Gå videre til hovedindholdet

Blåt bed - også et stakitbed


Det blå bed står bare så flot lige nu med masser af storkenæb. Jeg plantede bedet til i efteråret 2011 og nu synes jeg allerede, at der er behov for justeringer i bedet. Mon ikke I kommer til at høre mere herom senere.

I mine øjne er sådan en blomstring helt overdådigt.

I bedet er der tre forskellige storkenæb.  De to har været der siden bedet blev etableret - de to øverste herunder.


Den trejde storkenæb har set dagens lys i min have for første gang. Planterne er frø som jeg fik til et blogtræf, men kan desværre ikke huske af hvem.

Voksurten, som vist på det fjerde ilede herover, er en selvsåer. Voksurten såede jeg i haven forrige år og jeg så intet til den sidst år. Men i år har et par frø fundet vej.
Bagerst i bedet op af rionettet på stakittet har jeg plantet et par klematis 'The President', som også er sprunget ud. De er endnu små, men det bliver helt sikkert et skønt skue når de kommer til at fylde det meste af stakittet bag alle de dejlige blå stauder.

Kommentarer

 1. helt enig - det er et overdådigt bed. Man skal heller ikke glemme katteurt, som efter min mening også er en skøn blå staude, som blomstrer utroligt længe, især den der hedder Walker´s Low blomstrer overdådigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig Marie - katteurten er jeg også meget glad for. Jeg har netop katteurten i bedet og det er Giants Six Hills, som bliver rigtig stor og også blomstrer længe. Og det er netop den i bedet, som jeg har andre planer med - den fylder for meget i bedet og jeg synes den er så skøn, at den skal have et helt bed for sig selv sammen med et par græsser - kommer tid kommer råd (bed).

   Slet
 2. Dejligt med et blåt bed. Voksurten såede jeg, men fik kun et eksemplar. Den er meget smuk, så jeg må prøve at så igen. Jeg giver Marie ret i at Walkers Low også er dejlig. Har den forskellige steder i haven, og den blomstrer meget længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg elsker mit blå bed - som blomstrer over lang tid.
   Walkers Low kender jeg ikke, men med navnet må den være mindre end den jeg har - måske det kunne være en erstatning i netop dette bed, så den ikke fylder så meget. Den må jeg kigge på - tak for tippet til jer begge :-)

   Slet
 3. Hej Susanne.Flot blåt bed du har lavet.Både storkenæb og katteurt er gode planter.........men bliver hurtigt for overvældende.
  Godaften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldstændig ret i Jette - de to storkenæb og katteurten er blevet meget store. Derfor skal katteurten og holde flyttedag og istedet skal jeg have plantet jacobsstiger, som bare står og venter på at blive flyttet et andet sted.

   Også en god aften til dig :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …