Gå videre til hovedindholdet

Vi ærgrer os og står uforstående

I går aftes lød et højt rabalder bag bag vores stue. Vi rejste os fra sofaen, men inden vi fik sko på så vi kunne gå ud, hørte vi en bil gasse op og køre væk.

En bil var kørt ind i vores nye stakit og brædder lå hulter til bulter.
Jeg har i dag været ude at besigtige skaderne. Det her er hvad jeg så.

Støbte stolper på 95x95 er brækket i jordniveau og trukket ud af sømmene længere oppe af stakittet.
Brædder ligger flere meter inde i haven og jeg er meget glad for, at det var kl. 21.15, hvor jeg befandt mig inde i huset og ikke om efter middagen, hvor det havde været muligt at én af os var i haven.

Vedkommende har ikke engang gjort sig den ulejlighed at stige ud af bilen (der var kun hjulspor og ingen fodspor), for at se om der var sket andre skader på mennesker eller hus.
For høj fart, glatføre og en helle, som pludselig er dukket op er sikkert årsagen. Men hvorfor man stikker af fra stedet uden at kontakte os, er os uforståeligt. Nuvel - vi er svære at finde fra den officielle indkørsel, men nu bilisten selv har lavet adgang, så kunne han/hun jo have brugt den.

Politiet er kontaktet, men kan ikke gøre noget, så længe vi ikke kender skadevolder. Det bliver betragtet som hærværk.

Vi er forsikrede og den dækker skaden. Men det er nogle rigtig ærgerlige selvrisiko-penge at komme af med - sikke mange planter jeg kunne få for 1100,- kr. Og der er en masse administrativt bøvl forbundet med forsikring og at få stakittet bygget op igen. Stakittet bliver ikke lavet foreløbigt, for tømren kan ikke komme i jorden i den næste lange stykke tid.

Samtidig glæder vi os over, at det ikke er personer som blev offer for uansvarlig kørsel og flugt, men heldigvis kun et stakit.    

Kommentarer

 1. sådan et fjols :(
  vedkommende burde have haft mere selvrespekt og givet sig til kende...
  - surt!!! med det bøvl i nu skal igennem

  SvarSlet
 2. Helt ærligt så synes jeg at de der kører fra skader er nogle fjolser, som burde stå ved deres ansvar.

  Rigtig rigtig træls oplevelse og øv at skulle af med så mange penge fordi andre har påført jer en grim skade.

  og ja heldigvis kom ingen af jer til skade - hmmm. gad vide hvordan bilen egentlig ser ud... Håber ikke den kan klare sig uden at skulle repareres...

  Sender en masse gode tanker til jer :)
  Haveknus Annette

  SvarSlet
 3. Ej, hvor er det tarveligt!! Men som du skriver: Godt det kun var et stakit og ikke et menneske der blev kørt ind i.

  SvarSlet
 4. Hej Susanne. Hvor er det dog ærgerligt - og rigtig tarveligt at bilisten bare kørte sin vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skulle måske gå en tur i nabolaget og tjekke folks biler. Det er jo en lille vej, så vidt jeg husker!

   Slet
 5. Pyha for en grim oplevelse. Godt der ikke skete andet end materiel skade…det kan da heldigvis udskiftes.

  SvarSlet
 6. Hvor er det strengt!! Sikken amoralsk person :( Jeg var en gang ude for en flugtbillist men da var jeg så heldig at et par havde skrevt billistens nummerplade ned til mig.
  Håber I kommer Jer hurtigt ovenpå på episoden.
  Bedste hilsner
  Rose

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.Hvor jeg føler med dig.Utroligt hvor fok ingen respekt har for
  de ulykker de forvolder.Surt med al den ulejlighed i skal igennem.
  Knus Jette

  SvarSlet
 8. Vi kan alle lave fejl men det betyder jo ikke at man behøver at opføre sig ansvarsløst. Sådan en knaldhætte, og chancen for at "han" bor i nærheden er nok ikke ret stor!

  SvarSlet
 9. Øv altså, man kan simpelthen ikke være bekendt ikke at rette henvendelse til rette vedkommende når man laver sådan en skade, sådan et fjols....

  SvarSlet
 10. Øv hvor er det ærgerligt for jer, jeres fine nye stakit. Der ser meget lukket ud hele vejen hen langs stakittet, måske har vedkommende ikke tænkt på, at der var haver og huse bagved, men at det "bare" var kommunens. Han/hun må jo også have fået lidt af et chok, men det er jo ingen undskyldning for at smutte uden at sige noget.

  SvarSlet
 11. Kan godt forstå at I er ærgerlige og nok også rystede. Både over det kunne ske, at en bil kunne komme den vej fra, men også over den ansvarsløshed der udvises ved blot at køre videre....gad vide hvad den sande forklaring er??? Men uforståeligt og ganske uacceptabelt lige gyldigt hvad!

  Så tanker og medfølende hilsner herfra
  Katinka

  SvarSlet
 12. Hold så lige op for et skvadderhoved! Sikke en kryster bare sådan at køre videre.

  Og hvor er det surt for jer - både med ødelæggelsen af det flotte, nye stakit og ikke mindst selvrisikoen....

  Nøj, altså for en nar!

  SvarSlet
 13. Hej Susanne. Det var ærgeligt og hvor er det træls, at vedkommende bare kører videre. Det er uansvarligt. Vedkommende kunne godt have givet sig til kende og kontaktet jer inde i huset. Det har man pligt til at gøre synes jeg.

  SvarSlet
 14. Hvor er det altså bare surt for jer. Det eneste opmuntrende der lige falder mig ind er, at det er vinter endnu, så genetableringen af hegnet kan foretages uden at træde rundt i dine nye bede.

  Trøstekram fra mig til dig og opmuntring til din mand.

  SvarSlet
 15. Øv hvor er det ærgerligt for jer ...

  SvarSlet
 16. Ej hvor ærgerligt!! Det er træls at skulle se på sådan noget i en længere periode, men endnu værre, at den person der har forvoldt skaden ikke giver sig til kende :-(
  Jeg synes desværre, at der er for mange der bare stikker af, når de har ødelagt noget. På mit arbejde har vi flere gange haft skader på hegn o.lign., hvor skadesvolderne har "glemt" at melde sig :-(
  Har man forvoldt skade på andres ting, er det mindste man kan gøre, da at stå ved sine handlinger!!

  SvarSlet
 17. Øv, hvor surt. Sender dig et trøstende kram.

  SvarSlet
 18. Hvor er det bare tarveligt. Måske er chaufføren blevet så chokeret at han/hun bare er kørt videre. Hvis det er tilfældet, kan det være at vedkommende dukker op af sig selv, når han/hun har fået tid til at tænke over hvad der er sket. Man har da lov til at håbe.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…