Gå videre til hovedindholdet

Det her kommer til at tage tid ...

Jeg har ferie i den kommende uge, så det er tid til at tage fat på reetablering af det område, hvor vi arbejde i sidste weekend og fik fjernet en masse fra det tilgroede bed.

Jeg gik i gang med at fjerne en rod fra en stedsegrøn. På nedenstående billede står roden til venstre i billedet bag den store sten. Roden skal fjernes for at kunne få plads til sten som afgrænsning langs kanten af bedene, så jeg kan få lavet en sti med ærtesten mellem de store sten.
Men roden kunne jeg ikke få op uden at fjerne jorden omkring. Og jeg skal da lige love for, at jeg er kommet på arbejde, for rundt om roden ligger der flere sten, som jeg måtte grave væk. Og der var sten og sten og .... og et tykt lag sort plastik.

Jeg vidste det jo egentlig godt, men havde vist fortrængt det. Da vi sløjfede bassinet var vi "dovne" og fjernede ikke bassinfolien, men stak kun huller i den, så vand kunne trænge væk. Vi tog os ikke den ulejlighed  at fjerne folien op af siderne på bassinet og langs kanten. Så det må jo gøres nu!
Det er et hestearbejde at fjerne stenene og folien og jeg kan allerede nu fornemme, at det kommer til at tage laaaaaang tid og tålmodighed af det arbejde gjort.
Men lige nu arbejder jeg troligt videre og efterhånden som jeg kommer frem, så finder jeg også nogle ret store sten. De er rigtig tunge selv at bakse rundt med, men det er dejlig store sten til at danne afgrænsning i siderne til stien - dejligt at finde sådanne skatte :-)

Kommentarer

 1. I det mindste kan du glæde dig til resultatet, når du først er færdig med sliddet, og måske får du fikse ideer til anvendelse af de ekstra sten.

  SvarSlet
 2. Uha det er hårdt! Vi har fjernet utallige stød i vores have gennem årene og også fået mange overraskelser når vi gravede, men flidet betaler sig, Susanne og det er god motion;o)
  Forsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 3. Hold da op et arbejde du har gang i! Det ser rigtig lovende ud! Skønt med en uges haveferie, men pas nu på ryggen med de tunge sten, du skulle jo gerne holde ugen ud! ;-) god aften fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 4. Hvor er du heldig med en uges ferie, så du rigtig kan få taget hul på dit oprydningsprojekt :-)
  Inden du får set dig om, aå sker der en masse, hvis du går stille og roligt med det i en uge :-)

  SvarSlet
 5. Hvilket stort prosjekt du tatt fatt på, så spennende å følge utviklingen. Skattjakt kan gi en del overraskelser men stein er jo gull :)

  SvarSlet
 6. Pyyhaaa, det er hårdt arbejde helt fra bunden af - men hvor bliver det flot med den sti, tror jeg - den svinger sig rigtig smukt, glæder mig til at se når den er færdig.
  Rigtig god ferie - det er lige den rette årstid til det :o)

  SvarSlet
 7. Hold da op hvor du går til den, men man bliver bare super glad når man har fået det gjort og ser resultatet. Jeg ville godt nok også blive glad hvis jeg fandt sådanne sten her hos os, dem kan man bare ikke få nok af.
  God arbejdslyst og god aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 8. Hvad er det man siger. Ting tar' tid! Men der er hårdt arbejde, til gengæld er det et projekt med indbygget motion, hvis man skal se positivt på den side af sagen. Men det bliver flot.

  SvarSlet
 9. Ih hvor der bare sker noget hos dig - fantastisk som I knoklede på da jeres venner var forbi........skønt at læse og se. Måske man skulle tappe lidt birkesaft med ungerne i den kommende uge.......det tro jeg næsten vi må prøve ;0)

  Ja det er sørme da nogle store guldklumper du der finder Susanne..... sten er fantastiske i haven og jeg er sikker på de igen kommer til sin ret når du når så lang.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Hej Susanne.Sikke da et arbejde der venter dig med alle de sten.Men er sikker på at det bliver rigtig godt.Er spændt på at se hvordan det hele kommer til at se ud.Rigtig god arbejdsdag i haven knus Jette

  SvarSlet
 11. Jeg tror det bliver rigtigt fint , god arbejdslyst :)
  Kh. Marianne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.