Gå videre til hovedindholdet

Sneens positive sider

Når det nu er sådan, at vi stadig har masser af sne, så bliver jeg nødt til at huske mig selv på, at der også  er fordele ved sneen.

Jeg har derfor prøvet at tænke lidt kreativ og opsummere nogle fordele:
 • kan fortsat sidde med benene smækket op i sofa'en og planlægge det kommende haveår =  ingen stress over, at manglende planlægning af urtehavens sædskifte
 • forårsarbejdet i haven kan kan rende mig en høstblomst = ingen dårlig samvittighed over stauder der skal klippes ned og ukrudt der skal fjernes
 • kan nå at se alle de haveudsendelser, som jeg først har opdaget muligheden for at se her = ingen modsat rettede følelser om gerne at ville være to steder; i haven og foran tv'et
Nåh ja ... det var vist lidt kreativt, hmm ... men
... sneen har jeg i dag brugt til at "vande" spandende med tulipaner

(... og det fryser = ingen dårlig samvittighed over et drivhus der trænger til en gang vask)
og potterne med staudefrø har også fået et lag sne.

Vi må frydes over, at når frosten så ihærdigt hænger i, så er sneen en rigtig god dyne til beskyttelse af vores planter.

Og så kan jeg tage med sønnike på fodboldrejse til Italien i påsken uden at længes hjem til haven og alle forårsoplevelserne derude = jeg kan nyde foråret ved Garda søen fuldt ud.

Kommentarer

 1. Godt med positive tanker, det kan vi lide. Især det med fodboldrejsen er godt, så skal du ikke bekymre dig om haven og ærgre dig :) God tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kunne mærke at jeg lige blev nødt til at putte lidt positivt ind, så det hele ikke blev ynk for mig. Og uanset hvor meget vi ynker, så skaber det jo ingen ændring i vejret. Så vi kan liges så godt ...

   At jeg kan være i Italien uden ærgrelse er én af de helt store fordele. Tak, er sikker på, at det bliver hyggeligt at være med sønnikes fodboldbold.

   Slet
 2. God aften Susanne.Ja! du kan da finde mange posetive ting om sneen.Hvor jeg vælger at vise smukke billeder fra maj måned.
  Rigtig god tur til Garda med sønnen.Håber i får lidt forår dernede.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at vi begge ønsker at skrive positive indslag i denne længselsfulde tid :-)
   Tak, håber det bliver en god tur

   Slet
 3. Ikke dårligt med en tur til Italien i foråret. Har du selv prøvet det der unblock system?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har endnu ikke prøvet unblock systemet, men hvis jeg får lidt tid i weekenden, så skal jeg helt sikkert prøve - de engelske haveudsendelser er supergode, så dem vil jeg rigtig gerne se. Har du prøvet det?

   Slet
 4. Det er bare med at se det positive i situationen og din liste må jeg godt kopier, ikke?

  God tur til Gardasøen, tag noget forår med hjem.

  SvarSlet
 5. Svar
  1. Jeg tror, at vi kommer langt hvis vi ser det positive omkring os også i denne snefulde tid.
   Du må gerne kopiere min liste - skønt hvis jeg kan inspirere :-)

   Slet
 6. Ja, sne er dejlig :-) Rigtig god tur til Italien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det bliver herligt med 20 drenge og 10 forældre i en uge. Håber jeg finder nogle forårsfulde haver dernede :-)

   Slet
 7. Herligt positivt indlæg! Hav en rigtig god tur til Italien....og tag gerne lidt godt vejr med hjem.
  Jeg putter sneen i min vandkander, så jeg har vand til udestuens blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænkte at vi havde behov for at se det positive lige nu, hvor vi alle længes.
   Tak - jeg vil forsøge at proppe så meget forår i kufferten som muligt ;-)
   Jamen hvorfor fyldte jeg dog ikke min vandkande, da jeg lagde sne i drivhuset? Mon ikke jeg kan nå det i morgen? Tak for idéen :-)

   Slet
 8. NYD NYD NYD.......søde Susanne - jeg ønsker jer en virkelig god tur. Mine drenge var dernede i efterårsferien og havde en fantastisk tur. Jeg har også lige været ude og give mit oliventræ et sjat vand.....det ser ud til at den overlever.

  Jeg vil tage din positivitet til mig....og bare nyde :0) Lykkes det alligevel ikke så kan du finde mig i haven med en føntørre i et desperat forsøg på at tø den op ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Jeg glæder mig nu rigtig meget til at komme ned til foråret - for det må det da være dernede :-)

   Kan lige se det for mig at du suser rundt i haven med en føntørrer, thi hi. Håber dog at du finder en aktivitet, som giver et bedre out come

   Slet
 9. Hej Susanne.
  Ja, med en tur til Gardasøen i sigte, så forstår jeg alligevel bedre dit overskud til, at se positivt på vintervejret her hjemme. Hvis I kan få plads til en meget stor kuffert, så vil jeg virkelig gerne slæbes med :-)
  Rigtig god tur og god påske:-)
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber det bliver en vitamin-indsprøjning, for det trænger jeg da virkelig til - har været syg alt for mange gange denne vinter, så... Og så en masse gode oplevelser med sønnike og hans kammerater.

   Tak og også en god påske til dig og dine :-)

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Succes med tomater - eller ikke

To af mine seks tomatplanter i drivhuset står fint i år og de første røde tomater, er snart klar til høst.  
De fire andre planter står halvvisne i toppen og er nogle pistne eksemplarer - tilmed er rigtig mange af tomaterne angrebet af giffelråd. Og jeg kan fornemme på FB-gruppen "Tomat entusiaster", at mange andre tomatdyrkere også har problemer med giffelråd.

Disse tomater har jeg plukket af i dag. I min hånd har jeg alle de små tomater så det drejer sig om en hel del. Heldigvis smitter giffelråd ikke fra plante til plante, men der er ingen fordel ved, at planten skal bruge energi på at vokse disse tomater store - de bliver ikke spiselige alligevel!

Så vidt jeg kan læse mig til, så er der flere forskellige teorier om, hvorfor giffelråd opstår; for ujævn vanding, for meget varme eller ubalance i næringsstofferne.

Så kan jeg jo begynde at evaluere:

Ujævn vanding; synes jeg har været mere flittig med vandingen i år ift. tidligere år og jeg plejer ikke at have de store probleme…

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …