Gå videre til hovedindholdet

Skøn havebog

I denne tid hvor armchairgardening er noget nær det nærmeste vi kommer på aktiviteter i haven, er det skønt at blive inspireret af gode bøger. Én af de bøger, som jeg ofte vender tilbage til for at hente inspiration i, er denne bog.
Den er bygget op med forskellige farvetemaer og undertitlen er; "Creating contrasts, harmonies and multicolor themes in your garden". Og det er lige netop det hele bogen handler om. Der er masser af inspiration at hente i de utroligt smukke fotos, som understreger teksten. Se bare her.
Jeg er selv ved at planlægge et bed i orange, røde og pink farver, så billeder og tekst bliver set igennem mange gange. Bagerst i bogen er der diagrammer over mange af bedene som er vist i bogen. I diagrammerne er de latinske navne anført.

Midt i bogen er der en oversigt over forskellige planter inddelt efter farver. Desuden er hver enkelt plante beskrevet ift. lysforhold, højde, blomstringstidspunkt og plantezone. Plantezonen er vigtig idet det er en amerikansk bog, så det er ikke alle planter, der er nævnt i bogen, som kan trives i det danske klima.
Bogen er skrevet af den kendte og dygtige havemand, fotograf og havebogsforfatter Andrew Larson - ja, så kan bogen da kun være god.

Jeg kan absolut anbefale den, hvis du leder efter inspiration til nye bede eller skal have perfektioneret nogle af de etablerede. Det er én af de bøger som jeg vender tilbage til igen og igen.

Skal du have fat i bogen, så har den ISBN; 0-89577-858-0.

Kommentarer

 1. Det lyder som en rigtig go og spændende bog - og dem kan man ikke få for mange af :o)
  Go fornøjelse med dit nye bed.

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - man kan aldrig få for mange havebøger :-)

   Slet
 2. Tusinde tak for anbefalingen - så er der et fødselsdags ønske. Jeg kender ikke Andrew Larson, selvom jeg kan se på google, at han har skrevet mange bøger.
  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo han er kendt og har skrevet en del havebøger og så tager han selv de smukke billeder. Støder jeg flere bøger af ham, så tror jeg helt sikkert, at de ryger med hjem :-)
   Dejligt at du kan bruge anbefalingen og krydser fingre for, at du får den i fødselsdagsgave :-)

   Slet
 3. Dén skal undersøges! Tak for tippet... Skønne bøger kan man ikke få for mange af:0)

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke mulgt at få for mange skønne bøger :-)

   Slet
 4. Efter billederne at dømme ser det ud til at være en spændende bog.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg love dig for, at det er .-)

   Slet
 5. Lyder som en rigtig god bog, som er kommet på ønskelisten - tak for tippet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af inspiration at hente :-) Håber du får den, så du kan nyde alle de smukke, smukke billeder.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.