Gå videre til hovedindholdet

Jeg blev så glad...

da jeg fik lejlighed til en smut i haven efter arbejde. Godt nok bidende koldt, men alligevel en dejlig oplevelse, for jeg fik lejlighed til at hilse på nogle af mine bekendte.

Disse dorothealiljer har en særlig historie for mig og er en gave fra et ældre ægtepar. De gror under det runde formklippede bøgetræ, hvor jeg har været i tvivl om, om det var for mørkt for dem. Jeg tror, at det er 3. år de er i blomst og det ser ud til, at der bliver flere af dem - så nu tror jeg på, at de har det godt, hvor de står.
Den første påskelilje er ved at vise kulør. Jeg synes, at det er meget tidligt - er det ikke? Men med det dejlige forårsagtige vejr der bliver lovet i weekenden, så kan der ikke gå længe førend den springer ud.
Der er ved at være lidt kulør på derude. Ud over erantis og vintergækker er et par af auriklerne også sprunget ud. Auriklerne står i det nye surbundsbed og kan ses fra stuevinduet - herligt at der nu er udsigt til andet end skvalderkål, som for et år siden (bortset fra, at skvalderkålen jo ikke er fremme endnu).
Også den skønne stinkende nyserod står med udsprungne blomster, som er én af de allertidligste. Specielt blomsterne med en bordeaux kant fænger mit øje og jeg skal altid lige helt tæt på for at se disse flotte blomster.

Kommentarer

 1. Dejligt for dig at nå lidt i haven, selvom det var koldt. Jo det er tidligt med din påskelilje, mine er langt oppe med knopper, men viser farve gør de ikke endnu, end ikke dem ved husmuren.

  SvarSlet
 2. Flotte nærbilleder af din nyserod. Mine dorothealiljer begyndte for alvor at udvikle sig, efter at jeg plantede klumpen om.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.Ja !!! foråret er ved at nærme sig................og dejligt at du nåede en runde i haven.
  Vi nyder jo alle de små forårsbebuder i haven.
  Og din nyserod er bare flot....................er selv rigtig glad for den jeg fik af dig for nogle år siden.
  God aften knus Jette..

  SvarSlet
 4. Hej Susanne

  Ja den er da lækker din nyserod!
  Endnu har mine påskeliljer ikke engang vist at de har knopper;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 5. Akkurat nå skulle jeg gjerne bodd i Danmark :-))
  Våren er kommet ganske mye lenger hos deg, også deilig at du fikk litt tid i hagen.
  Jeg drømmer om å få tak i,( få kjøpt Dorotealiljer). Det må jeg bare ha !!
  Nyt våren:-))

  SvarSlet
 6. Det er sjovt med planter som har en affektionsværdi, dem er man typisk nok "mest" glade for... jeg har selv en del stykker med stor affektionsværdi...

  SvarSlet
 7. Hvor er det godt med dine Dorothealiljer :-)
  Din påskelilje er langt fremme, hos er mig er der et stykke vej endnu, før påskeliljerne kommer med blomsterknopper.

  SvarSlet
 8. Det er nogle fine indlæg du laver til din blog, alle dine forårsbebudere er meget smukke.
  Rigitg god weekend.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…