Gå videre til hovedindholdet

Det her kommer til at tage tid ...

Jeg har ferie i den kommende uge, så det er tid til at tage fat på reetablering af det område, hvor vi arbejde i sidste weekend og fik fjernet en masse fra det tilgroede bed.

Jeg gik i gang med at fjerne en rod fra en stedsegrøn. På nedenstående billede står roden til venstre i billedet bag den store sten. Roden skal fjernes for at kunne få plads til sten som afgrænsning langs kanten af bedene, så jeg kan få lavet en sti med ærtesten mellem de store sten.
Men roden kunne jeg ikke få op uden at fjerne jorden omkring. Og jeg skal da lige love for, at jeg er kommet på arbejde, for rundt om roden ligger der flere sten, som jeg måtte grave væk. Og der var sten og sten og .... og et tykt lag sort plastik.

Jeg vidste det jo egentlig godt, men havde vist fortrængt det. Da vi sløjfede bassinet var vi "dovne" og fjernede ikke bassinfolien, men stak kun huller i den, så vand kunne trænge væk. Vi tog os ikke den ulejlighed  at fjerne folien op af siderne på bassinet og langs kanten. Så det må jo gøres nu!
Det er et hestearbejde at fjerne stenene og folien og jeg kan allerede nu fornemme, at det kommer til at tage laaaaaang tid og tålmodighed af det arbejde gjort.
Men lige nu arbejder jeg troligt videre og efterhånden som jeg kommer frem, så finder jeg også nogle ret store sten. De er rigtig tunge selv at bakse rundt med, men det er dejlig store sten til at danne afgrænsning i siderne til stien - dejligt at finde sådanne skatte :-)

Kommentarer

 1. I det mindste kan du glæde dig til resultatet, når du først er færdig med sliddet, og måske får du fikse ideer til anvendelse af de ekstra sten.

  SvarSlet
 2. Uha det er hårdt! Vi har fjernet utallige stød i vores have gennem årene og også fået mange overraskelser når vi gravede, men flidet betaler sig, Susanne og det er god motion;o)
  Forsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 3. Hold da op et arbejde du har gang i! Det ser rigtig lovende ud! Skønt med en uges haveferie, men pas nu på ryggen med de tunge sten, du skulle jo gerne holde ugen ud! ;-) god aften fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 4. Hvor er du heldig med en uges ferie, så du rigtig kan få taget hul på dit oprydningsprojekt :-)
  Inden du får set dig om, aå sker der en masse, hvis du går stille og roligt med det i en uge :-)

  SvarSlet
 5. Hvilket stort prosjekt du tatt fatt på, så spennende å følge utviklingen. Skattjakt kan gi en del overraskelser men stein er jo gull :)

  SvarSlet
 6. Pyyhaaa, det er hårdt arbejde helt fra bunden af - men hvor bliver det flot med den sti, tror jeg - den svinger sig rigtig smukt, glæder mig til at se når den er færdig.
  Rigtig god ferie - det er lige den rette årstid til det :o)

  SvarSlet
 7. Hold da op hvor du går til den, men man bliver bare super glad når man har fået det gjort og ser resultatet. Jeg ville godt nok også blive glad hvis jeg fandt sådanne sten her hos os, dem kan man bare ikke få nok af.
  God arbejdslyst og god aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 8. Hvad er det man siger. Ting tar' tid! Men der er hårdt arbejde, til gengæld er det et projekt med indbygget motion, hvis man skal se positivt på den side af sagen. Men det bliver flot.

  SvarSlet
 9. Ih hvor der bare sker noget hos dig - fantastisk som I knoklede på da jeres venner var forbi........skønt at læse og se. Måske man skulle tappe lidt birkesaft med ungerne i den kommende uge.......det tro jeg næsten vi må prøve ;0)

  Ja det er sørme da nogle store guldklumper du der finder Susanne..... sten er fantastiske i haven og jeg er sikker på de igen kommer til sin ret når du når så lang.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Hej Susanne.Sikke da et arbejde der venter dig med alle de sten.Men er sikker på at det bliver rigtig godt.Er spændt på at se hvordan det hele kommer til at se ud.Rigtig god arbejdsdag i haven knus Jette

  SvarSlet
 11. Jeg tror det bliver rigtigt fint , god arbejdslyst :)
  Kh. Marianne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…