Gå videre til hovedindholdet

Marts 2012 og 2013

Det er utroligt som vejret driller - den første forårsmåned er fyldt med sne og hård frost om natten. Jeg har faktisk lidt svært ved at forstå, at det kan blive ved. Jeg synes ikke, at vi havde så meget frost og sne på samme tid sidste år.

For at se, om det var min hukommelse, som spillede mig et pus, så måtte jeg lige tilbage og se i mine arkiver; hvad skete der i haven sidste år på nøjagtig samme tid?
10. marts var jeg i haven for at grave et bed langs stakittet. Og en lille ligusterhæk blev sat som opdeling mellem to bede, der skulle have forskellige farveholdninger.

Der var masser af krokus d. 17. marts. Disse krokus står i skrivende stund som små koste, der er dækket under sne. Inden sneen kom var der ikke den mindste antydning af farve på disse krokus.

Og lungeurten viste de første blomster og masser af knopper stod på spring til at blomstre. Også lungeurten er dækket under sne. Heller ikke lungeurten så ud til at have en blomstring på vej inden sneens ankomst.

Så det er ikke mig, som er forkert på den - vi er bagud i år i forhold til sidste år. Og vi længes ...

Kommentarer

 1. Ja mon ikke vi længes. Det er meget godt med sne til at beskytte planterne, men det havde nu været bedre med noget forår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vil helt sikkert også foretrække foråret

   Slet
 2. Ja sikke en forskel fra sidste år. Det må være det, der er så hårdt. At vi skal vente så længe med at se, hvad sneen gemmer på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vores tålmodighed er ved at være brugt op

   Slet
 3. Ja hold da op.. Man skulle slet ikke tro det var samme tidspunkt på året.. Det føles som flere måneder frem i tiden..
  Men så må vi håbe sommeren trods alt bliver bedre end sidste år :o)

  God aften
  kh
  Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at det ser ud som om billederne er taget i april eller maj. Håber virkelig at det går sådan, at vi får en bragende god sommer i år - det trænger vi også til :-)

   Slet
 4. *Smil* Hvor er det sjovt så ens vi havetosser er. Jeg har også siddet og kigget billeder fra samme tid de forrige år. For jeg var også blevet i tvivl om det måske var os som forventede for meget. Men mine billeder ser ud som dine, så vi husker ikke forkert.
  Jeg hørte på et tidspunkt at det er ca. hvert 6 år at marts arter sig som i år, og det passer meget godt med mine billeder de sidste 10 år.
  Lad os håbe det meget SNART er slut :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også stort smil herfra - utroligt at vi er flere, der undrer os og liiiige må se, om det nu også kan passe.
   Det lyder fornuftigt med hvert 6. år, men synes nu godt, at vi kunne spirnge dette 6. år over .... og det må da snart være slut

   Slet
 5. Der er ikke noget så godt som billeder til at understøtte ens hukommelse :-) Sidste år på denne tid havde jeg plantet adskillige krukker og bede til med forårsblomster, ved det for vi havde sølvbryllup d. 20 marts og der var der total forårs stemning overalt.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag lyder det som en drøm med krukker og bede tilplantet med forårsblomster - det slet ikke til at forstå, at det er på samme tidspunkt på året.

   Slet
 6. Det er godt med nogle billeder fra sidste år, for dem vi kan tage lige nu, bliver altså lidt kedelige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er ikke meget kulør i billeder taget nu - så vi må finde farverne i de gamle

   Slet
 7. Jeg tror mange af os har kigget på vores billeder fra marts 2012. Det bliver jo et forsinket forår længe med de vejrudsigter de kommer med.
  Jeg havde også plantet krukker til med stedmoder sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forsinket kan man hvis roligt sige - gad vide om foråret så overståes i et ruf, når det endeligt kommer.

   Slet
 8. Godaften Susanne.Må da vist også lige finde billeder fra sidste år frem.
  For jeg tror at de fleste af os er træt af snebilleder.
  Jeg krydser fingre for vejret i morgen når vi skal til Berit.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.Vil bare lige sige tusind tak for køreturen til Berit.
   Håber jeg kan gøre gengæld en anden gang knus Jette

   Slet
  2. Det var dejligt, at vejret holdt, så vi kunne komme ind til Berit og rigtig hygge-have-snakke-grine, når nu vejret ikke vil.
   Det var så lidt - dejligt med selskab derind og tosset hvis vi begge kørte.

   Slet
 9. Ja er du vimmer......det er vildt så forskelligt marts tager sig ud. Sidste år var vi ved at rive den gamle udestue ned i marts....så hvor er jeg glad for det var sidste år og ikke i år vi gik i gang med ddet projekt....i år ville det have lidt lange udsigter med det vintervejr vi har ;0)

  Skønt tilbage blik på urtehaven i det forrige indlæg...og helt utroligt hvad belægning mellem højbedene gør :0)

  Knus Dorthe....der synger julesange i sneen ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, det ville være koldt, hvis det var i år i skulle rive udestuen ned.

   Ja, stenene gør en stor forskel - godt de er kommet på :-)

   Slet
 10. Ja længes bestemt men det må da snart være ovre med sne og kulde ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror desværre at vi skal "trækkes med" kulde og sne en rum tid endnu. Jeg håber på, at det bliver bedre efter påske ...

   Slet
 11. Det føles ut som en lang og hard vinter iår, får bare håpe våren kommer etter hvert..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det føles som en rigtig lang vinter - og ja, vi krydser fingre for, at foråret er lige om hjørnet

   Slet
 12. Kære Susanne.

  Først og fremmest: CHECK MIN BLOG! Der venter en god overraskelse:0)

  Og nej det er hverken lune eller blomstrende forårsvækster (for her er vi tilsyneladende slået tilbage til (års)start...

  Kh Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det var en rigtig dejlig overraskelse og jeg glæder mig rigtig meget til at kunne fylde vaserne med forårsblomster :-)

   Slet
 13. Tja, mine krokus står stadig blot som små koste...sidste år var de sprunget ud, lige som dine på billedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også som de fleste af mine krokus - men ønsker at vi snart kan finde nogle flere farver derude

   Slet
 14. Hej Susanne. Ja, det var også sådan jeg huskede marts måned sidste år. Der var mange gode dage og meget mildere end i år. Nu håber jeg så bare på, at alting er anderledes i år og at vi således får en varm og meget solrig sommer og ikke alt for meget regn! Og april må også gerne være solrig og mild for jeg skal 1000 ting i haven i april!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når vi ikke kan komme i haven nu, så vil der være en masse at ordne i april - så godt vejr fra april og frem er absolut ønskescenariet. Vi krydser fingre

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…