Gå videre til hovedindholdet

Første dahlia

Så sker der endelig noget med mine dahlia. Den første er ved at springe ud og prøv lige at se, så hurtigt det går. Det første billede er taget i går kl. 15.30. Og det andet billede er taget omkring kl 17.30 i dag. 

Så nu sker det :-) Jeg har et par mere i knopper og en enkel, som viser farve i knoppen.

De fleste dahli'er er kommet i krukker i år, idet jeg ikke er blevet klar med det bed, som de var tiltænkt. Jeg har tidligere prøvet at have dem i krukker og det er gået helt fint. Birgitte skrev også om det i går, så jeg er fortrøstningsfuld.

Derudover har jeg fået en del knolde af min søster. Jeg aner ikke hvilke dahlier det drejer sig om, så de er sat i et bed for sig selv. Jeg glæder mig til at se dem og så skal jeg have farve-mærket dem, sådan at de kan komme i de rette bede til næste år.

Kommentarer

  1. Hej Susanne.Smuk dahlia du viser.....dejlig farve.Jeg har også mine i krukker.Så er det lettere når knolden skal op......og de trives fint.Det bliver spændende at se alle dem du har fået af din søster.God søndag knus Jette

    SvarSlet
  2. Smukt billede af din dahlia, og fint at du viser forløbet.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Lampepudsergræs og alunrod

Da jeg havde børstet terrassen med en stiv kost én gang med spartsomt med vand fra oven, ja så kom der ligesom ikke mere. Jeg måtte derfor i byen efter et aggregat til haveslangen, så jeg kunne "spraye" terrassen, mens jeg skrubbede de sidste alger væk.

Og nå ja, så er der jo lige et gartneri på vejen, som jeg måtte forbi. Og der var masser af fristelse. Men da jeg ikke synes, at jeg er helt færdigt med bedet med det mørke løv/blomster og lyserøde blomster, så prioriterede jeg to planter.


Jeg har i et stykke tid haft en idé om, at jeg gerne vil have nogle flere græsser ind i bedene. Og lige her stod dette smukke lampepudsergræs med mørkt løv; Pennicetum 'Rubrum'. 
Gartneriet havde en del forskellige alunrod, men jeg faldt for den efterhånden almindelige Heuchera 'Purple Palace'. 

Jeg fik en lille snak med gartneren, som fortalte at Purple Palace er én af de alunrod, som kan formeres med frø, hvor imod de andre, som han har i gartneriet, kun kan formeres via m…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…