Gå videre til hovedindholdet

Forfald med skønhed

På spisebordet har vi en buket tulipaner, som egenlig burde være smidt ud. Men da jeg kom forbi dem her til morgen og solen skinnede så smukt på dem gennem vinduet, så kunne jeg pludselig se en helt anden skønhed i forfaldet.
Solen er gemt bag skyer, så nu står buketten og skriger på at blive smidt ud. Heldigvis har jeg tre bundter sovende påskeliljer, som jeg har vækket fra dvalen, som står og venter på at blive sat i vase og lyse op i stuen.

Kommentarer

 1. Tulipaner er en af de få blomster som faktisk er rigtig smukke i forfald. Jeg lader altid mine stå til forfaldet er så fremskredent, at det ikke længere er smukt. Og, se nu gav du mig lige en ide. Men det må vente til tulipanerne viser deres smukke forfald ;-)

  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja fik da lige øjnene op for, at de er smukke på trods af, at de er på det absolut sidste. Men er da noget spændt på at læse (hvis du da deler på bloggen) om hvilken idé du har fået.

   Slet
 2. Hej Susnne
  Hvor er det nogle FLOTTE billeder du har taget af dine tulipaner - det er da virkelig yndigt forfald, jeg er vild med dem.
  God søndag
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - synes også selv, at der var et par gode skud mellem.

   Slet
 3. Solen gør underværker, selv på en tulipan i forfald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Solens virkning var nærmest magisk :-)

   Slet
 4. Hvor skægt... jeg har selv en dusk tulipaner på spisebordet, som Malcolm flere gange har "bedt" mig om at smide ud. Nu får de vist lige en dag mere i forfaldets skønhed - og tak for det, Susanne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt og det var så lidt - håber Malcolm også kan se skønheden :-)

   Slet
 5. Svar
  1. Der var så mange skønne motiver i solskinstulipanerne :-)

   Slet
 6. Smukt. Måske man snart skulle ofre en buket Tulipaner på sig selv...

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. DEt synes jeg lyder som en bragende god idé :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Det er smukt forfald og smukt lys på dem. Kan godt forstå, at det fangede dit blik!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så fortryllende et lys, så der blev taget 90 billeder - kunne slet ikke lade være :-)

   Slet
 8. Tulpaner är vackra i alla stadier tycker jag. Fina i knopp, fina i blomst, men nog är dom fina när det hela börjar ta slut också.
  Ha en fortsatt fin dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - tulipanblomsterne er smukke uanset i hvilket stadie de er :-)

   Slet
 9. Smukt forfald :)

  Hos mig er der drevne grene hele tiden og ind immelem tulipaner. De er gode til humøret i vintertiden ;-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det er jeg slet ikke startet på. Måske jeg skulle se at få et par mirabelle grene ind til drivning - tak for "sparket" :-)

   Slet
 10. Godaften Susanne.Dejlige billeder af forfaldet.Jeg har lige taget lidt grene ind fra haven......så er det bare at vente på at de springer ud.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg synes jo også, at de bare grene er dekorative. Lige nu har jeg nogle stående i en buket med påskeliljer - det giver et godt modspil til alt det gule :-)

   Slet
 11. Ih altså hvor smukke billeder du har taget af dine tulipaner Susanne. Har godt set dem på FB, men det går nogle gange så stærkt at jeg glemmer igen :)

  De er så dekorative og som du har leget med solen og skyggen. Tak for de smukke billeder .

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er jo rigtig meget "information" at forholde sig til, så kan da godt forstå, at du ikke kan huske det hele.

   Tak, jeg var fuldstændig opslugt af samspillet mellem tulipanerne og solens stråler. Jeg kom helt i flow og kunne se det ene motiv smukkere end det andet. Herligt :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…