Gå videre til hovedindholdet

Stemningsbilleder

På trods af kulden så kunne den livgivende sol få mig op af sofa'en og en tur ud i haven. Sneen ligger som et fint lag i hele haven og i solskinnet er der stjerne i sneen.

Hele haven ser ti gange (eller mere) bedre ud i solskin hvilket helt klart afspejles i stemningen på billederne.

I haven er der flere planter, som fortsat står flot trods deres kolde fødder. Utroligt at de ikke mister saftspændingen som ex. lungeurten på det første billede.

Her er det biskophatten, som troligt holder ud.

Og en lille efeu stikker op mellem terrassens brædder. Den er sejlivet på flere måder, for et helt år har jeg prøvet at blive den kvit ved at hive den op hver gang den har vist sig mellem brædderne. Men er der bare et lille stykke rod, så kommer den stædigt igen. Men lige nu ser det jo meget dekorativt ud.

Kommentarer

 1. Solen gør meget godt, når den skinner i vores haver. Så er der også kommet sne på Sjælland nu?

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder! I har alle sammen taget dejlige solkinsfotos i dag. Jeg nåede det ikke ... Nyder til gengæld at kikke med her :-)

  SvarSlet
 3. Ja det er vel nok dejligt endelig at mærke solens varme igen. Det har vi godt nok trængt til og jeg har været så heldig at have fri idag, så jeg har nydt det!

  SvarSlet
 4. Ja man kan jo godt un dre sig når man ser små planter med både sne og rim. Hvordan kan de i det hele taget overleve? Jo naturen er forunderlig.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Skønne billeder i solskin.har slet ikke været ude idag...det er alt for koldt.Men jeg nyder fuglene inde fra stuen.God aften Knus Jette

  SvarSlet
 6. Skønne solbilleder og dejlig vinterstemning Susanne .....bare solen snart kommer lidt mere ind i min have også - og udestuen ikke mindst.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Fine stemningsbilleder. Dejligt med sol i dag, mandag, hvor det er mørkt og koldt udenfor. Vi har ikke fået nok sne til at dække jorden her.

  SvarSlet
 8. Det er så livgivende med solskin, forhåbentlig får vi mange flere dage med sol og klar frost. Så tager du lige en tur med camera igen, for dine billeder er så dejlige :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.