Gå videre til hovedindholdet

Glad i maven

Det har regnet her hele dagen og jeg går og glæder mig over, at hele haven får en rigtig omgang vand med den store vandkande. Det må vist kaldes en god gang grundvanding.

I stedet for at være i haven, så går jeg og kigger ud gennem vinduerne - og det gerne flere gange i løbet af dagen. Jeg bliver så glad - kan mærke det helt ned i maven - når jeg ser ud på de skønne scenarier, som jeg har skabt derude i løbet af de seneste år.

 Skønne farvesammensætninger er der også - det er da også til at blive rigtig glad af. Og med regnen så bliver farverne endnu mere intense og skønne at se på.

Alle billeder i dette indlæg er taget ud gennem vinduerne, dog med åben vindue, så glasset ikke slører billedet.

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Skønne regnvejrs billeder du har indfanget, jeg kan godt forstå du bliver glad i maven, det gør jeg også ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Dejlig positiv indstilling du har.Selvfølgelig kan man nyde haven trods det lunefulde vejr.
  Meget smukke fotos af vellykkede plantesammensætninger.Det første er jeg vild med.
  God aften
  Lise

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.
  Jeg kan sørme godt forstå det bobler af glæde i din mave, når du ser ud på alle de dejligheder. Det er først nu, hvor Jacob har revet udestuen ned, at jeg kommer til, at have to vinduer ud imod haven. Så jeg glæder mig over, at være igang med, at skabe en skøn udsigt ud mod haven og landskabet i baggrunden fremover, så jeg kan få glæde af den del af haven, også når jeg er inde i huset. Resten af husets vinduer vender ud imod vejen, hvor vi heldigvis også har en fantastisk udsigt. Camillas vindue vender dog også ud imod baghaven, men det er i det fjerneste hjørne, hvor der ikke rigtig er noget at se på (endnu). Tak for kigget ud af dine vinduer.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 4. Lige til at blive glad i maven af :-)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Der ser helt fantastisk ud i din have :) 1ste er også favoritten her.

  SvarSlet
 6. Ja, stille og rolig regn er til at blive glad af. Her blæste der mange blomsterblade af tulipanerne i går, men dine står stadigvæk smukt.

  SvarSlet
 7. Sandelig fine billeder, selv om du måtte hænge ud af vinduet... ;o)

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder og skønt at mærke din skaberglæde....

  Skøn dag med sol og gennemvandet have fra Katinka

  SvarSlet
 9. Det ser velnok dejligt ud, så jeg kan godt forstå, at du bliver glad.Skønne lilla
  nuancer på det første billede.- Også er der så mange forskelige former. Dejligt!

  SvarSlet
 10. Flot udsigt, du har fra vinduerne. Det første billede er vildt flot.

  SvarSlet
 11. Skønne billeder.

  Er ret vild med begge de orangerøde på billede nummer to - hvad hedder de?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den dobbelte forrest med orange og røde farver er 'Celeste'. Den orange triumph tulipan er 'Orange Sassini' og den sidste liljeblomstrende tulipan er 'Ballerina'. Dem er jeg altså også ret vild med :-)

   Slet
 12. Kære Susanne - Vækstklokkerne er købt hos Lundhede.com - jeg sætter dem over de sarte primulaer om vinteren og bruger dem om foråret som nattøj til udplantningsplanterne i de første nætter på friland.
  Knuselsker dit første billede (selvom de andre tulipaner også er smukke) - nu varer det et helt år før vi ser dem igen :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for svar - jeg må finde en løsning netop til udplantningsplanterne og i mit tilfælde til squash og græskar til de første eller kolde nætter.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.