Gå videre til hovedindholdet

Italien

Sønnike, fodboldholdet og ialt 11 forældre inkl. undertegnede er ankommet til Italien.

Det var med store forventninger og håb om at komme til forår hernede. Men Italien har desværre haft den koldeste marts i 50 år, så ... Der er overskyet og ca. 6 grader. Men lidt foran er de dog.
Mirabelletræerne blomstrer og jeg så adskillige forsytia-buske stå helt gule. Men jeg har ingen forårsløg set overhovedet - er det mon normalt?

I eftermiddage skal vi til Verona og så håber jeg på at se lidt mere forår - det kunne være så godt.

Kommentarer

 1. Italien om foråret er ellers virkelig dejligt... men foråret må vist gemme sig et andet sted end hos os i Europa, uhh hvor er det koldt. Rigtig god tur til jer

  SvarSlet
 2. Jeg kender en som lige er kommet hjem fra Sydfrankrig, også der var det hundekoldt. Forhåbentlig god tur alligevel.

  SvarSlet
 3. Hvor skønt, Susanne! Hils dernede fra os her i det kolde nord!
  Og held og lykke med sønnike!

  SvarSlet
 4. Hej Susanne.Håber da i har en god tur,selv om vejret ikke er det bedste.Vi har haft sol det meste af dagen,men stadigt meget koldt om natten.
  Jeg har et års dag på bloggen i dag med en giveaway........håber du kan nå at deltage.God påske i Italien knus Jette

  SvarSlet
 5. God tur - hvordan vejret end er :-)

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.
  Ja, det er jo ikke kun her i Danmark det er koldt. Man skulle næste tro vi er på vej ind i en istid, med de sidste års vintre vi har haft. Jeg hørte lige her den anden dag, at selvom indlandsisen smelter, så sner det mere inde på indlandsisen end det plejer, så der bliver dannet lige så meget is, som der smelter. Det havde jeg ikke hørt før.
  Jeg håber I får en fortsat god tur, og husk at nyde, at foråret trods alt er noget længere fremme end her hjemme.
  Fortsat god påske.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 7. uhmm Italien nu. DET må være skønt. Det er lidt ærgerligt, at der ikke er lidt flere plusgrader - men det er i hvert fald koldere i dk...

  SvarSlet
 8. Godt at se mirabellatræerne, så er der da lidt forår i Italien. Håber at du får en skøn tur og at du må se mere til foråret dernede:-)

  SvarSlet
 9. ....hvor ærgerligt - men alligevel skønt med det lille forspring de trods alt har. tror desværre det er kendetegnende for hele europa i år - her har jeg lige fundet erantis i blomst bag i haven ;0) Håber I havde en helt fantastisk tur på trods ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…