Gå videre til hovedindholdet

Sne-billeder

Tusind tak for alle jeres søde kommentarer til "stakit-uheldet". Vi har desværre intet hørt fra skadevolder, så vores forhåbninger om at, et ærligt menneske ville henvende sig, er ved at rinde ud.
Vi har kontakt til et tømrerfirma, som vil reparere skaden, når frosten er af jorden. Og indtil da vil de sætte nogle spånplader op, så der bliver lukket ind til haven.


Det ser så hygsomt ud, når sneen dækker haven og der er mange gode motiver at tage billeder af. Som mange andre har jeg også været i gang med at tage lidt stemningsbilleder, nu hvor sneen ligger som en dyne hen over mange ting. Og jeg var heldig at fange lidt billeder i går, mens solen var på.
På et bord, som jeg bruger til at opbevare planter på (børnehaven), står alle mine små planter desværre endnu. Jeg er noget spændt på, om de overlever den strenge frost som vi har haft i nat og som de har lovet os den kommende nat.
En lille rododendron, som ser ud til at fryse og har mistet saftspændingen for at passe på sig selv. Fantastisk at der er planter, som har en indbygget mekanisme til at nedsætte fordampning fra bladene, nu hvor jorden er så frossen, at det ikke er muligt for planterne at suge vand.
Jeg fik også held til at tage et billede af den gule spirea i modlys. Herligt med solen i baggrunden.

Når jeg tager billeder, hvor der er sne, bruger jeg én af kameraets muligheder for indstilling af belysning. Hvis jeg bruger autoindstillinger, vil billedet blive underbelyst og sneen vil fremstå grå - se det første af nedenstående billeder. Jeg indstiller derfor kameraet, så billedet bliver en anelse overbelyst.
0 ev
1 ev
2 ev
Ovenstående billeder er taget med forskellige eksponeringer. På mit kamera er der en knap med en firkant, som er opdelt i en sort og en hvid trekant. I trekanterne står der henholdsvis et minus og et plus. Når jeg trykker på den knap, kan jeg med rullehjulet ændre på eksponeringen.

Jeg synes, at der er stor forskel på billederne. Hvilket billede foretrækker du? Jeg tænker, at en eksponering mellem 1 ev og 2 ev havde været fint.

Kommentarer

 1. Jeg giver dig ret: Mellem 1 og 2. - Måske nærmere 2 ...? Og tak fordi du fortæller om din billedtagning! Jeg er en klovn til at tage billeder. Ved intet om det. Og mine snebilleder har det nemlig med at blive grå. Nu vil jeg arbejde med eksponeringen (hvis jeg kan finde den rigtige knap ...).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bare selv nysgerrig efter at blive bedre til at tage billeder, så ... :-) Du må have din manual frem for at se, hvor "din" eksponeringsknap sidder. Held og lykke med det :)

   Slet
 2. Smukke billeder, der var de jo:) Dejligt at du "underviser" os i detaljerne, jeg suger til mig af lærdom. Eksponering 1, tror jeg...

  SvarSlet
  Svar
  1. Som sagt så lærer jeg og tænker, at der er andre, der kan få glæde af det jeg finder interessant. Skønt at du kan bruge tipsene :-)

   Slet
 3. Hej Susanne . Spændende med din fotofremvisning, jeg er selv blevet begavet med nyt apparat og skal igang med at lære alt det nye spændende.
  Jeg foretrækker klart det midterste billede, noget med der er god kontrast mellem mørk og lys og stadigvæk dybde i billedet. (Og jeg aner ikke hvad jeg taler om...;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Held og lykke med dit nye apparat. Et godt råd; pas godt på din manual - den er guld værd :-)
   Hvordan billeder skal se ud, er vist en smagssag. Kender ex. blogs hvor billederne konstant er overbelyste, som et kendetegn for vedkommendes billeder. Så du aner helt sikkert, hvad du taler om :-)

   Slet
 4. Så interessant innlegg, og fine bilder! Jeg holder på og lærer meg å bruke mitt Sony Alpha A350, og prøver meg frem med innstillingene hele tiden! Dessverre er det altfor mørkt til å ta bilder når jeg kommer hjem fra jobb, men kanskje jeg skal prøve til helgen! Det siste bildet er absolutt det beste, for det ble jo mye lysere!
  Jeg kjøpte med macrolinse i fjor høst, og eksperimentere mest med det nå!
  ønsker deg en fin uke!

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Ja, mellem 1 og 2 vil jeg sige - Det er altid godt at overbelyse snebilleder ellers blir seen grå.
  Nu ved jeg jo ikke hvilket kamera du har, men hvis du kan fotografere i det format der hedder RAW kan du ændre alt senere - ret smart:-)

  SvarSlet
 6. Der lærte jeg lige noget nyttigt, selvom jeg udelukkende bruger min mobiltelefon til at tage billeder.

  SvarSlet
 7. Sikke nogle fine billeder.
  Jeg overvejer også at gå ud i haven og ta' et par billeder, men brrrr... hvor er det bare koldt:-)

  (Jeg læste lige dit indlæg om hegnet, sikke da en skiderik, sådan at stikke af !!! )

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.Håber at i er kommet jer over forskrækkelsen.Dejlige billeder af din snedækkede have.Kan kun krydse fingre for at alle dine småplanter klarer vinteren.Jeg har ikke så meget forstand på de nye camera.Men kan bedst lide det sidste billed.Knus Jette

  SvarSlet
 9. Først: Hvad søren tænker folk på sådan at stikke af fra sådan en skade........ er der ingen samvittighed hos folk mere. Godt at forsikringen dog dækker - ØV.

  Næst: På min skærm er det helt klart 2 ev der fremstår smukkest. Skønt at du viser og deler af dine tips....jeg har bestemt meget at lære ud i den verden.

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …