Gå videre til hovedindholdet

Nyt projekt

Som jeg skrev i sidste weekend, så skulle jeg igang med et nyt projekt. Det drejer sig om vores uopvarmede havestue. I første omgang er jeg gået igang med en grundig oprydning, idet havestuen har været brugt til opmagasinering igennem mange år. Men kraftig inspireret af gode venner, har jeg nu fået mod på, at der skal gøres noget.

Påskeferien er afsat til projektet. Og jeg glæder mig til jeg er færdig - jeg forestiller mig en masse skønne planter derinde og lidt kurvemøbler til at slænge sig i mens vi drikker en kop kaffe, når vejret ikke er til terrasselivet.

Kommentarer

 1. Hvor er det en skøn havestue, og hvor er det et flot tag den har. Det var da godt at vennerne fik dig i gang med at få ryddet ud og op. Det vil da være synd at bruge den til opmagasinering, der vil kunne blive noget så hyggeligt. Jeg så lige inde ved Claus Dalby han havde sat billeder på af fra romantisk have, der kunne godt være lidt inspiration at hente :o) Du bliver så glad for dit (nye )fristed.
  Rigtig god påske og oprydning.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, at det kan blive rigtigt fint og hyggeligt derinde. Taget er fra et gammelt cykelskur fra Brøndby Strand og huset er bygget inden vi overtog huset. Men enig - der er en vis charme over taget :-)

   Slet
 2. Det ser ud som et projekt som du ender med at blive meget - meget glad for... Det oplagte sted til planter og deres mennesker der vil hygge sig i varmen. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan se for mig, hvor godt det bliver, når jeg når i mål - og det kan næsten ikke gå stærkt nok :-)

   Slet
 3. Hej Susanne Det er da ikke et øjeblik for sent at gå igang med projekt havestue. Jeg vil vædde på, at det bliver jeres nye yndlingsrum! Det bliver da bare så vidunderligt! God fornøjelse. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - jeg forstår heller ikke helt hvad der har holdt mig tilbage tidligere. Men nu har jeg fået hul igennem og så skal det helst være færdigt i morgen :-)

   Slet
 4. Dette er jo en flott hagestue som du kommer til å få mye glede av. Kos deg med prosjektet i påskeferien :-)
  Det er jo fint å holde på nå, siden det drøyer med noen skikkelig vår .
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg tror helt sikkert, at jeg kommer til at få mange spændende timer derude i påskeferien og derefter skulle det gerne være ren nydelse. Ih hvor jeg glæder mig til jeg kan begynde at indrette :-) Og så kan jeg for alvor tage fat i haven, når det dejlige forårsvejr sætter ind.

   Slet
 5. Hej Susanne.Og dette dejlige sted har du helt gemt for os alle.......................så nu er det nare med at komme i gang med at forskønne det lille havehus.Hvor stort er det ?..............og skal du male det indvendigt.
  Det bliver helt sikkert en skønt sted at sidde og nyde en god kop kaffe.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes ikke, at den har været værd at fremvise på bloggen før idet den ikke har været brugt som havestue. Men nu skal den frem i lyset :o)
   Jeg vil tro, at den er omkring 15 kvadratmeter - det er en sekskant, så det er lidt svært at regne nøjagtigt ud. Men der er ihvertfald plads til et bord og fire kurvestole og planter :-)

   Slet
 6. Det kan da blive et rigtigt godt sted, så god arbejdslyst:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg tror også, at det bliver godt :-)

   Slet
 7. Uha jeg ser det for mig - jeg er sikker på at det bliver så smadder hyggeligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber og tror jeg også, at det gør - glæder mig allerede til den første kop kaffe derude :-)

   Slet
 8. Hold da op, jeg kan lige forestille mig hvor dejligt det bliver - det er et godt påskeprojekt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vist værd at bruge påsken på :-)

   Slet
 9. Det ser ud til at være en skøn havestue du har det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også - ihvertfald når jeg har fået den malet færdig og indrettet den :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…