Gå videre til hovedindholdet

Glad i maven

Det har regnet her hele dagen og jeg går og glæder mig over, at hele haven får en rigtig omgang vand med den store vandkande. Det må vist kaldes en god gang grundvanding.

I stedet for at være i haven, så går jeg og kigger ud gennem vinduerne - og det gerne flere gange i løbet af dagen. Jeg bliver så glad - kan mærke det helt ned i maven - når jeg ser ud på de skønne scenarier, som jeg har skabt derude i løbet af de seneste år.

 Skønne farvesammensætninger er der også - det er da også til at blive rigtig glad af. Og med regnen så bliver farverne endnu mere intense og skønne at se på.

Alle billeder i dette indlæg er taget ud gennem vinduerne, dog med åben vindue, så glasset ikke slører billedet.

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Skønne regnvejrs billeder du har indfanget, jeg kan godt forstå du bliver glad i maven, det gør jeg også ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Dejlig positiv indstilling du har.Selvfølgelig kan man nyde haven trods det lunefulde vejr.
  Meget smukke fotos af vellykkede plantesammensætninger.Det første er jeg vild med.
  God aften
  Lise

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.
  Jeg kan sørme godt forstå det bobler af glæde i din mave, når du ser ud på alle de dejligheder. Det er først nu, hvor Jacob har revet udestuen ned, at jeg kommer til, at have to vinduer ud imod haven. Så jeg glæder mig over, at være igang med, at skabe en skøn udsigt ud mod haven og landskabet i baggrunden fremover, så jeg kan få glæde af den del af haven, også når jeg er inde i huset. Resten af husets vinduer vender ud imod vejen, hvor vi heldigvis også har en fantastisk udsigt. Camillas vindue vender dog også ud imod baghaven, men det er i det fjerneste hjørne, hvor der ikke rigtig er noget at se på (endnu). Tak for kigget ud af dine vinduer.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 4. Lige til at blive glad i maven af :-)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Der ser helt fantastisk ud i din have :) 1ste er også favoritten her.

  SvarSlet
 6. Ja, stille og rolig regn er til at blive glad af. Her blæste der mange blomsterblade af tulipanerne i går, men dine står stadigvæk smukt.

  SvarSlet
 7. Sandelig fine billeder, selv om du måtte hænge ud af vinduet... ;o)

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder og skønt at mærke din skaberglæde....

  Skøn dag med sol og gennemvandet have fra Katinka

  SvarSlet
 9. Det ser velnok dejligt ud, så jeg kan godt forstå, at du bliver glad.Skønne lilla
  nuancer på det første billede.- Også er der så mange forskelige former. Dejligt!

  SvarSlet
 10. Flot udsigt, du har fra vinduerne. Det første billede er vildt flot.

  SvarSlet
 11. Skønne billeder.

  Er ret vild med begge de orangerøde på billede nummer to - hvad hedder de?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den dobbelte forrest med orange og røde farver er 'Celeste'. Den orange triumph tulipan er 'Orange Sassini' og den sidste liljeblomstrende tulipan er 'Ballerina'. Dem er jeg altså også ret vild med :-)

   Slet
 12. Kære Susanne - Vækstklokkerne er købt hos Lundhede.com - jeg sætter dem over de sarte primulaer om vinteren og bruger dem om foråret som nattøj til udplantningsplanterne i de første nætter på friland.
  Knuselsker dit første billede (selvom de andre tulipaner også er smukke) - nu varer det et helt år før vi ser dem igen :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for svar - jeg må finde en løsning netop til udplantningsplanterne og i mit tilfælde til squash og græskar til de første eller kolde nætter.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Lampepudsergræs og alunrod

Da jeg havde børstet terrassen med en stiv kost én gang med spartsomt med vand fra oven, ja så kom der ligesom ikke mere. Jeg måtte derfor i byen efter et aggregat til haveslangen, så jeg kunne "spraye" terrassen, mens jeg skrubbede de sidste alger væk.

Og nå ja, så er der jo lige et gartneri på vejen, som jeg måtte forbi. Og der var masser af fristelse. Men da jeg ikke synes, at jeg er helt færdigt med bedet med det mørke løv/blomster og lyserøde blomster, så prioriterede jeg to planter.


Jeg har i et stykke tid haft en idé om, at jeg gerne vil have nogle flere græsser ind i bedene. Og lige her stod dette smukke lampepudsergræs med mørkt løv; Pennicetum 'Rubrum'. 
Gartneriet havde en del forskellige alunrod, men jeg faldt for den efterhånden almindelige Heuchera 'Purple Palace'. 

Jeg fik en lille snak med gartneren, som fortalte at Purple Palace er én af de alunrod, som kan formeres med frø, hvor imod de andre, som han har i gartneriet, kun kan formeres via m…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…