Gå videre til hovedindholdet

Jeg glæder mig ...

... til at vi igen kan se smukke blomster i vores haver. Sædvanligvis viser vi gerne blomster fra prydhaven, men jeg har i stedet været på jagt i arkivet efter blomster, som jeg havde i min urtehave sidste sæson. 
Jordbær i maj
Rucola i juni
Tagetes i juli
Stedmødre i august
Dild i september
Rævehale i oktober
Det bliver så godt, når vi igen kan finde smukke former, kulører og smage i vores haver :-)

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Ja, det er godt vi har billedearkivet som vi kan finde blomstrende skønne sager i, når nu haven er i vinterens sidste jerngreb endnu :-)
  God søndag :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk lidt sjovt at finde en urtehaveblomst fra hver måned - ja, det giver næring til længslerne i vinterens sidste krampetrækninger :-)

   Slet
 2. Tak for sommerbilleder! Og god søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt og en skøn jagt jeg var på :-)

   Slet
 3. Hej Susanne.Dejligt når vi igen kan se blomster i vores haver.
  Skal da også ha sat dild(som jeg fik af dig)i haven.
  Rigtig god sol søndag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver så skønt at få farver på igen :-)
   Held og lykke med dilden - den er skøn og luftig - måske gul, men med god vilje lidt over i det limegrønne (gule). God fornøjelse med den :-)

   Slet
 4. Hej Susanne

  Det er dejlige sommerbilleder,godt vi har noget at glædes os til.
  Solen arbejder hådt på sagen i øjeblikket, så vi kan komme af med alt den sne der ligger.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forventningens glæde er stor :-)
   Her har solen også haft godt magt i dag, men der ligger fortsat en del sne. Så længe der er så kraftig nattefrost er det nok også godt nok, at sneen er der til at beskytte planterne. Men temperaturerne må gerne skifte nu :)

   Slet
 5. Ja vi kan næsten ikke vente længere og vi glæder os alle til at der kommer mere liv derude i haven og mere varme til jorden.

  Dejlige billeder af skønne afgrøder i din urtehave. Hvilke skal du så have i år?

  Ha' en skøn søndag
  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, varme til jorden er det ihvertfald så som så med lige nu. Kartofler til grundlovsdag er vist en saga blot på friland.

   Åh, jeg skal have så mange forskellige afgrøder i mine højbede. Det kunne være, at jeg skulle sætte mit sædskifteskema ind, så bliver det lidt nemmere at overskue. Måske jeg får tid i Italien :)

   Slet
 6. Fine anderledes billeder du viser. Din rævehale er meget skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de mest viste billeder er fra prydhaver, så tænkte, at der skulle lidt andet til. Enig i rævehalens fortræffelighed. Og den skal jeg helt sikkert have igen. Og jeg tror, at den både skal være i urtehaven og i det bed, som endnu ikke er tilplantet langs huset.

   Slet
 7. Hej. Jeg labber det hele i mig og er ved at være noget utålmodig med denne kulde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bliver vist nød til at have tålmodighed til efter påsken og prognoser siger lige nu, at fra mandag bliver det +grader både nat og dag - SKØNT :-)

   Slet
 8. Åh ja ......vi glæder os helt vildt - tak for den skønne vitamin indsprøjtning. Har lige købt rucola i dag for første gang vel at mærke....var ikke klar over de havde så smukke blomster :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at rucola har smukke blomster og jeg tog faktisk flere stilke ind med blomsterne. De er enkle og dekorative, så lad du bare rucolaen gå i blomst, så du kan få lidt til vaserne :-)

   Slet
 9. Tak for de dejlige billeder. Det er lige hvad vi trænger til nu, hvor foråret lader vente på sig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er da utroligt, som det forår trækker ud. Men efter påske er der vist håb :-)

   Slet
 10. Mums, det bliver tider. Jeg glæder mig også ;-)

  Hilsen Ina
  Annasplads.dk

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…