Gå videre til hovedindholdet

En lille opdate

Det er ikke meget jeg får skrevet på hverken jeres eller på min egen blog. Men I skal vide, at jeg forsøger at følge med på alle jeres skønne blogge, dog uden at jeg når at lægge kommentarer hos jer.

Ud over at læse og skrive eksamensopgave, så har vi også været en tur med hele familien (13 personer i alt) i uge 43 på Gran Canaria. Det er superspændende at læse og jeg er glad for, at jeg har givet mig i kast med et master modul. Men det var også superskønt at være sammen med familien og få lidt solskinsvitaminer - der var høj sol og 27 grader hele ugen :-)

Her på matriklen sker der kun en smule. Vi har endelig fået stakittet mellem naboen og os skiftet ud. I første omgang havde vi tænkt at erstatte det med et lignende, men da vi var ved at planlægge hvor mange fag mm. vi skulle bruge, ja så blev vi faktisk enige om, at få opsat et stakit som ligner det andet vi har omkring begge grunde.

Vi var så heldige, at vi kunne genbruge stolperne, så det var jo en rimelig smal sag at få slået brædder på dem. Og sikke en ro det gav i området med én flade i stedet for det hullede hegn.

Nu ser området meget bedre ud og jeg får virkelig lyst til at få lavet den plantebørnehave, som jeg drømmer om, skal have plads lige her. Og der er mulighed for, at jeg kan få sat en ekstra kompostbeholder op. Det bliver den tredje og så jeg kan få omstukket det materiale, som er i de to andre. Er der i øvrigt nogle som ved, om komposten kan omstikkes nu, før den bliver frossen, eller skal jeg vente til foråret?
Men haven den sejler desværre lidt sin egen sø i dette efterår. Dahlierne står stadig i jorden og hvidløggene ligger i den kasse, som jeg fik dem tilsendt i. I dag har jeg lidt tid, men i dag har det regnet stort set hele dagen. Jeg håber på, at vejret i morgen arter sig, så jeg kan få brugt et par timer derude til det mest nødvendige inden vinteren for alvor sætter ind.

Kommentarer

 1. Hvor blev det flot med det nye hegn, du har ret, det pynter gevaldigt.
  Vi håber på tørvejr, så du kan komme i haven i morgen.

  SvarSlet
 2. Det lyder, som om du har et aktivt, rigt liv for tiden. Selv haven sker der noget nyt i. Godt gået.

  SvarSlet
 3. Dejligt med nyt hegn. Dråbebilledet er flot!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 4. Fantastisk dråbebillede....

  Man kan ikke være "på" hele tiden, så jeg kender det alt for godt, Det med at være et andet sted ;)

  Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Dejligt med et lille pip fra dig.Og det ser bare godt ud med det nye hegn.....regner med at det også skal males sort?.Lyder rigtig dejligt med en ferietur for hele familien til et varmt sted.
  Kan godt forstå at din master modul kommer i første række......og pøj-pøj med den.
  Har selv været i Bella Centret til bogmesse........der var utroligt mange mennesker.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændigt ret - stakittet skal også males sort, så det ligner det andet hele vejen rundt :-)

   Slet
 6. Hej Susanne
  Dejligt med et indlæg fra dig igen.
  Spændende med din master, godt det snart er vinter så du ikke behøver at tænke på haven, men kan koncentrere dig om din uddannelse.
  Det er blevet rigtigt flot med det nye stakit, det giver en helt anden ro. Hvis frosten kommer inden dine hvidløg når at komme i jorden, kan du altid lægge dem i en spand med jord ;o)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.
  Du har jo også nok at se til med eksamensopgave, så det er da klart vi ikke hører det store fra dig.
  Haven løber jo ingen vegne, og den skal du nok kommer efter igen.
  Det er et fint nyt hegn I har fået lavet. Det pynter virkelig.

  SvarSlet
 8. Hej Susanne. Jeg tror også, du har meget at se til med dine studier og man kan jo ikke det hele. Jeg vil dog sige, at plankeværket virkelig pyntede i din have. Jeg håber, du får lavet noget i dag, så du kan være tilfreds med indsatsen!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)