Gå videre til hovedindholdet

Jeg blev så glad...

da jeg fik lejlighed til en smut i haven efter arbejde. Godt nok bidende koldt, men alligevel en dejlig oplevelse, for jeg fik lejlighed til at hilse på nogle af mine bekendte.

Disse dorothealiljer har en særlig historie for mig og er en gave fra et ældre ægtepar. De gror under det runde formklippede bøgetræ, hvor jeg har været i tvivl om, om det var for mørkt for dem. Jeg tror, at det er 3. år de er i blomst og det ser ud til, at der bliver flere af dem - så nu tror jeg på, at de har det godt, hvor de står.
Den første påskelilje er ved at vise kulør. Jeg synes, at det er meget tidligt - er det ikke? Men med det dejlige forårsagtige vejr der bliver lovet i weekenden, så kan der ikke gå længe førend den springer ud.
Der er ved at være lidt kulør på derude. Ud over erantis og vintergækker er et par af auriklerne også sprunget ud. Auriklerne står i det nye surbundsbed og kan ses fra stuevinduet - herligt at der nu er udsigt til andet end skvalderkål, som for et år siden (bortset fra, at skvalderkålen jo ikke er fremme endnu).
Også den skønne stinkende nyserod står med udsprungne blomster, som er én af de allertidligste. Specielt blomsterne med en bordeaux kant fænger mit øje og jeg skal altid lige helt tæt på for at se disse flotte blomster.

Kommentarer

 1. Dejligt for dig at nå lidt i haven, selvom det var koldt. Jo det er tidligt med din påskelilje, mine er langt oppe med knopper, men viser farve gør de ikke endnu, end ikke dem ved husmuren.

  SvarSlet
 2. Flotte nærbilleder af din nyserod. Mine dorothealiljer begyndte for alvor at udvikle sig, efter at jeg plantede klumpen om.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.Ja !!! foråret er ved at nærme sig................og dejligt at du nåede en runde i haven.
  Vi nyder jo alle de små forårsbebuder i haven.
  Og din nyserod er bare flot....................er selv rigtig glad for den jeg fik af dig for nogle år siden.
  God aften knus Jette..

  SvarSlet
 4. Hej Susanne

  Ja den er da lækker din nyserod!
  Endnu har mine påskeliljer ikke engang vist at de har knopper;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 5. Akkurat nå skulle jeg gjerne bodd i Danmark :-))
  Våren er kommet ganske mye lenger hos deg, også deilig at du fikk litt tid i hagen.
  Jeg drømmer om å få tak i,( få kjøpt Dorotealiljer). Det må jeg bare ha !!
  Nyt våren:-))

  SvarSlet
 6. Det er sjovt med planter som har en affektionsværdi, dem er man typisk nok "mest" glade for... jeg har selv en del stykker med stor affektionsværdi...

  SvarSlet
 7. Hvor er det godt med dine Dorothealiljer :-)
  Din påskelilje er langt fremme, hos er mig er der et stykke vej endnu, før påskeliljerne kommer med blomsterknopper.

  SvarSlet
 8. Det er nogle fine indlæg du laver til din blog, alle dine forårsbebudere er meget smukke.
  Rigitg god weekend.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)