Gå videre til hovedindholdet

Så kom solen endelig

Jeg sidder lige nu og hører i TVAvisen, at januar har været den mest solfattige måned i mange år - i gennemsnit 17 timer i hele måneden hvilket vil sige at vi har haft 0,5 time/dag. Og her i Nordsjælland har der været 19 dage i træk med kun én solskinstime.

Det er derfor intet under at vi har nydt at solen har været fremme i dag og selv efter kl. 16 var det lyst og dejligt derude.

Haven indbød derfor til en tur. Fuglene fløjtede, jeg kunne høre den smeltende sne dryppe og det var ikke nødvendigt at have handsker på. Det var skønt at gå på "opdagelse" i haven igen.

Jeg har flere nyserod stående rundt omkring i haven. Det er frølinger, som jeg har plantet ud sidste år. Det vil sige at det er anden års planter, som blomstrer. Desværre er de ikke så langlivede, men de er gode til at smide frø og så sig, så pyt med at de ikke lever så lang tid.
Vintergækker her jeg ikke så mange af, men derimod har jeg lagt en del påskeliljeløg. De står allerede rigtig langt fremme - uh hvor bliver det skønt når de begynder at blomstre og der er forår i luften.

En roset af en skøn staude - det irriterer mig, for hvad den hedder har jeg fuldstændig svedt ud. Men rosetterne står friskgrønne og ser overhovedet ikke ud til at være påvirket af den nyligt overståede frost.
Heller ikke rosetterne fra porcelænsblomst ser ud til at bekymre sig om frosten. En staude som er flittig til at formere sig.

Kejserbusken står med mange blomster og har gjort over længere tid. Ja faktisk lagde jeg en lille kvist sammen med et kristtorneblad på hver kuvert til julemiddagen og til julefrokosten 1. juledag.

Et lille kærestepar, som har trodset sne og frost. Mon ikke de forsøger at holde varmen sammen og håber på, at februar bliver grøn vinter - det gør jeg ihvertfald.

Kommentarer

 1. Godt der var noget solskin til jer stakkels lysdepriverede sjællændere. Kunne det være en slags vortemælk den navnløse plante?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skønt endelig at få solen at se.

   Jeg er ret sikker på, at det ikke drejer sig om en vortemælk - den har jeg nemlig ingen af på trods af, at jeg gerne har villet have den i lang tid. Tak for dit bud Marie :)

   Slet
 2. Ja, det har været en dejlig dag. Jeg drak eftermiddagskaffe ude i orangeriet, måtte dog have en tyk strikketrøje på, men det var helt forårsagtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan lige forestille mig hvor dejligt forårsagtigt det har været Birgitte. Der må have røget lidt glæde ind på kontoen :-)

   Slet
 3. Dejligt med solskin i dag - og sikke nogle smukke fotos, du viser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtigt skønt med sol og længe lyst.

   Jeg holder meget af at tage foto's så det glæder mig, at du kan lide dem :-)

   Slet
 4. ja det var vel nok en dejlig dag med en særlig stemning med solen og drypperiet som du også skriver. Jeg tænker om det er Iberis det navn du mangler, men den er måske ikke så lys som din? - bare et forslag:o) Det er et dejligt billede af svampene der forlover sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Endnu et godt bud, men heller ikke. Den kommer med lange spir med blålilla små blomster. Men øv, hvor er det irriterende at jeg ikke kan huske den :-(

   Ja, et skønt lille par de to :-)

   Slet
 5. Hej Susanne.Ja! vi har da godt nok manglet noget sol her i det nye år.Jeg er rigtig glad for den stinkende nyserod jeg fik af dig ...........den har blomstret længe.Håber den sår sig selv.
  Dit lille kæreste par er da ikke til at stå for.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du er glad for den. Men mon ikke den holder nogle år, så den når at smide frø - jeg krydser fingre.

   Ja, de er ret søde :-)

   Slet
 6. Det var da meget rart at høre at det ikke bare er en fornemmelse jeg har: at der har været helt usædvanligt lidt sol i lang tid! Og i dag er der bare tåge ... igen!
  Fine billeder, du viser! Godt du nåede ud mens solen var fremme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mørke og tåge har vi haft i lang tid - vi trænger i den grad til noget mere lys.

   Det var skønt at komme ud i solen og tage nogle billeder :-)

   Slet
 7. Ja i går var vi virkelig heldig og se solen, for første gang i umindelige tider. At plukke af kejserbusken og bruge den som bordpynt, var da en god idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nød solen og det, at det var meget lysere udenfor i fulde drag :-)

   Ja, det så dejligt ud med kejserbusken som pynt :)

   Slet
 8. Sødt svampebillede du har taget. Ja, det er skønt med solskin- her var det stille, frost og sol i morges.

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og det er utroligt, at svampene kan overleve, når der lige har været frost og sne

   Slet
 9. Hej Susanne
  Det var virkelig en dejlig dag, hvor vi endelig kunne nyde solen. Hold da op kun én enkelt solskinstime på 19 dage, så forstår jeg bedre SAVNET, men vi fik godt nok også nyt de solskinstimer vi fik i går, hvor vi både var en tur i haven og ved stranden - herligt (jeg har lagt nogle billeder ud på bloggen).
  Dejlige billeder du viser, hvor er din påskelilje langt fremme.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja utroligt, at vi ikke har haft flere solskinstimer i januar - så forstår man virkelig at nyde de få timer, hvor solen er fremme

   Slet
 10. Åh ja solen føles virkelig som et mirakel efter så solfattig en januar - men stadig er der langt mellem de skønne solstrejf her i haven. Super lækre billeder du har taget de kan jo få det mest frosne havehjerte til at smelte med det samme :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, der er langt imellem solstrejfene. Heldigvis går vi mod lysere tider, så det trøster jeg mig med og glæder mig til lidt mere energi fra sol og varmere temperaturer.

   Tak - selvom man ikke synes der er så meget i haven i øjeblikket, så er der alligevel lidt at komme efter :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …