Gå videre til hovedindholdet

I år får den vist blomster

Der sker ting og sager i haven i disse dage. Her er det akebia'en, som er begyndt at springe ud. Utroligt smukt "bladværk" - synes jeg. 

Da jeg plantede planterne de to akebia for to år siden, var de i blomst. Men sidste år sprang de over. Men hvis jeg ikke tager helt fejl, så tror jeg, at de små kugler er knopper til blomster - det glæder jeg mig til at se :-)

Kommentarer

 1. Ja, det er nogle smukke blade - og smukke fotos :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Bladene smukke nu og det er utroligt, at de er så spidse nu, men ender med at være runde

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, de er flotte og fascinerende de små skud :-)

   Slet
 3. Fine billeder :o) jeg tror også det er blomster der er på vej :o)
  Forsat god påske
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunen være så skønt at det er blomster, som er på vej. Krydser fingre for, at de blomstrer midt i maj til konfirmationen.

   Slet
 4. Hej. Det ser godt ud, gode billeder. Hvor er din havestue blevet fin efter at der er ryddet op. Jeg kan godt forestille mig, at du kommer til at opholde dig meget dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er godt i gang med at male i havestuen og jeg tror, at det bliver et dejligt sted at opholde sig. Jeg glæder mig til jeg skal til at indrette :-)

   Slet
 5. Flotte foto ! Tror jeg må google akebia :-))
  Det blir spennende å se når den blomstrer.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg anbefale dig, at du gør - akebia'en er en dejlig slyngplante, med små flotte blomster :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.