Gå videre til hovedindholdet

Blåt bed - også et stakitbed


Det blå bed står bare så flot lige nu med masser af storkenæb. Jeg plantede bedet til i efteråret 2011 og nu synes jeg allerede, at der er behov for justeringer i bedet. Mon ikke I kommer til at høre mere herom senere.

I mine øjne er sådan en blomstring helt overdådigt.

I bedet er der tre forskellige storkenæb.  De to har været der siden bedet blev etableret - de to øverste herunder.


Den trejde storkenæb har set dagens lys i min have for første gang. Planterne er frø som jeg fik til et blogtræf, men kan desværre ikke huske af hvem.

Voksurten, som vist på det fjerde ilede herover, er en selvsåer. Voksurten såede jeg i haven forrige år og jeg så intet til den sidst år. Men i år har et par frø fundet vej.
Bagerst i bedet op af rionettet på stakittet har jeg plantet et par klematis 'The President', som også er sprunget ud. De er endnu små, men det bliver helt sikkert et skønt skue når de kommer til at fylde det meste af stakittet bag alle de dejlige blå stauder.

Kommentarer

 1. helt enig - det er et overdådigt bed. Man skal heller ikke glemme katteurt, som efter min mening også er en skøn blå staude, som blomstrer utroligt længe, især den der hedder Walker´s Low blomstrer overdådigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig Marie - katteurten er jeg også meget glad for. Jeg har netop katteurten i bedet og det er Giants Six Hills, som bliver rigtig stor og også blomstrer længe. Og det er netop den i bedet, som jeg har andre planer med - den fylder for meget i bedet og jeg synes den er så skøn, at den skal have et helt bed for sig selv sammen med et par græsser - kommer tid kommer råd (bed).

   Slet
 2. Dejligt med et blåt bed. Voksurten såede jeg, men fik kun et eksemplar. Den er meget smuk, så jeg må prøve at så igen. Jeg giver Marie ret i at Walkers Low også er dejlig. Har den forskellige steder i haven, og den blomstrer meget længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg elsker mit blå bed - som blomstrer over lang tid.
   Walkers Low kender jeg ikke, men med navnet må den være mindre end den jeg har - måske det kunne være en erstatning i netop dette bed, så den ikke fylder så meget. Den må jeg kigge på - tak for tippet til jer begge :-)

   Slet
 3. Hej Susanne.Flot blåt bed du har lavet.Både storkenæb og katteurt er gode planter.........men bliver hurtigt for overvældende.
  Godaften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldstændig ret i Jette - de to storkenæb og katteurten er blevet meget store. Derfor skal katteurten og holde flyttedag og istedet skal jeg have plantet jacobsstiger, som bare står og venter på at blive flyttet et andet sted.

   Også en god aften til dig :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…