Gå videre til hovedindholdet

Krea-ånden ankom kl. 6.29

Jeg kunne mærke det, da jeg vågnede i morges - krea-ånden var kommet på besøg hos mig. Så det var bare med at komme ud af fjerene og gå i gang.

Blød ene er klippet i mindre stykker og klar til at blive monteret i en dekoration sammen med bark fra de fældede akacietræer og sukkerknalder - men mere herom senere.

For i radioen blev de ved at snakke om snestormen, som er på vej. Så i stedet gik jeg i gang med at binde snore i kogler  og pigeoner. Så med inspiration fra Havefolket og andre bloggere har jeg tilføjet kogler fra haven, så der er noget mere tingeltangel. 


Pigeoner og kogler har jeg hængt i fyrretræet på terrassen og i rionettet, som står op af huset. Begge dele kan vi se fra stuens vinduer og der rigtig hyggeligt ud.

Kommentarer

 1. Åh når skabertrangen kommer over en er det en vidunderlig energi og boblende følelse af at leve, der syder i kroppen.

  Dejlige fotos - tror fuglene pipper TAK derude;0) - hvor er det hyggeligt.

  Snehilsner i store mængder fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en skøn fornemmelse når skabertrangen kommer til én og det er bare om at gribe den med det samme. Pludselig var flere timer forsvundet som sand mellem fingrene - herligt :-)

   Slet
 2. Svar
  1. Det er skønt at se ud på (når det vel at mærke er lyst) :-)

   Slet
 3. Svar
  1. Det er hyggeligt med de røde farveklatter, som vejrer i vinden :-)

   Slet
 4. Så smukt og hyggeligt det ser ud - og det er fantastisk at kunne nyde pynten inde fra den varme stue. Tror bestemt vi har haft besøg af den sammen ånd her til morgen Susanne - jeg fik også hængt æblerne på snor - og ud i duftsnebollen.

  Kæmpe stort knus
  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at krea-ånden kunne være flere steder i dag - det ser garanteret også rigtigt hyggeligt ud hos dig :-)

   Slet
 5. Hvor ser det altså hyggeligt ud. Ja, jeg er jo ret vild med de pigeoner. Og ja kan fortælle at efter mine nu har hængt i næsten 1 måned, er solsortene i dag gået ombord i dem, så nu skal jeg have lavet fuglekugle efter Mariannes opskrift, så de kan få lidt godter :-)

  God søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare sådan en god idé du/I har fået med de pigeoner :-) Jeg har endnu ikke set fuglene så tæt på (7 m fra vinduerne), men havens fugle får Gourmet-maden serveret lidt længere væk og det elsker de :-)

   Slet
 6. Det ser rigtig godt ud med de røde æbler.Har du tidligere hængt hele æbler ud og vil fuglene spise af dem.Det var dog tidligt at stå op en søndag!
  Ånden er desværre ikke kommet over mig.
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, som jeg læser din kommentar, som dig, at æblerne mest er til pynt. Har endnu ikke oplevet, at fuglene har spist af dem. Men Lone skrev i en tidligere kommentar, at fuglene i hendes have spiste af dem efter én måned. Så jeg kan kun håbe, at de også vil komme her.
   Ja, det er frygtelig tidligt at stå op - sovehjertet er ikke hvad det har været :/
   Jeg må prøve at sende ånden videre til dig, så du også kan få dem lavet :-)

   Slet
 7. Hvor ser det hyggeligt ud, jeg er også blevt ramt af pigon feberen, og har også hængt æbler ud i dag ;O). Det bliver spændende at se hvad du vil lave med sukkerknalder ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ser rigtig hyggeligt ud med de røde æbler i træerne :-)
   Og sukkerknaldene har jeg brugt i dekorationerne, som du kan se i det næste indlæg :)

   Slet
 8. Hvor ser det fint ud - dejligt når man har tid til at slippe kreativiteten løs. Ideen med pigeonerne er super god, den ses nu rundt omkring og fuglene godter sig :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vist mange pigeoner i haverne i år - men det gør absolut intet, for det ser så skønt ud :-)

   Slet
 9. Ja, den kreaånd har det med at komme på de mest uterlige tidspunkter :-), men det er skønt når den kommer. Æbler på snor bliver helt sikkert vinterens hit. Jeg har også planer om bruge ideen for det ser bare så godt ud!

  Vi er nu sikkert hjemme i Kbh. efter en lidt anstrengende køretur. Dog uden dramatik og det var helt klart det værd. Der er så dejligt på landet, når sneen vælter ned :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte alias Landliggeren

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret - det er ikke altid lige planlagt når krea-ånden kommer - det er bare at håbe, at man kan udnytte den, når den så er der :-)
   Godt at høre, at I er hele hjemme igen. Heroppe blev det ikke så slemt, som først antaget, så det håber jeg heller ikke, at det blev, hvor I kørte.

   Slet
 10. Godaften Susanne.En supergod ide med de æbler i snor.Den er da værd at kopiere.
  Håber ikke vi får så meget mere sne.
  Er spændt på at se din dekoration.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, idéen med æblerne er meget dekorative og bestemt en copy-cat værdig ;-)

   Slet
 11. Det ser bare godt ud, og så er formålet jo også godt ;-)

  Jeg var også parat til at gå i gang med pigeon udsmykning i min have. Men de var udsolgt hos den lokale Brugs, og det blev ikke til længere ture i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå, at du er på jagt efter pigeoner. Det ser bare godt ud, når de hænger og vajer i vinden. Men vejret var ikke til den store jagt i dag - håber du finder nogen én af de nærmeste dage :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…