Gå videre til hovedindholdet

Jeg blev så glad...

da jeg fik lejlighed til en smut i haven efter arbejde. Godt nok bidende koldt, men alligevel en dejlig oplevelse, for jeg fik lejlighed til at hilse på nogle af mine bekendte.

Disse dorothealiljer har en særlig historie for mig og er en gave fra et ældre ægtepar. De gror under det runde formklippede bøgetræ, hvor jeg har været i tvivl om, om det var for mørkt for dem. Jeg tror, at det er 3. år de er i blomst og det ser ud til, at der bliver flere af dem - så nu tror jeg på, at de har det godt, hvor de står.
Den første påskelilje er ved at vise kulør. Jeg synes, at det er meget tidligt - er det ikke? Men med det dejlige forårsagtige vejr der bliver lovet i weekenden, så kan der ikke gå længe førend den springer ud.
Der er ved at være lidt kulør på derude. Ud over erantis og vintergækker er et par af auriklerne også sprunget ud. Auriklerne står i det nye surbundsbed og kan ses fra stuevinduet - herligt at der nu er udsigt til andet end skvalderkål, som for et år siden (bortset fra, at skvalderkålen jo ikke er fremme endnu).
Også den skønne stinkende nyserod står med udsprungne blomster, som er én af de allertidligste. Specielt blomsterne med en bordeaux kant fænger mit øje og jeg skal altid lige helt tæt på for at se disse flotte blomster.

Kommentarer

 1. Dejligt for dig at nå lidt i haven, selvom det var koldt. Jo det er tidligt med din påskelilje, mine er langt oppe med knopper, men viser farve gør de ikke endnu, end ikke dem ved husmuren.

  SvarSlet
 2. Flotte nærbilleder af din nyserod. Mine dorothealiljer begyndte for alvor at udvikle sig, efter at jeg plantede klumpen om.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.Ja !!! foråret er ved at nærme sig................og dejligt at du nåede en runde i haven.
  Vi nyder jo alle de små forårsbebuder i haven.
  Og din nyserod er bare flot....................er selv rigtig glad for den jeg fik af dig for nogle år siden.
  God aften knus Jette..

  SvarSlet
 4. Hej Susanne

  Ja den er da lækker din nyserod!
  Endnu har mine påskeliljer ikke engang vist at de har knopper;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 5. Akkurat nå skulle jeg gjerne bodd i Danmark :-))
  Våren er kommet ganske mye lenger hos deg, også deilig at du fikk litt tid i hagen.
  Jeg drømmer om å få tak i,( få kjøpt Dorotealiljer). Det må jeg bare ha !!
  Nyt våren:-))

  SvarSlet
 6. Det er sjovt med planter som har en affektionsværdi, dem er man typisk nok "mest" glade for... jeg har selv en del stykker med stor affektionsværdi...

  SvarSlet
 7. Hvor er det godt med dine Dorothealiljer :-)
  Din påskelilje er langt fremme, hos er mig er der et stykke vej endnu, før påskeliljerne kommer med blomsterknopper.

  SvarSlet
 8. Det er nogle fine indlæg du laver til din blog, alle dine forårsbebudere er meget smukke.
  Rigitg god weekend.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Lampepudsergræs og alunrod

Da jeg havde børstet terrassen med en stiv kost én gang med spartsomt med vand fra oven, ja så kom der ligesom ikke mere. Jeg måtte derfor i byen efter et aggregat til haveslangen, så jeg kunne "spraye" terrassen, mens jeg skrubbede de sidste alger væk.

Og nå ja, så er der jo lige et gartneri på vejen, som jeg måtte forbi. Og der var masser af fristelse. Men da jeg ikke synes, at jeg er helt færdigt med bedet med det mørke løv/blomster og lyserøde blomster, så prioriterede jeg to planter.


Jeg har i et stykke tid haft en idé om, at jeg gerne vil have nogle flere græsser ind i bedene. Og lige her stod dette smukke lampepudsergræs med mørkt løv; Pennicetum 'Rubrum'. 
Gartneriet havde en del forskellige alunrod, men jeg faldt for den efterhånden almindelige Heuchera 'Purple Palace'. 

Jeg fik en lille snak med gartneren, som fortalte at Purple Palace er én af de alunrod, som kan formeres med frø, hvor imod de andre, som han har i gartneriet, kun kan formeres via m…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…