Gå videre til hovedindholdet

Stemningsbilleder

På trods af kulden så kunne den livgivende sol få mig op af sofa'en og en tur ud i haven. Sneen ligger som et fint lag i hele haven og i solskinnet er der stjerne i sneen.

Hele haven ser ti gange (eller mere) bedre ud i solskin hvilket helt klart afspejles i stemningen på billederne.

I haven er der flere planter, som fortsat står flot trods deres kolde fødder. Utroligt at de ikke mister saftspændingen som ex. lungeurten på det første billede.

Her er det biskophatten, som troligt holder ud.

Og en lille efeu stikker op mellem terrassens brædder. Den er sejlivet på flere måder, for et helt år har jeg prøvet at blive den kvit ved at hive den op hver gang den har vist sig mellem brædderne. Men er der bare et lille stykke rod, så kommer den stædigt igen. Men lige nu ser det jo meget dekorativt ud.

Kommentarer

 1. Solen gør meget godt, når den skinner i vores haver. Så er der også kommet sne på Sjælland nu?

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder! I har alle sammen taget dejlige solkinsfotos i dag. Jeg nåede det ikke ... Nyder til gengæld at kikke med her :-)

  SvarSlet
 3. Ja det er vel nok dejligt endelig at mærke solens varme igen. Det har vi godt nok trængt til og jeg har været så heldig at have fri idag, så jeg har nydt det!

  SvarSlet
 4. Ja man kan jo godt un dre sig når man ser små planter med både sne og rim. Hvordan kan de i det hele taget overleve? Jo naturen er forunderlig.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.Skønne billeder i solskin.har slet ikke været ude idag...det er alt for koldt.Men jeg nyder fuglene inde fra stuen.God aften Knus Jette

  SvarSlet
 6. Skønne solbilleder og dejlig vinterstemning Susanne .....bare solen snart kommer lidt mere ind i min have også - og udestuen ikke mindst.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Fine stemningsbilleder. Dejligt med sol i dag, mandag, hvor det er mørkt og koldt udenfor. Vi har ikke fået nok sne til at dække jorden her.

  SvarSlet
 8. Det er så livgivende med solskin, forhåbentlig får vi mange flere dage med sol og klar frost. Så tager du lige en tur med camera igen, for dine billeder er så dejlige :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …