Gå videre til hovedindholdet

Jeg bliver SÅ doven ...

... i dette varme vejr. Jeg er én af dem, som døjer med varmen og lige nu er det mig altså lidt for varmt.  Og så har jeg det svært ved at komme i gang i haven om aftenen, når temperaturerne er til at arbejde i. Når jeg prøver, så er myggene rigtig ivrige med at suge noget af mig. Det er noget rigtig skidt at jeg ikke kommer igang, for jeg havde regnet med, at denne uge skulle bruges til at komme lidt videre med et par projekter, men ....

Eksempelvis burde jeg luge og stikke kanter af på dette bed. Og bøgetræet, som er overstander i bedet, trænger til at få ordnet frisuren. Men det er bedet, som jeg har lovet at vise billeder af i sin helhed, da jeg kun viste billeder af de enkelte blomster. Jeg synes ikke, at det er nemt at  vise et bed, så det kommer til sin ret. Og at det er hvide blomster gør det jo ikke lettere.
Bedet er placeret midt i græsplænen og blev udvidet i efteråret, da jeg skulle flytte hvide og lyserøde planter fra et andet bed. Og jeg tror, at det bliver et godt bed, når det hele vokser lidt mere til. Foreløbig er jeg ihvertfald godt tilfreds.

På nord- og nordvestsiden af bedet har jeg plantet et par forskellige hostaer og en broget benved. Og under selve bøgetræet er der martsvioler og stenbræk.

I de andre "verdenshjørner" har jeg plantet stauder, som kræver noget sol. Se indlægget fra bedet for at se, hvilke planter det drejer sig om. Siden indlægget er den lyserøde rosenkvæsurt og den hvide skabiose også begyndt at blomstre.

På det nederste billede er der en stor solsikke, som endnu ikke er i blomst. Det må være et frø fra fugleblandingen, som har forvildet sig ind i bedet. Jeg har faktisk hevet små solsikkeplanter op rundt omkring  i haven, men denne opdagede jeg ikke tids nok og nu tror jeg, at den vil ødelægge mere end den gavner, hvis jeg hiver den op nu.
Dette er den nysudsprungne skabiose. Den såede jeg for halvandet år siden og det er første gang, at der er blomst i den. Den virker noget ranglet og har vist behov for støtte. Men smuk det er den.

Kommentarer

 1. Jeg må have fundet et sted til scabioser :) de er så fine :)dit bed har nogle lære ting i :)

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 2. Man skal vel også unde sig selv at slappe lidt af med sol og sommer og kølige drikke på terrassen :) Kanterne løber ingen vegne (kun indad...). Når du skriver om "frisuren" vil det så sige at du faconklipper bøgetræet i bedet? Planterne i bedet ser da fine ud, gode valg og den lille skabiose er noget så yndig.

  Fortsat god sommervarme...

  SvarSlet
 3. Du er ikke ene om at døje med varmen. Min yndlingsreplik for tiden er Py-ha!

  Siger som Ulla, at kanterne nok venter på dig til det bliver køligere i vejret :)

  SvarSlet
 4. Du har en god undskyldning mere, det er for tørt at arbejde i :) og om dagen er det håbløst at lave noget, ja myggeproblemer kender jeg også til.

  SvarSlet
 5. Vi skal jo sådan set bare nyde (på hver vores måde), at vi for en gangs skyld har noget, der kan kaldes sommervejr. Jeg kender godt problemerne med at fotografere hele bede og især lyse blomster; men man kan nu sagtens forestille sig, at det ser fint ud.

  SvarSlet
 6. jeg samstemmer - totalbilleder gengiver ikke altid det øjet ser :) hvor er den skøn din scabiosa, jeg har sået en hel pose Enkeblomster eller Sørgeskabiosaer --- men kom der så meget som en eneste plante? - nøøø - så meget for den overflod af skønhed som jeg havde regnet med :)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.Et fint bed du viser her i varmen.Men er sikker på at det vil lette det lidt når bøgen bliver studset,og måske opstammet lidt mere. Kan godt lide alle stenene.Vi lider vist alle her i varmen......både mennesker og planter.Har været en tur til Gilleleje i dag........dejligt at komme op til vandet.God aften knus Jette

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.