Gå videre til hovedindholdet

Stemningsbilleder

På trods af kulden så kunne den livgivende sol få mig op af sofa'en og en tur ud i haven. Sneen ligger som et fint lag i hele haven og i solskinnet er der stjerne i sneen.

Hele haven ser ti gange (eller mere) bedre ud i solskin hvilket helt klart afspejles i stemningen på billederne.

I haven er der flere planter, som fortsat står flot trods deres kolde fødder. Utroligt at de ikke mister saftspændingen som ex. lungeurten på det første billede.

Her er det biskophatten, som troligt holder ud.

Og en lille efeu stikker op mellem terrassens brædder. Den er sejlivet på flere måder, for et helt år har jeg prøvet at blive den kvit ved at hive den op hver gang den har vist sig mellem brædderne. Men er der bare et lille stykke rod, så kommer den stædigt igen. Men lige nu ser det jo meget dekorativt ud.

Kommentarer

 1. Solen gør meget godt, når den skinner i vores haver. Så er der også kommet sne på Sjælland nu?

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder! I har alle sammen taget dejlige solkinsfotos i dag. Jeg nåede det ikke ... Nyder til gengæld at kikke med her :-)

  SvarSlet
 3. Ja det er vel nok dejligt endelig at mærke solens varme igen. Det har vi godt nok trængt til og jeg har været så heldig at have fri idag, så jeg har nydt det!

  SvarSlet
 4. Ja man kan jo godt un dre sig når man ser små planter med både sne og rim. Hvordan kan de i det hele taget overleve? Jo naturen er forunderlig.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Skønne billeder i solskin.har slet ikke været ude idag...det er alt for koldt.Men jeg nyder fuglene inde fra stuen.God aften Knus Jette

  SvarSlet
 6. Skønne solbilleder og dejlig vinterstemning Susanne .....bare solen snart kommer lidt mere ind i min have også - og udestuen ikke mindst.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Fine stemningsbilleder. Dejligt med sol i dag, mandag, hvor det er mørkt og koldt udenfor. Vi har ikke fået nok sne til at dække jorden her.

  SvarSlet
 8. Det er så livgivende med solskin, forhåbentlig får vi mange flere dage med sol og klar frost. Så tager du lige en tur med camera igen, for dine billeder er så dejlige :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)