Gå videre til hovedindholdet

En lille opdate

Det er ikke meget jeg får skrevet på hverken jeres eller på min egen blog. Men I skal vide, at jeg forsøger at følge med på alle jeres skønne blogge, dog uden at jeg når at lægge kommentarer hos jer.

Ud over at læse og skrive eksamensopgave, så har vi også været en tur med hele familien (13 personer i alt) i uge 43 på Gran Canaria. Det er superspændende at læse og jeg er glad for, at jeg har givet mig i kast med et master modul. Men det var også superskønt at være sammen med familien og få lidt solskinsvitaminer - der var høj sol og 27 grader hele ugen :-)

Her på matriklen sker der kun en smule. Vi har endelig fået stakittet mellem naboen og os skiftet ud. I første omgang havde vi tænkt at erstatte det med et lignende, men da vi var ved at planlægge hvor mange fag mm. vi skulle bruge, ja så blev vi faktisk enige om, at få opsat et stakit som ligner det andet vi har omkring begge grunde.

Vi var så heldige, at vi kunne genbruge stolperne, så det var jo en rimelig smal sag at få slået brædder på dem. Og sikke en ro det gav i området med én flade i stedet for det hullede hegn.

Nu ser området meget bedre ud og jeg får virkelig lyst til at få lavet den plantebørnehave, som jeg drømmer om, skal have plads lige her. Og der er mulighed for, at jeg kan få sat en ekstra kompostbeholder op. Det bliver den tredje og så jeg kan få omstukket det materiale, som er i de to andre. Er der i øvrigt nogle som ved, om komposten kan omstikkes nu, før den bliver frossen, eller skal jeg vente til foråret?
Men haven den sejler desværre lidt sin egen sø i dette efterår. Dahlierne står stadig i jorden og hvidløggene ligger i den kasse, som jeg fik dem tilsendt i. I dag har jeg lidt tid, men i dag har det regnet stort set hele dagen. Jeg håber på, at vejret i morgen arter sig, så jeg kan få brugt et par timer derude til det mest nødvendige inden vinteren for alvor sætter ind.

Kommentarer

 1. Hvor blev det flot med det nye hegn, du har ret, det pynter gevaldigt.
  Vi håber på tørvejr, så du kan komme i haven i morgen.

  SvarSlet
 2. Det lyder, som om du har et aktivt, rigt liv for tiden. Selv haven sker der noget nyt i. Godt gået.

  SvarSlet
 3. Dejligt med nyt hegn. Dråbebilledet er flot!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 4. Fantastisk dråbebillede....

  Man kan ikke være "på" hele tiden, så jeg kender det alt for godt, Det med at være et andet sted ;)

  Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Dejligt med et lille pip fra dig.Og det ser bare godt ud med det nye hegn.....regner med at det også skal males sort?.Lyder rigtig dejligt med en ferietur for hele familien til et varmt sted.
  Kan godt forstå at din master modul kommer i første række......og pøj-pøj med den.
  Har selv været i Bella Centret til bogmesse........der var utroligt mange mennesker.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændigt ret - stakittet skal også males sort, så det ligner det andet hele vejen rundt :-)

   Slet
 6. Hej Susanne
  Dejligt med et indlæg fra dig igen.
  Spændende med din master, godt det snart er vinter så du ikke behøver at tænke på haven, men kan koncentrere dig om din uddannelse.
  Det er blevet rigtigt flot med det nye stakit, det giver en helt anden ro. Hvis frosten kommer inden dine hvidløg når at komme i jorden, kan du altid lægge dem i en spand med jord ;o)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.
  Du har jo også nok at se til med eksamensopgave, så det er da klart vi ikke hører det store fra dig.
  Haven løber jo ingen vegne, og den skal du nok kommer efter igen.
  Det er et fint nyt hegn I har fået lavet. Det pynter virkelig.

  SvarSlet
 8. Hej Susanne. Jeg tror også, du har meget at se til med dine studier og man kan jo ikke det hele. Jeg vil dog sige, at plankeværket virkelig pyntede i din have. Jeg håber, du får lavet noget i dag, så du kan være tilfreds med indsatsen!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…