Gå videre til hovedindholdet

Sneens positive sider

Når det nu er sådan, at vi stadig har masser af sne, så bliver jeg nødt til at huske mig selv på, at der også  er fordele ved sneen.

Jeg har derfor prøvet at tænke lidt kreativ og opsummere nogle fordele:
 • kan fortsat sidde med benene smækket op i sofa'en og planlægge det kommende haveår =  ingen stress over, at manglende planlægning af urtehavens sædskifte
 • forårsarbejdet i haven kan kan rende mig en høstblomst = ingen dårlig samvittighed over stauder der skal klippes ned og ukrudt der skal fjernes
 • kan nå at se alle de haveudsendelser, som jeg først har opdaget muligheden for at se her = ingen modsat rettede følelser om gerne at ville være to steder; i haven og foran tv'et
Nåh ja ... det var vist lidt kreativt, hmm ... men
... sneen har jeg i dag brugt til at "vande" spandende med tulipaner

(... og det fryser = ingen dårlig samvittighed over et drivhus der trænger til en gang vask)
og potterne med staudefrø har også fået et lag sne.

Vi må frydes over, at når frosten så ihærdigt hænger i, så er sneen en rigtig god dyne til beskyttelse af vores planter.

Og så kan jeg tage med sønnike på fodboldrejse til Italien i påsken uden at længes hjem til haven og alle forårsoplevelserne derude = jeg kan nyde foråret ved Garda søen fuldt ud.

Kommentarer

 1. Godt med positive tanker, det kan vi lide. Især det med fodboldrejsen er godt, så skal du ikke bekymre dig om haven og ærgre dig :) God tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kunne mærke at jeg lige blev nødt til at putte lidt positivt ind, så det hele ikke blev ynk for mig. Og uanset hvor meget vi ynker, så skaber det jo ingen ændring i vejret. Så vi kan liges så godt ...

   At jeg kan være i Italien uden ærgrelse er én af de helt store fordele. Tak, er sikker på, at det bliver hyggeligt at være med sønnikes fodboldbold.

   Slet
 2. God aften Susanne.Ja! du kan da finde mange posetive ting om sneen.Hvor jeg vælger at vise smukke billeder fra maj måned.
  Rigtig god tur til Garda med sønnen.Håber i får lidt forår dernede.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at vi begge ønsker at skrive positive indslag i denne længselsfulde tid :-)
   Tak, håber det bliver en god tur

   Slet
 3. Ikke dårligt med en tur til Italien i foråret. Har du selv prøvet det der unblock system?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har endnu ikke prøvet unblock systemet, men hvis jeg får lidt tid i weekenden, så skal jeg helt sikkert prøve - de engelske haveudsendelser er supergode, så dem vil jeg rigtig gerne se. Har du prøvet det?

   Slet
 4. Det er bare med at se det positive i situationen og din liste må jeg godt kopier, ikke?

  God tur til Gardasøen, tag noget forår med hjem.

  SvarSlet
 5. Svar
  1. Jeg tror, at vi kommer langt hvis vi ser det positive omkring os også i denne snefulde tid.
   Du må gerne kopiere min liste - skønt hvis jeg kan inspirere :-)

   Slet
 6. Ja, sne er dejlig :-) Rigtig god tur til Italien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det bliver herligt med 20 drenge og 10 forældre i en uge. Håber jeg finder nogle forårsfulde haver dernede :-)

   Slet
 7. Herligt positivt indlæg! Hav en rigtig god tur til Italien....og tag gerne lidt godt vejr med hjem.
  Jeg putter sneen i min vandkander, så jeg har vand til udestuens blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænkte at vi havde behov for at se det positive lige nu, hvor vi alle længes.
   Tak - jeg vil forsøge at proppe så meget forår i kufferten som muligt ;-)
   Jamen hvorfor fyldte jeg dog ikke min vandkande, da jeg lagde sne i drivhuset? Mon ikke jeg kan nå det i morgen? Tak for idéen :-)

   Slet
 8. NYD NYD NYD.......søde Susanne - jeg ønsker jer en virkelig god tur. Mine drenge var dernede i efterårsferien og havde en fantastisk tur. Jeg har også lige været ude og give mit oliventræ et sjat vand.....det ser ud til at den overlever.

  Jeg vil tage din positivitet til mig....og bare nyde :0) Lykkes det alligevel ikke så kan du finde mig i haven med en føntørre i et desperat forsøg på at tø den op ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Jeg glæder mig nu rigtig meget til at komme ned til foråret - for det må det da være dernede :-)

   Kan lige se det for mig at du suser rundt i haven med en føntørrer, thi hi. Håber dog at du finder en aktivitet, som giver et bedre out come

   Slet
 9. Hej Susanne.
  Ja, med en tur til Gardasøen i sigte, så forstår jeg alligevel bedre dit overskud til, at se positivt på vintervejret her hjemme. Hvis I kan få plads til en meget stor kuffert, så vil jeg virkelig gerne slæbes med :-)
  Rigtig god tur og god påske:-)
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber det bliver en vitamin-indsprøjning, for det trænger jeg da virkelig til - har været syg alt for mange gange denne vinter, så... Og så en masse gode oplevelser med sønnike og hans kammerater.

   Tak og også en god påske til dig og dine :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.