Gå videre til hovedindholdet

En lille opdate

Det er ikke meget jeg får skrevet på hverken jeres eller på min egen blog. Men I skal vide, at jeg forsøger at følge med på alle jeres skønne blogge, dog uden at jeg når at lægge kommentarer hos jer.

Ud over at læse og skrive eksamensopgave, så har vi også været en tur med hele familien (13 personer i alt) i uge 43 på Gran Canaria. Det er superspændende at læse og jeg er glad for, at jeg har givet mig i kast med et master modul. Men det var også superskønt at være sammen med familien og få lidt solskinsvitaminer - der var høj sol og 27 grader hele ugen :-)

Her på matriklen sker der kun en smule. Vi har endelig fået stakittet mellem naboen og os skiftet ud. I første omgang havde vi tænkt at erstatte det med et lignende, men da vi var ved at planlægge hvor mange fag mm. vi skulle bruge, ja så blev vi faktisk enige om, at få opsat et stakit som ligner det andet vi har omkring begge grunde.

Vi var så heldige, at vi kunne genbruge stolperne, så det var jo en rimelig smal sag at få slået brædder på dem. Og sikke en ro det gav i området med én flade i stedet for det hullede hegn.

Nu ser området meget bedre ud og jeg får virkelig lyst til at få lavet den plantebørnehave, som jeg drømmer om, skal have plads lige her. Og der er mulighed for, at jeg kan få sat en ekstra kompostbeholder op. Det bliver den tredje og så jeg kan få omstukket det materiale, som er i de to andre. Er der i øvrigt nogle som ved, om komposten kan omstikkes nu, før den bliver frossen, eller skal jeg vente til foråret?
Men haven den sejler desværre lidt sin egen sø i dette efterår. Dahlierne står stadig i jorden og hvidløggene ligger i den kasse, som jeg fik dem tilsendt i. I dag har jeg lidt tid, men i dag har det regnet stort set hele dagen. Jeg håber på, at vejret i morgen arter sig, så jeg kan få brugt et par timer derude til det mest nødvendige inden vinteren for alvor sætter ind.

Kommentarer

 1. Hvor blev det flot med det nye hegn, du har ret, det pynter gevaldigt.
  Vi håber på tørvejr, så du kan komme i haven i morgen.

  SvarSlet
 2. Det lyder, som om du har et aktivt, rigt liv for tiden. Selv haven sker der noget nyt i. Godt gået.

  SvarSlet
 3. Dejligt med nyt hegn. Dråbebilledet er flot!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 4. Fantastisk dråbebillede....

  Man kan ikke være "på" hele tiden, så jeg kender det alt for godt, Det med at være et andet sted ;)

  Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Dejligt med et lille pip fra dig.Og det ser bare godt ud med det nye hegn.....regner med at det også skal males sort?.Lyder rigtig dejligt med en ferietur for hele familien til et varmt sted.
  Kan godt forstå at din master modul kommer i første række......og pøj-pøj med den.
  Har selv været i Bella Centret til bogmesse........der var utroligt mange mennesker.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændigt ret - stakittet skal også males sort, så det ligner det andet hele vejen rundt :-)

   Slet
 6. Hej Susanne
  Dejligt med et indlæg fra dig igen.
  Spændende med din master, godt det snart er vinter så du ikke behøver at tænke på haven, men kan koncentrere dig om din uddannelse.
  Det er blevet rigtigt flot med det nye stakit, det giver en helt anden ro. Hvis frosten kommer inden dine hvidløg når at komme i jorden, kan du altid lægge dem i en spand med jord ;o)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.
  Du har jo også nok at se til med eksamensopgave, så det er da klart vi ikke hører det store fra dig.
  Haven løber jo ingen vegne, og den skal du nok kommer efter igen.
  Det er et fint nyt hegn I har fået lavet. Det pynter virkelig.

  SvarSlet
 8. Hej Susanne. Jeg tror også, du har meget at se til med dine studier og man kan jo ikke det hele. Jeg vil dog sige, at plankeværket virkelig pyntede i din have. Jeg håber, du får lavet noget i dag, så du kan være tilfreds med indsatsen!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.