Gå videre til hovedindholdet

Glad i maven

Det har regnet her hele dagen og jeg går og glæder mig over, at hele haven får en rigtig omgang vand med den store vandkande. Det må vist kaldes en god gang grundvanding.

I stedet for at være i haven, så går jeg og kigger ud gennem vinduerne - og det gerne flere gange i løbet af dagen. Jeg bliver så glad - kan mærke det helt ned i maven - når jeg ser ud på de skønne scenarier, som jeg har skabt derude i løbet af de seneste år.

 Skønne farvesammensætninger er der også - det er da også til at blive rigtig glad af. Og med regnen så bliver farverne endnu mere intense og skønne at se på.

Alle billeder i dette indlæg er taget ud gennem vinduerne, dog med åben vindue, så glasset ikke slører billedet.

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Skønne regnvejrs billeder du har indfanget, jeg kan godt forstå du bliver glad i maven, det gør jeg også ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Dejlig positiv indstilling du har.Selvfølgelig kan man nyde haven trods det lunefulde vejr.
  Meget smukke fotos af vellykkede plantesammensætninger.Det første er jeg vild med.
  God aften
  Lise

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.
  Jeg kan sørme godt forstå det bobler af glæde i din mave, når du ser ud på alle de dejligheder. Det er først nu, hvor Jacob har revet udestuen ned, at jeg kommer til, at have to vinduer ud imod haven. Så jeg glæder mig over, at være igang med, at skabe en skøn udsigt ud mod haven og landskabet i baggrunden fremover, så jeg kan få glæde af den del af haven, også når jeg er inde i huset. Resten af husets vinduer vender ud imod vejen, hvor vi heldigvis også har en fantastisk udsigt. Camillas vindue vender dog også ud imod baghaven, men det er i det fjerneste hjørne, hvor der ikke rigtig er noget at se på (endnu). Tak for kigget ud af dine vinduer.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 4. Lige til at blive glad i maven af :-)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Der ser helt fantastisk ud i din have :) 1ste er også favoritten her.

  SvarSlet
 6. Ja, stille og rolig regn er til at blive glad af. Her blæste der mange blomsterblade af tulipanerne i går, men dine står stadigvæk smukt.

  SvarSlet
 7. Sandelig fine billeder, selv om du måtte hænge ud af vinduet... ;o)

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder og skønt at mærke din skaberglæde....

  Skøn dag med sol og gennemvandet have fra Katinka

  SvarSlet
 9. Det ser velnok dejligt ud, så jeg kan godt forstå, at du bliver glad.Skønne lilla
  nuancer på det første billede.- Også er der så mange forskelige former. Dejligt!

  SvarSlet
 10. Flot udsigt, du har fra vinduerne. Det første billede er vildt flot.

  SvarSlet
 11. Skønne billeder.

  Er ret vild med begge de orangerøde på billede nummer to - hvad hedder de?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den dobbelte forrest med orange og røde farver er 'Celeste'. Den orange triumph tulipan er 'Orange Sassini' og den sidste liljeblomstrende tulipan er 'Ballerina'. Dem er jeg altså også ret vild med :-)

   Slet
 12. Kære Susanne - Vækstklokkerne er købt hos Lundhede.com - jeg sætter dem over de sarte primulaer om vinteren og bruger dem om foråret som nattøj til udplantningsplanterne i de første nætter på friland.
  Knuselsker dit første billede (selvom de andre tulipaner også er smukke) - nu varer det et helt år før vi ser dem igen :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for svar - jeg må finde en løsning netop til udplantningsplanterne og i mit tilfælde til squash og græskar til de første eller kolde nætter.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…