Gå videre til hovedindholdet

Der er sket meget i dag

Hold da op der har været gang i havearbejdet idag og vi har nået vildt meget.

Vi har siddet og kigget før-billeder og sammenlignet med nu-billeder og der er vild meget forskel. Så det får I også lige et kig på.
De grimme tujaer (som var brune på den anden side) er væk og de øvrige stedsegrønne, vilde brombær, efeu og et selvsået birketræ er fjernet fra bedet bag det tidligere bassin. Masser af rødder er fjernet og frem kom en masse sten i bedet. 

Vi har fældet de to forreste fyrretræer på nedenstående billede. Træerne står mod syd, så det har givet meget mere lys i haven. Den bagerste har vi skånet og bag kameraet er der endnu et stort fyrretræ. De er stammet op, så det har også give mere lys til de bede, som ligger under blandt andet blåbærbedet, som ligger til højre for billederne.


Magnolietræet står nu frit og de to tilbageværende fyrretræer klemmer ikke på det længere. 

Forrest de to øverste billeder ses vildnæsset af kaprifolien og diverse stedsegrøn. Da vi fik klippet dem ned, så viste der sig en række store sten som afgrænser bedet.  

Træbroen, som var ved at rådne, er fjernet og jorden er jævnet derunder. Stien bagfra med ærtesten skal forlænges og løbe mellem de store sten. 

Vi har været supereffektive. Vennen med motorsaven kunne knap nå at save træerne ned og i stykker førend vi andre havde slæbt det hele ud til den store trailer. Og traileren var bare smart. Den var med elektrisk tiplad, så det tog ingen tid at tømme den på containerpladsen. Se her hvor smart; https://www.facebook.com/photo.php?v=170381066454421&set=vb.100004475863017&type=2&theater

Kommentarer

 1. Hold da helt op, der er vist nogen der har været på arbejde i dag.
  Sikke dog et skønt hjørne du har fået ryddet, det giver plads til en masse nye spændende projekter i din have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret i, at vi har været på arbejde og sidder nu trætte i sofa'en og trætte. Men det har været skønt.

   Det giver bare så meget mere plads og meget mere dybde i området. Nu skal jeg lige gå at "tygge lidt på", hvilke planter der skal være i området :-)

   Slet
 2. Hej Susanne - Sikke en forskel, man skulle næsten tro at hokus krokus har været forbi.
  Det er blevet et rigtigt spændende stykke have der er dukket op, og sikke en masse skønne sten. Det virker rigtigt godt med de træer du har valgt at bibeholde. Spændende at se hvilke ideer du får, med al den ekstra have du har fået..... Godt gået og dejligt med gode venner der har lyst til at hjælpe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan sagtens kalde vores venner for "hokus krokus" for de har godt nok været effektiv og hurtige. Og ikke nok med, at det har været effektivt - det har også været superhyggeligt.
   Det er superskønt at have fået stykket ryddet samtidig med, at der stadig er noget struktur med det høje træer, vi har skånet. Glæder mig til at skulle igang med planlægge.

   Slet
 3. Mere haveplads, nye projekter. Det er et rigtig svært element med det vertikale i parcelhushaver. Der mangler altid et par træer, men der er alligevel sjældent plads til dem, og fyrretræer har ofte ikke været et godt valg. Så forfra. Godt arbejdslyst, glæder mig til at se området igen om et par måneder.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig i, at de vertikale linier er svære i en lille parcelhushave. Disse fyrretræer er plantet for omkring 20 år siden og dengang er jeg helt sikker på, at det så rigtig godt ud. Men de bliver alt for store til en lille have. Jeg har dog valgt at beholde et par stykker - syntes det ville blive alt for fladt og bart netop uden de vertikale linier.

   Glæder mig også selv til at se, hvordan jeg får området lavet - det har jeg nemlig ikke besluttet endnu.

   Slet
 4. Spændende og hvor har I været flittige, det ses tydeligt. Så er det bare med at finde ud af, hvad der så skal puttes i bedene. Det er jo det mest spændende!

  SvarSlet
 5. Hold nu op, hvor I har været flittige. Uh, det kribler i fingrene for at komme i gang med det 'nye', gør det ikke ;)

  SvarSlet
 6. Fed fornemmelse, du må sidde med efter sådan en produktiv dag. Der er godt nok sket ting og sager. Magnolien skal nok kvittere for mere lys og luft.

  SvarSlet
 7. Sikke en forvandling, I har godt nok fået lavet meget og nu er der mulighed for at lave nye bede m.v. Dejligt at magnolien kommer lidt i fokus, det har den næsten fortjent. Jeg tror også at du bliver glad for at I har bibeholdt et par fyrretræer. Tænk bare på Haven i Hune hvor der jo er mange opstammede fyrretræer.

  Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 8. Det ser godt ud! Jeg tror også på de opstammede fyrretræer.

  SvarSlet
 9. Hej Susanne.Ja! jeg kan da kun tilslutte mig.Dejligt at du har fået fjernet visne thuja og de store træer.
  Skønt med gode vener til at hjælpe.Og det bliver da rigtigt spændende at se hvad du finder ud med dit nye bed.Der er jo mange muligheder..........og så med de dejlige sten.
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
 10. Sikke meget lys og masser af plads til nye planter ;0)

  SvarSlet
 11. Sikke en make-over. Der bliver nok at tage fat på, når du skal bygge det hele op igen. Det er et spændende projekt, og jeg er sikker på at det skal blive godt med meget mere lys og friske ideer.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …