Gå videre til hovedindholdet

Skøn havebog

I denne tid hvor armchairgardening er noget nær det nærmeste vi kommer på aktiviteter i haven, er det skønt at blive inspireret af gode bøger. Én af de bøger, som jeg ofte vender tilbage til for at hente inspiration i, er denne bog.
Den er bygget op med forskellige farvetemaer og undertitlen er; "Creating contrasts, harmonies and multicolor themes in your garden". Og det er lige netop det hele bogen handler om. Der er masser af inspiration at hente i de utroligt smukke fotos, som understreger teksten. Se bare her.
Jeg er selv ved at planlægge et bed i orange, røde og pink farver, så billeder og tekst bliver set igennem mange gange. Bagerst i bogen er der diagrammer over mange af bedene som er vist i bogen. I diagrammerne er de latinske navne anført.

Midt i bogen er der en oversigt over forskellige planter inddelt efter farver. Desuden er hver enkelt plante beskrevet ift. lysforhold, højde, blomstringstidspunkt og plantezone. Plantezonen er vigtig idet det er en amerikansk bog, så det er ikke alle planter, der er nævnt i bogen, som kan trives i det danske klima.
Bogen er skrevet af den kendte og dygtige havemand, fotograf og havebogsforfatter Andrew Larson - ja, så kan bogen da kun være god.

Jeg kan absolut anbefale den, hvis du leder efter inspiration til nye bede eller skal have perfektioneret nogle af de etablerede. Det er én af de bøger som jeg vender tilbage til igen og igen.

Skal du have fat i bogen, så har den ISBN; 0-89577-858-0.

Kommentarer

 1. Det lyder som en rigtig go og spændende bog - og dem kan man ikke få for mange af :o)
  Go fornøjelse med dit nye bed.

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - man kan aldrig få for mange havebøger :-)

   Slet
 2. Tusinde tak for anbefalingen - så er der et fødselsdags ønske. Jeg kender ikke Andrew Larson, selvom jeg kan se på google, at han har skrevet mange bøger.
  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo han er kendt og har skrevet en del havebøger og så tager han selv de smukke billeder. Støder jeg flere bøger af ham, så tror jeg helt sikkert, at de ryger med hjem :-)
   Dejligt at du kan bruge anbefalingen og krydser fingre for, at du får den i fødselsdagsgave :-)

   Slet
 3. Dén skal undersøges! Tak for tippet... Skønne bøger kan man ikke få for mange af:0)

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke mulgt at få for mange skønne bøger :-)

   Slet
 4. Efter billederne at dømme ser det ud til at være en spændende bog.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg love dig for, at det er .-)

   Slet
 5. Lyder som en rigtig god bog, som er kommet på ønskelisten - tak for tippet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af inspiration at hente :-) Håber du får den, så du kan nyde alle de smukke, smukke billeder.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…