Gå videre til hovedindholdet

Sneens positive sider

Når det nu er sådan, at vi stadig har masser af sne, så bliver jeg nødt til at huske mig selv på, at der også  er fordele ved sneen.

Jeg har derfor prøvet at tænke lidt kreativ og opsummere nogle fordele:
 • kan fortsat sidde med benene smækket op i sofa'en og planlægge det kommende haveår =  ingen stress over, at manglende planlægning af urtehavens sædskifte
 • forårsarbejdet i haven kan kan rende mig en høstblomst = ingen dårlig samvittighed over stauder der skal klippes ned og ukrudt der skal fjernes
 • kan nå at se alle de haveudsendelser, som jeg først har opdaget muligheden for at se her = ingen modsat rettede følelser om gerne at ville være to steder; i haven og foran tv'et
Nåh ja ... det var vist lidt kreativt, hmm ... men
... sneen har jeg i dag brugt til at "vande" spandende med tulipaner

(... og det fryser = ingen dårlig samvittighed over et drivhus der trænger til en gang vask)
og potterne med staudefrø har også fået et lag sne.

Vi må frydes over, at når frosten så ihærdigt hænger i, så er sneen en rigtig god dyne til beskyttelse af vores planter.

Og så kan jeg tage med sønnike på fodboldrejse til Italien i påsken uden at længes hjem til haven og alle forårsoplevelserne derude = jeg kan nyde foråret ved Garda søen fuldt ud.

Kommentarer

 1. Godt med positive tanker, det kan vi lide. Især det med fodboldrejsen er godt, så skal du ikke bekymre dig om haven og ærgre dig :) God tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kunne mærke at jeg lige blev nødt til at putte lidt positivt ind, så det hele ikke blev ynk for mig. Og uanset hvor meget vi ynker, så skaber det jo ingen ændring i vejret. Så vi kan liges så godt ...

   At jeg kan være i Italien uden ærgrelse er én af de helt store fordele. Tak, er sikker på, at det bliver hyggeligt at være med sønnikes fodboldbold.

   Slet
 2. God aften Susanne.Ja! du kan da finde mange posetive ting om sneen.Hvor jeg vælger at vise smukke billeder fra maj måned.
  Rigtig god tur til Garda med sønnen.Håber i får lidt forår dernede.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at vi begge ønsker at skrive positive indslag i denne længselsfulde tid :-)
   Tak, håber det bliver en god tur

   Slet
 3. Ikke dårligt med en tur til Italien i foråret. Har du selv prøvet det der unblock system?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har endnu ikke prøvet unblock systemet, men hvis jeg får lidt tid i weekenden, så skal jeg helt sikkert prøve - de engelske haveudsendelser er supergode, så dem vil jeg rigtig gerne se. Har du prøvet det?

   Slet
 4. Det er bare med at se det positive i situationen og din liste må jeg godt kopier, ikke?

  God tur til Gardasøen, tag noget forår med hjem.

  SvarSlet
 5. Svar
  1. Jeg tror, at vi kommer langt hvis vi ser det positive omkring os også i denne snefulde tid.
   Du må gerne kopiere min liste - skønt hvis jeg kan inspirere :-)

   Slet
 6. Ja, sne er dejlig :-) Rigtig god tur til Italien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det bliver herligt med 20 drenge og 10 forældre i en uge. Håber jeg finder nogle forårsfulde haver dernede :-)

   Slet
 7. Herligt positivt indlæg! Hav en rigtig god tur til Italien....og tag gerne lidt godt vejr med hjem.
  Jeg putter sneen i min vandkander, så jeg har vand til udestuens blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænkte at vi havde behov for at se det positive lige nu, hvor vi alle længes.
   Tak - jeg vil forsøge at proppe så meget forår i kufferten som muligt ;-)
   Jamen hvorfor fyldte jeg dog ikke min vandkande, da jeg lagde sne i drivhuset? Mon ikke jeg kan nå det i morgen? Tak for idéen :-)

   Slet
 8. NYD NYD NYD.......søde Susanne - jeg ønsker jer en virkelig god tur. Mine drenge var dernede i efterårsferien og havde en fantastisk tur. Jeg har også lige været ude og give mit oliventræ et sjat vand.....det ser ud til at den overlever.

  Jeg vil tage din positivitet til mig....og bare nyde :0) Lykkes det alligevel ikke så kan du finde mig i haven med en føntørre i et desperat forsøg på at tø den op ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Jeg glæder mig nu rigtig meget til at komme ned til foråret - for det må det da være dernede :-)

   Kan lige se det for mig at du suser rundt i haven med en føntørrer, thi hi. Håber dog at du finder en aktivitet, som giver et bedre out come

   Slet
 9. Hej Susanne.
  Ja, med en tur til Gardasøen i sigte, så forstår jeg alligevel bedre dit overskud til, at se positivt på vintervejret her hjemme. Hvis I kan få plads til en meget stor kuffert, så vil jeg virkelig gerne slæbes med :-)
  Rigtig god tur og god påske:-)
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber det bliver en vitamin-indsprøjning, for det trænger jeg da virkelig til - har været syg alt for mange gange denne vinter, så... Og så en masse gode oplevelser med sønnike og hans kammerater.

   Tak og også en god påske til dig og dine :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)