Gå videre til hovedindholdet

I år får den vist blomster

Der sker ting og sager i haven i disse dage. Her er det akebia'en, som er begyndt at springe ud. Utroligt smukt "bladværk" - synes jeg. 

Da jeg plantede planterne de to akebia for to år siden, var de i blomst. Men sidste år sprang de over. Men hvis jeg ikke tager helt fejl, så tror jeg, at de små kugler er knopper til blomster - det glæder jeg mig til at se :-)

Kommentarer

 1. Ja, det er nogle smukke blade - og smukke fotos :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Bladene smukke nu og det er utroligt, at de er så spidse nu, men ender med at være runde

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, de er flotte og fascinerende de små skud :-)

   Slet
 3. Fine billeder :o) jeg tror også det er blomster der er på vej :o)
  Forsat god påske
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunen være så skønt at det er blomster, som er på vej. Krydser fingre for, at de blomstrer midt i maj til konfirmationen.

   Slet
 4. Hej. Det ser godt ud, gode billeder. Hvor er din havestue blevet fin efter at der er ryddet op. Jeg kan godt forestille mig, at du kommer til at opholde dig meget dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er godt i gang med at male i havestuen og jeg tror, at det bliver et dejligt sted at opholde sig. Jeg glæder mig til jeg skal til at indrette :-)

   Slet
 5. Flotte foto ! Tror jeg må google akebia :-))
  Det blir spennende å se når den blomstrer.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg anbefale dig, at du gør - akebia'en er en dejlig slyngplante, med små flotte blomster :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…