Gå videre til hovedindholdet

I år får den vist blomster

Der sker ting og sager i haven i disse dage. Her er det akebia'en, som er begyndt at springe ud. Utroligt smukt "bladværk" - synes jeg. 

Da jeg plantede planterne de to akebia for to år siden, var de i blomst. Men sidste år sprang de over. Men hvis jeg ikke tager helt fejl, så tror jeg, at de små kugler er knopper til blomster - det glæder jeg mig til at se :-)

Kommentarer

 1. Ja, det er nogle smukke blade - og smukke fotos :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Bladene smukke nu og det er utroligt, at de er så spidse nu, men ender med at være runde

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, de er flotte og fascinerende de små skud :-)

   Slet
 3. Fine billeder :o) jeg tror også det er blomster der er på vej :o)
  Forsat god påske
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunen være så skønt at det er blomster, som er på vej. Krydser fingre for, at de blomstrer midt i maj til konfirmationen.

   Slet
 4. Hej. Det ser godt ud, gode billeder. Hvor er din havestue blevet fin efter at der er ryddet op. Jeg kan godt forestille mig, at du kommer til at opholde dig meget dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er godt i gang med at male i havestuen og jeg tror, at det bliver et dejligt sted at opholde sig. Jeg glæder mig til jeg skal til at indrette :-)

   Slet
 5. Flotte foto ! Tror jeg må google akebia :-))
  Det blir spennende å se når den blomstrer.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg anbefale dig, at du gør - akebia'en er en dejlig slyngplante, med små flotte blomster :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …