Gå videre til hovedindholdet

Jeg bliver SÅ doven ...

... i dette varme vejr. Jeg er én af dem, som døjer med varmen og lige nu er det mig altså lidt for varmt.  Og så har jeg det svært ved at komme i gang i haven om aftenen, når temperaturerne er til at arbejde i. Når jeg prøver, så er myggene rigtig ivrige med at suge noget af mig. Det er noget rigtig skidt at jeg ikke kommer igang, for jeg havde regnet med, at denne uge skulle bruges til at komme lidt videre med et par projekter, men ....

Eksempelvis burde jeg luge og stikke kanter af på dette bed. Og bøgetræet, som er overstander i bedet, trænger til at få ordnet frisuren. Men det er bedet, som jeg har lovet at vise billeder af i sin helhed, da jeg kun viste billeder af de enkelte blomster. Jeg synes ikke, at det er nemt at  vise et bed, så det kommer til sin ret. Og at det er hvide blomster gør det jo ikke lettere.
Bedet er placeret midt i græsplænen og blev udvidet i efteråret, da jeg skulle flytte hvide og lyserøde planter fra et andet bed. Og jeg tror, at det bliver et godt bed, når det hele vokser lidt mere til. Foreløbig er jeg ihvertfald godt tilfreds.

På nord- og nordvestsiden af bedet har jeg plantet et par forskellige hostaer og en broget benved. Og under selve bøgetræet er der martsvioler og stenbræk.

I de andre "verdenshjørner" har jeg plantet stauder, som kræver noget sol. Se indlægget fra bedet for at se, hvilke planter det drejer sig om. Siden indlægget er den lyserøde rosenkvæsurt og den hvide skabiose også begyndt at blomstre.

På det nederste billede er der en stor solsikke, som endnu ikke er i blomst. Det må være et frø fra fugleblandingen, som har forvildet sig ind i bedet. Jeg har faktisk hevet små solsikkeplanter op rundt omkring  i haven, men denne opdagede jeg ikke tids nok og nu tror jeg, at den vil ødelægge mere end den gavner, hvis jeg hiver den op nu.
Dette er den nysudsprungne skabiose. Den såede jeg for halvandet år siden og det er første gang, at der er blomst i den. Den virker noget ranglet og har vist behov for støtte. Men smuk det er den.

Kommentarer

 1. Jeg må have fundet et sted til scabioser :) de er så fine :)dit bed har nogle lære ting i :)

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 2. Man skal vel også unde sig selv at slappe lidt af med sol og sommer og kølige drikke på terrassen :) Kanterne løber ingen vegne (kun indad...). Når du skriver om "frisuren" vil det så sige at du faconklipper bøgetræet i bedet? Planterne i bedet ser da fine ud, gode valg og den lille skabiose er noget så yndig.

  Fortsat god sommervarme...

  SvarSlet
 3. Du er ikke ene om at døje med varmen. Min yndlingsreplik for tiden er Py-ha!

  Siger som Ulla, at kanterne nok venter på dig til det bliver køligere i vejret :)

  SvarSlet
 4. Du har en god undskyldning mere, det er for tørt at arbejde i :) og om dagen er det håbløst at lave noget, ja myggeproblemer kender jeg også til.

  SvarSlet
 5. Vi skal jo sådan set bare nyde (på hver vores måde), at vi for en gangs skyld har noget, der kan kaldes sommervejr. Jeg kender godt problemerne med at fotografere hele bede og især lyse blomster; men man kan nu sagtens forestille sig, at det ser fint ud.

  SvarSlet
 6. jeg samstemmer - totalbilleder gengiver ikke altid det øjet ser :) hvor er den skøn din scabiosa, jeg har sået en hel pose Enkeblomster eller Sørgeskabiosaer --- men kom der så meget som en eneste plante? - nøøø - så meget for den overflod af skønhed som jeg havde regnet med :)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.Et fint bed du viser her i varmen.Men er sikker på at det vil lette det lidt når bøgen bliver studset,og måske opstammet lidt mere. Kan godt lide alle stenene.Vi lider vist alle her i varmen......både mennesker og planter.Har været en tur til Gilleleje i dag........dejligt at komme op til vandet.God aften knus Jette

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)