Gå videre til hovedindholdet

I år får den vist blomster

Der sker ting og sager i haven i disse dage. Her er det akebia'en, som er begyndt at springe ud. Utroligt smukt "bladværk" - synes jeg. 

Da jeg plantede planterne de to akebia for to år siden, var de i blomst. Men sidste år sprang de over. Men hvis jeg ikke tager helt fejl, så tror jeg, at de små kugler er knopper til blomster - det glæder jeg mig til at se :-)

Kommentarer

 1. Ja, det er nogle smukke blade - og smukke fotos :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Bladene smukke nu og det er utroligt, at de er så spidse nu, men ender med at være runde

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, de er flotte og fascinerende de små skud :-)

   Slet
 3. Fine billeder :o) jeg tror også det er blomster der er på vej :o)
  Forsat god påske
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunen være så skønt at det er blomster, som er på vej. Krydser fingre for, at de blomstrer midt i maj til konfirmationen.

   Slet
 4. Hej. Det ser godt ud, gode billeder. Hvor er din havestue blevet fin efter at der er ryddet op. Jeg kan godt forestille mig, at du kommer til at opholde dig meget dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er godt i gang med at male i havestuen og jeg tror, at det bliver et dejligt sted at opholde sig. Jeg glæder mig til jeg skal til at indrette :-)

   Slet
 5. Flotte foto ! Tror jeg må google akebia :-))
  Det blir spennende å se når den blomstrer.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg anbefale dig, at du gør - akebia'en er en dejlig slyngplante, med små flotte blomster :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)