Gå videre til hovedindholdet

Skøn havebog

I denne tid hvor armchairgardening er noget nær det nærmeste vi kommer på aktiviteter i haven, er det skønt at blive inspireret af gode bøger. Én af de bøger, som jeg ofte vender tilbage til for at hente inspiration i, er denne bog.
Den er bygget op med forskellige farvetemaer og undertitlen er; "Creating contrasts, harmonies and multicolor themes in your garden". Og det er lige netop det hele bogen handler om. Der er masser af inspiration at hente i de utroligt smukke fotos, som understreger teksten. Se bare her.
Jeg er selv ved at planlægge et bed i orange, røde og pink farver, så billeder og tekst bliver set igennem mange gange. Bagerst i bogen er der diagrammer over mange af bedene som er vist i bogen. I diagrammerne er de latinske navne anført.

Midt i bogen er der en oversigt over forskellige planter inddelt efter farver. Desuden er hver enkelt plante beskrevet ift. lysforhold, højde, blomstringstidspunkt og plantezone. Plantezonen er vigtig idet det er en amerikansk bog, så det er ikke alle planter, der er nævnt i bogen, som kan trives i det danske klima.
Bogen er skrevet af den kendte og dygtige havemand, fotograf og havebogsforfatter Andrew Larson - ja, så kan bogen da kun være god.

Jeg kan absolut anbefale den, hvis du leder efter inspiration til nye bede eller skal have perfektioneret nogle af de etablerede. Det er én af de bøger som jeg vender tilbage til igen og igen.

Skal du have fat i bogen, så har den ISBN; 0-89577-858-0.

Kommentarer

 1. Det lyder som en rigtig go og spændende bog - og dem kan man ikke få for mange af :o)
  Go fornøjelse med dit nye bed.

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - man kan aldrig få for mange havebøger :-)

   Slet
 2. Tusinde tak for anbefalingen - så er der et fødselsdags ønske. Jeg kender ikke Andrew Larson, selvom jeg kan se på google, at han har skrevet mange bøger.
  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo han er kendt og har skrevet en del havebøger og så tager han selv de smukke billeder. Støder jeg flere bøger af ham, så tror jeg helt sikkert, at de ryger med hjem :-)
   Dejligt at du kan bruge anbefalingen og krydser fingre for, at du får den i fødselsdagsgave :-)

   Slet
 3. Dén skal undersøges! Tak for tippet... Skønne bøger kan man ikke få for mange af:0)

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke mulgt at få for mange skønne bøger :-)

   Slet
 4. Efter billederne at dømme ser det ud til at være en spændende bog.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg love dig for, at det er .-)

   Slet
 5. Lyder som en rigtig god bog, som er kommet på ønskelisten - tak for tippet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af inspiration at hente :-) Håber du får den, så du kan nyde alle de smukke, smukke billeder.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.