Gå videre til hovedindholdet

En uoverskuelig opgave mindre

Weekenden har været brugt til blandt andet at få gjort espalieret færdigt. Rionettet har jeg haft liggende i et par år og da de er rigtig store, har de ligget i noget græs. Jeg har virkelig haft mine bekymringer om, hvordan søren jeg fik nettene fri fra alt det græs, som var vokset over og om nettet.

Men pap-svigerfar var min redning. Vi startede med at plukke alt græs (og ukrudt) væk i området med nettene. Og så kunne svigerfar ligeså langsom og med brug af de store muskelgrupper, trække nettene fri af græsset. Hold op hvor er jeg lettet over, at nettene er kommet fri og stor tak til svigerfar.

Nettet blev efterfølgende skåret til med vinkelsliber og sat op med kroge. Det er utroligt så stor en forskel det giver efter at nettet er sat op - rum-virkningen er meget større.

Nu er bedet som sådan klar til at blive plantet til. Men, men det er vel ikke lige tiden til det nu, eller ... Hvad gør I - planter I om og anlægger nye bede nu og så vander når der er behov herfor? Eller venter I tiden af og venter med at plante til efteråret?

Kommentarer

 1. Så tørt som det er , er det nok klogest at vente til efteråret, men jeg kan godt forstå, du gerne vil have plantet det til, det ser flot ud, og det bliver rigtig lækkert, når planterne gror op af. Alternativet er meget vanding. Held og lykke med projektet - godt svigerfar hjalp dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Klogt ja .... Må se om jeg kan blive ved med at overbevise mig selv om, at det er klogt ...

   Ja, jeg tror at det bliver godt med kaprifolien og en Ghislaine Feuerwerk op af rionettet og så den blå katteurt foran - arhh kan godt mærke, at det kløer efter at komme i gang ...

   Slet
 2. Hej Susanne.Dejligt med lidt hjælp fra svigerfar..........og det ser rigtig godt ud med nettet på plads.
  Ja!! jeg kunne ikke vente med at plante til...........selvom der skal vandes en del.
  Er spændt på at høre havde du vælger...........og hvad du planter.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så stor en lettelse, at pap-svigeren havde overskud og lyst til at hjælpe mig med at få rionettet fri - det tror jeg ikke selv jeg havde fået.

   Ja, jeg kan også mærke, at det kunne være spændende at komme i gang med at plante bedet til. Det er planen, at jeg skal have flyttet en klatrerose Ghislaine Feuerwerk dertil og flyttet og delt nogle store katteurt dertil.

   Slet
 3. Det ser flot ud! Jeg har tit plantet hele sommeren igennem, men det kræver selvfølgelig, at man er flittig med haveslangen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, jeg tror også på, at det bliver et flot bed. Og godt at høre, at du har gode erfaringer med at plante hele sommeren - med vanding selvfølgelig.

   Slet
 4. Jeg kunne da overhovedet ikke vente til efteråret. Jeg ville plante og vande :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene. Jeg tror også, at det bliver min løsning - kan mærke, at det bliver svært at vente.

   Slet
 5. wauw det ser super godt ud ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete. Og mon ikke det bliver endnu bedre med planter op af rionettet og den blå katteurt sammen med lidt græsser foran - det tror jeg :-)

   Slet
  2. Hej Susanne
   Hvor ser det godt ud, tænk at der skal så lidt til inden der opstår en helt ny stemning i haven.
   Nu er jeg ret så utålmodig, og ville helt sikkert plante nu og vande en masse.
   Jeg glæder mig ihvertfald til at se det færdige resultat ;)

   Slet
  3. Du har ret, det er ikke altid, at der skal så meget til førend det giver en anden stemning. Og jeg synes jeg har fået så dejligt et område ud af det område, som var helt håbløst for lidt over et år siden :-)

   Jeg håber, at der kommer lidt mere vand fra oven, så jeg tror jeg, at jeg vil begynde at plante lidt om, så jeg kan få planter i det nye bed - det er svært at vente.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…