indtryk med sten på stierne.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, vi kan knokle igennem vi fire og det nyder vi godt af med de større projekter i begge haver. Projekter, som ville tage meget lang tid, hvis man gik selv med det. Ja, tror helt sikkert også, at det er den rigtige løsning at lægge sten på igen :-)

   Slet
 7. Det ser super godt ud - tillykke med det - jeg tror at det vil glæde dine øjne hver gang du ser det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det tror jeg, at du har ret i og allerede må jeg forbi flere gange daglige for at glædes over området :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …