Gå videre til hovedindholdet

Det her kommer til at tage tid ...

Jeg har ferie i den kommende uge, så det er tid til at tage fat på reetablering af det område, hvor vi arbejde i sidste weekend og fik fjernet en masse fra det tilgroede bed.

Jeg gik i gang med at fjerne en rod fra en stedsegrøn. På nedenstående billede står roden til venstre i billedet bag den store sten. Roden skal fjernes for at kunne få plads til sten som afgrænsning langs kanten af bedene, så jeg kan få lavet en sti med ærtesten mellem de store sten.
Men roden kunne jeg ikke få op uden at fjerne jorden omkring. Og jeg skal da lige love for, at jeg er kommet på arbejde, for rundt om roden ligger der flere sten, som jeg måtte grave væk. Og der var sten og sten og .... og et tykt lag sort plastik.

Jeg vidste det jo egentlig godt, men havde vist fortrængt det. Da vi sløjfede bassinet var vi "dovne" og fjernede ikke bassinfolien, men stak kun huller i den, så vand kunne trænge væk. Vi tog os ikke den ulejlighed  at fjerne folien op af siderne på bassinet og langs kanten. Så det må jo gøres nu!
Det er et hestearbejde at fjerne stenene og folien og jeg kan allerede nu fornemme, at det kommer til at tage laaaaaang tid og tålmodighed af det arbejde gjort.
Men lige nu arbejder jeg troligt videre og efterhånden som jeg kommer frem, så finder jeg også nogle ret store sten. De er rigtig tunge selv at bakse rundt med, men det er dejlig store sten til at danne afgrænsning i siderne til stien - dejligt at finde sådanne skatte :-)

Kommentarer

 1. I det mindste kan du glæde dig til resultatet, når du først er færdig med sliddet, og måske får du fikse ideer til anvendelse af de ekstra sten.

  SvarSlet
 2. Uha det er hårdt! Vi har fjernet utallige stød i vores have gennem årene og også fået mange overraskelser når vi gravede, men flidet betaler sig, Susanne og det er god motion;o)
  Forsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 3. Hold da op et arbejde du har gang i! Det ser rigtig lovende ud! Skønt med en uges haveferie, men pas nu på ryggen med de tunge sten, du skulle jo gerne holde ugen ud! ;-) god aften fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 4. Hvor er du heldig med en uges ferie, så du rigtig kan få taget hul på dit oprydningsprojekt :-)
  Inden du får set dig om, aå sker der en masse, hvis du går stille og roligt med det i en uge :-)

  SvarSlet
 5. Hvilket stort prosjekt du tatt fatt på, så spennende å følge utviklingen. Skattjakt kan gi en del overraskelser men stein er jo gull :)

  SvarSlet
 6. Pyyhaaa, det er hårdt arbejde helt fra bunden af - men hvor bliver det flot med den sti, tror jeg - den svinger sig rigtig smukt, glæder mig til at se når den er færdig.
  Rigtig god ferie - det er lige den rette årstid til det :o)

  SvarSlet
 7. Hold da op hvor du går til den, men man bliver bare super glad når man har fået det gjort og ser resultatet. Jeg ville godt nok også blive glad hvis jeg fandt sådanne sten her hos os, dem kan man bare ikke få nok af.
  God arbejdslyst og god aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 8. Hvad er det man siger. Ting tar' tid! Men der er hårdt arbejde, til gengæld er det et projekt med indbygget motion, hvis man skal se positivt på den side af sagen. Men det bliver flot.

  SvarSlet
 9. Ih hvor der bare sker noget hos dig - fantastisk som I knoklede på da jeres venner var forbi........skønt at læse og se. Måske man skulle tappe lidt birkesaft med ungerne i den kommende uge.......det tro jeg næsten vi må prøve ;0)

  Ja det er sørme da nogle store guldklumper du der finder Susanne..... sten er fantastiske i haven og jeg er sikker på de igen kommer til sin ret når du når så lang.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Hej Susanne.Sikke da et arbejde der venter dig med alle de sten.Men er sikker på at det bliver rigtig godt.Er spændt på at se hvordan det hele kommer til at se ud.Rigtig god arbejdsdag i haven knus Jette

  SvarSlet
 11. Jeg tror det bliver rigtigt fint , god arbejdslyst :)
  Kh. Marianne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.