Gå videre til hovedindholdet

Jeg glæder mig ...

... til at vi igen kan se smukke blomster i vores haver. Sædvanligvis viser vi gerne blomster fra prydhaven, men jeg har i stedet været på jagt i arkivet efter blomster, som jeg havde i min urtehave sidste sæson. 
Jordbær i maj
Rucola i juni
Tagetes i juli
Stedmødre i august
Dild i september
Rævehale i oktober
Det bliver så godt, når vi igen kan finde smukke former, kulører og smage i vores haver :-)

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Ja, det er godt vi har billedearkivet som vi kan finde blomstrende skønne sager i, når nu haven er i vinterens sidste jerngreb endnu :-)
  God søndag :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk lidt sjovt at finde en urtehaveblomst fra hver måned - ja, det giver næring til længslerne i vinterens sidste krampetrækninger :-)

   Slet
 2. Tak for sommerbilleder! Og god søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt og en skøn jagt jeg var på :-)

   Slet
 3. Hej Susanne.Dejligt når vi igen kan se blomster i vores haver.
  Skal da også ha sat dild(som jeg fik af dig)i haven.
  Rigtig god sol søndag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver så skønt at få farver på igen :-)
   Held og lykke med dilden - den er skøn og luftig - måske gul, men med god vilje lidt over i det limegrønne (gule). God fornøjelse med den :-)

   Slet
 4. Hej Susanne

  Det er dejlige sommerbilleder,godt vi har noget at glædes os til.
  Solen arbejder hådt på sagen i øjeblikket, så vi kan komme af med alt den sne der ligger.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forventningens glæde er stor :-)
   Her har solen også haft godt magt i dag, men der ligger fortsat en del sne. Så længe der er så kraftig nattefrost er det nok også godt nok, at sneen er der til at beskytte planterne. Men temperaturerne må gerne skifte nu :)

   Slet
 5. Ja vi kan næsten ikke vente længere og vi glæder os alle til at der kommer mere liv derude i haven og mere varme til jorden.

  Dejlige billeder af skønne afgrøder i din urtehave. Hvilke skal du så have i år?

  Ha' en skøn søndag
  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, varme til jorden er det ihvertfald så som så med lige nu. Kartofler til grundlovsdag er vist en saga blot på friland.

   Åh, jeg skal have så mange forskellige afgrøder i mine højbede. Det kunne være, at jeg skulle sætte mit sædskifteskema ind, så bliver det lidt nemmere at overskue. Måske jeg får tid i Italien :)

   Slet
 6. Fine anderledes billeder du viser. Din rævehale er meget skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de mest viste billeder er fra prydhaver, så tænkte, at der skulle lidt andet til. Enig i rævehalens fortræffelighed. Og den skal jeg helt sikkert have igen. Og jeg tror, at den både skal være i urtehaven og i det bed, som endnu ikke er tilplantet langs huset.

   Slet
 7. Hej. Jeg labber det hele i mig og er ved at være noget utålmodig med denne kulde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bliver vist nød til at have tålmodighed til efter påsken og prognoser siger lige nu, at fra mandag bliver det +grader både nat og dag - SKØNT :-)

   Slet
 8. Åh ja ......vi glæder os helt vildt - tak for den skønne vitamin indsprøjtning. Har lige købt rucola i dag for første gang vel at mærke....var ikke klar over de havde så smukke blomster :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at rucola har smukke blomster og jeg tog faktisk flere stilke ind med blomsterne. De er enkle og dekorative, så lad du bare rucolaen gå i blomst, så du kan få lidt til vaserne :-)

   Slet
 9. Tak for de dejlige billeder. Det er lige hvad vi trænger til nu, hvor foråret lader vente på sig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er da utroligt, som det forår trækker ud. Men efter påske er der vist håb :-)

   Slet
 10. Mums, det bliver tider. Jeg glæder mig også ;-)

  Hilsen Ina
  Annasplads.dk

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…