Gå videre til hovedindholdet

Glad i maven

Det har regnet her hele dagen og jeg går og glæder mig over, at hele haven får en rigtig omgang vand med den store vandkande. Det må vist kaldes en god gang grundvanding.

I stedet for at være i haven, så går jeg og kigger ud gennem vinduerne - og det gerne flere gange i løbet af dagen. Jeg bliver så glad - kan mærke det helt ned i maven - når jeg ser ud på de skønne scenarier, som jeg har skabt derude i løbet af de seneste år.

 Skønne farvesammensætninger er der også - det er da også til at blive rigtig glad af. Og med regnen så bliver farverne endnu mere intense og skønne at se på.

Alle billeder i dette indlæg er taget ud gennem vinduerne, dog med åben vindue, så glasset ikke slører billedet.

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Skønne regnvejrs billeder du har indfanget, jeg kan godt forstå du bliver glad i maven, det gør jeg også ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Dejlig positiv indstilling du har.Selvfølgelig kan man nyde haven trods det lunefulde vejr.
  Meget smukke fotos af vellykkede plantesammensætninger.Det første er jeg vild med.
  God aften
  Lise

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.
  Jeg kan sørme godt forstå det bobler af glæde i din mave, når du ser ud på alle de dejligheder. Det er først nu, hvor Jacob har revet udestuen ned, at jeg kommer til, at have to vinduer ud imod haven. Så jeg glæder mig over, at være igang med, at skabe en skøn udsigt ud mod haven og landskabet i baggrunden fremover, så jeg kan få glæde af den del af haven, også når jeg er inde i huset. Resten af husets vinduer vender ud imod vejen, hvor vi heldigvis også har en fantastisk udsigt. Camillas vindue vender dog også ud imod baghaven, men det er i det fjerneste hjørne, hvor der ikke rigtig er noget at se på (endnu). Tak for kigget ud af dine vinduer.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 4. Lige til at blive glad i maven af :-)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Der ser helt fantastisk ud i din have :) 1ste er også favoritten her.

  SvarSlet
 6. Ja, stille og rolig regn er til at blive glad af. Her blæste der mange blomsterblade af tulipanerne i går, men dine står stadigvæk smukt.

  SvarSlet
 7. Sandelig fine billeder, selv om du måtte hænge ud af vinduet... ;o)

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder og skønt at mærke din skaberglæde....

  Skøn dag med sol og gennemvandet have fra Katinka

  SvarSlet
 9. Det ser velnok dejligt ud, så jeg kan godt forstå, at du bliver glad.Skønne lilla
  nuancer på det første billede.- Også er der så mange forskelige former. Dejligt!

  SvarSlet
 10. Flot udsigt, du har fra vinduerne. Det første billede er vildt flot.

  SvarSlet
 11. Skønne billeder.

  Er ret vild med begge de orangerøde på billede nummer to - hvad hedder de?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den dobbelte forrest med orange og røde farver er 'Celeste'. Den orange triumph tulipan er 'Orange Sassini' og den sidste liljeblomstrende tulipan er 'Ballerina'. Dem er jeg altså også ret vild med :-)

   Slet
 12. Kære Susanne - Vækstklokkerne er købt hos Lundhede.com - jeg sætter dem over de sarte primulaer om vinteren og bruger dem om foråret som nattøj til udplantningsplanterne i de første nætter på friland.
  Knuselsker dit første billede (selvom de andre tulipaner også er smukke) - nu varer det et helt år før vi ser dem igen :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for svar - jeg må finde en løsning netop til udplantningsplanterne og i mit tilfælde til squash og græskar til de første eller kolde nætter.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)