Gå videre til hovedindholdet

Italien

Sønnike, fodboldholdet og ialt 11 forældre inkl. undertegnede er ankommet til Italien.

Det var med store forventninger og håb om at komme til forår hernede. Men Italien har desværre haft den koldeste marts i 50 år, så ... Der er overskyet og ca. 6 grader. Men lidt foran er de dog.
Mirabelletræerne blomstrer og jeg så adskillige forsytia-buske stå helt gule. Men jeg har ingen forårsløg set overhovedet - er det mon normalt?

I eftermiddage skal vi til Verona og så håber jeg på at se lidt mere forår - det kunne være så godt.

Kommentarer

 1. Italien om foråret er ellers virkelig dejligt... men foråret må vist gemme sig et andet sted end hos os i Europa, uhh hvor er det koldt. Rigtig god tur til jer

  SvarSlet
 2. Jeg kender en som lige er kommet hjem fra Sydfrankrig, også der var det hundekoldt. Forhåbentlig god tur alligevel.

  SvarSlet
 3. Hvor skønt, Susanne! Hils dernede fra os her i det kolde nord!
  Og held og lykke med sønnike!

  SvarSlet
 4. Hej Susanne.Håber da i har en god tur,selv om vejret ikke er det bedste.Vi har haft sol det meste af dagen,men stadigt meget koldt om natten.
  Jeg har et års dag på bloggen i dag med en giveaway........håber du kan nå at deltage.God påske i Italien knus Jette

  SvarSlet
 5. God tur - hvordan vejret end er :-)

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.
  Ja, det er jo ikke kun her i Danmark det er koldt. Man skulle næste tro vi er på vej ind i en istid, med de sidste års vintre vi har haft. Jeg hørte lige her den anden dag, at selvom indlandsisen smelter, så sner det mere inde på indlandsisen end det plejer, så der bliver dannet lige så meget is, som der smelter. Det havde jeg ikke hørt før.
  Jeg håber I får en fortsat god tur, og husk at nyde, at foråret trods alt er noget længere fremme end her hjemme.
  Fortsat god påske.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 7. uhmm Italien nu. DET må være skønt. Det er lidt ærgerligt, at der ikke er lidt flere plusgrader - men det er i hvert fald koldere i dk...

  SvarSlet
 8. Godt at se mirabellatræerne, så er der da lidt forår i Italien. Håber at du får en skøn tur og at du må se mere til foråret dernede:-)

  SvarSlet
 9. ....hvor ærgerligt - men alligevel skønt med det lille forspring de trods alt har. tror desværre det er kendetegnende for hele europa i år - her har jeg lige fundet erantis i blomst bag i haven ;0) Håber I havde en helt fantastisk tur på trods ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…