Gå videre til hovedindholdet

Sne-billeder

Tusind tak for alle jeres søde kommentarer til "stakit-uheldet". Vi har desværre intet hørt fra skadevolder, så vores forhåbninger om at, et ærligt menneske ville henvende sig, er ved at rinde ud.
Vi har kontakt til et tømrerfirma, som vil reparere skaden, når frosten er af jorden. Og indtil da vil de sætte nogle spånplader op, så der bliver lukket ind til haven.


Det ser så hygsomt ud, når sneen dækker haven og der er mange gode motiver at tage billeder af. Som mange andre har jeg også været i gang med at tage lidt stemningsbilleder, nu hvor sneen ligger som en dyne hen over mange ting. Og jeg var heldig at fange lidt billeder i går, mens solen var på.
På et bord, som jeg bruger til at opbevare planter på (børnehaven), står alle mine små planter desværre endnu. Jeg er noget spændt på, om de overlever den strenge frost som vi har haft i nat og som de har lovet os den kommende nat.
En lille rododendron, som ser ud til at fryse og har mistet saftspændingen for at passe på sig selv. Fantastisk at der er planter, som har en indbygget mekanisme til at nedsætte fordampning fra bladene, nu hvor jorden er så frossen, at det ikke er muligt for planterne at suge vand.
Jeg fik også held til at tage et billede af den gule spirea i modlys. Herligt med solen i baggrunden.

Når jeg tager billeder, hvor der er sne, bruger jeg én af kameraets muligheder for indstilling af belysning. Hvis jeg bruger autoindstillinger, vil billedet blive underbelyst og sneen vil fremstå grå - se det første af nedenstående billeder. Jeg indstiller derfor kameraet, så billedet bliver en anelse overbelyst.
0 ev
1 ev
2 ev
Ovenstående billeder er taget med forskellige eksponeringer. På mit kamera er der en knap med en firkant, som er opdelt i en sort og en hvid trekant. I trekanterne står der henholdsvis et minus og et plus. Når jeg trykker på den knap, kan jeg med rullehjulet ændre på eksponeringen.

Jeg synes, at der er stor forskel på billederne. Hvilket billede foretrækker du? Jeg tænker, at en eksponering mellem 1 ev og 2 ev havde været fint.

Kommentarer

 1. Jeg giver dig ret: Mellem 1 og 2. - Måske nærmere 2 ...? Og tak fordi du fortæller om din billedtagning! Jeg er en klovn til at tage billeder. Ved intet om det. Og mine snebilleder har det nemlig med at blive grå. Nu vil jeg arbejde med eksponeringen (hvis jeg kan finde den rigtige knap ...).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bare selv nysgerrig efter at blive bedre til at tage billeder, så ... :-) Du må have din manual frem for at se, hvor "din" eksponeringsknap sidder. Held og lykke med det :)

   Slet
 2. Smukke billeder, der var de jo:) Dejligt at du "underviser" os i detaljerne, jeg suger til mig af lærdom. Eksponering 1, tror jeg...

  SvarSlet
  Svar
  1. Som sagt så lærer jeg og tænker, at der er andre, der kan få glæde af det jeg finder interessant. Skønt at du kan bruge tipsene :-)

   Slet
 3. Hej Susanne . Spændende med din fotofremvisning, jeg er selv blevet begavet med nyt apparat og skal igang med at lære alt det nye spændende.
  Jeg foretrækker klart det midterste billede, noget med der er god kontrast mellem mørk og lys og stadigvæk dybde i billedet. (Og jeg aner ikke hvad jeg taler om...;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Held og lykke med dit nye apparat. Et godt råd; pas godt på din manual - den er guld værd :-)
   Hvordan billeder skal se ud, er vist en smagssag. Kender ex. blogs hvor billederne konstant er overbelyste, som et kendetegn for vedkommendes billeder. Så du aner helt sikkert, hvad du taler om :-)

   Slet
 4. Så interessant innlegg, og fine bilder! Jeg holder på og lærer meg å bruke mitt Sony Alpha A350, og prøver meg frem med innstillingene hele tiden! Dessverre er det altfor mørkt til å ta bilder når jeg kommer hjem fra jobb, men kanskje jeg skal prøve til helgen! Det siste bildet er absolutt det beste, for det ble jo mye lysere!
  Jeg kjøpte med macrolinse i fjor høst, og eksperimentere mest med det nå!
  ønsker deg en fin uke!

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Ja, mellem 1 og 2 vil jeg sige - Det er altid godt at overbelyse snebilleder ellers blir seen grå.
  Nu ved jeg jo ikke hvilket kamera du har, men hvis du kan fotografere i det format der hedder RAW kan du ændre alt senere - ret smart:-)

  SvarSlet
 6. Der lærte jeg lige noget nyttigt, selvom jeg udelukkende bruger min mobiltelefon til at tage billeder.

  SvarSlet
 7. Sikke nogle fine billeder.
  Jeg overvejer også at gå ud i haven og ta' et par billeder, men brrrr... hvor er det bare koldt:-)

  (Jeg læste lige dit indlæg om hegnet, sikke da en skiderik, sådan at stikke af !!! )

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.Håber at i er kommet jer over forskrækkelsen.Dejlige billeder af din snedækkede have.Kan kun krydse fingre for at alle dine småplanter klarer vinteren.Jeg har ikke så meget forstand på de nye camera.Men kan bedst lide det sidste billed.Knus Jette

  SvarSlet
 9. Først: Hvad søren tænker folk på sådan at stikke af fra sådan en skade........ er der ingen samvittighed hos folk mere. Godt at forsikringen dog dækker - ØV.

  Næst: På min skærm er det helt klart 2 ev der fremstår smukkest. Skønt at du viser og deler af dine tips....jeg har bestemt meget at lære ud i den verden.

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…