Gå videre til hovedindholdet

Skøn havebog

I denne tid hvor armchairgardening er noget nær det nærmeste vi kommer på aktiviteter i haven, er det skønt at blive inspireret af gode bøger. Én af de bøger, som jeg ofte vender tilbage til for at hente inspiration i, er denne bog.
Den er bygget op med forskellige farvetemaer og undertitlen er; "Creating contrasts, harmonies and multicolor themes in your garden". Og det er lige netop det hele bogen handler om. Der er masser af inspiration at hente i de utroligt smukke fotos, som understreger teksten. Se bare her.
Jeg er selv ved at planlægge et bed i orange, røde og pink farver, så billeder og tekst bliver set igennem mange gange. Bagerst i bogen er der diagrammer over mange af bedene som er vist i bogen. I diagrammerne er de latinske navne anført.

Midt i bogen er der en oversigt over forskellige planter inddelt efter farver. Desuden er hver enkelt plante beskrevet ift. lysforhold, højde, blomstringstidspunkt og plantezone. Plantezonen er vigtig idet det er en amerikansk bog, så det er ikke alle planter, der er nævnt i bogen, som kan trives i det danske klima.
Bogen er skrevet af den kendte og dygtige havemand, fotograf og havebogsforfatter Andrew Larson - ja, så kan bogen da kun være god.

Jeg kan absolut anbefale den, hvis du leder efter inspiration til nye bede eller skal have perfektioneret nogle af de etablerede. Det er én af de bøger som jeg vender tilbage til igen og igen.

Skal du have fat i bogen, så har den ISBN; 0-89577-858-0.

Kommentarer

 1. Det lyder som en rigtig go og spændende bog - og dem kan man ikke få for mange af :o)
  Go fornøjelse med dit nye bed.

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - man kan aldrig få for mange havebøger :-)

   Slet
 2. Tusinde tak for anbefalingen - så er der et fødselsdags ønske. Jeg kender ikke Andrew Larson, selvom jeg kan se på google, at han har skrevet mange bøger.
  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo han er kendt og har skrevet en del havebøger og så tager han selv de smukke billeder. Støder jeg flere bøger af ham, så tror jeg helt sikkert, at de ryger med hjem :-)
   Dejligt at du kan bruge anbefalingen og krydser fingre for, at du får den i fødselsdagsgave :-)

   Slet
 3. Dén skal undersøges! Tak for tippet... Skønne bøger kan man ikke få for mange af:0)

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke mulgt at få for mange skønne bøger :-)

   Slet
 4. Efter billederne at dømme ser det ud til at være en spændende bog.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg love dig for, at det er .-)

   Slet
 5. Lyder som en rigtig god bog, som er kommet på ønskelisten - tak for tippet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af inspiration at hente :-) Håber du får den, så du kan nyde alle de smukke, smukke billeder.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)