Gå videre til hovedindholdet

Krea-ånden ankom kl. 6.29

Jeg kunne mærke det, da jeg vågnede i morges - krea-ånden var kommet på besøg hos mig. Så det var bare med at komme ud af fjerene og gå i gang.

Blød ene er klippet i mindre stykker og klar til at blive monteret i en dekoration sammen med bark fra de fældede akacietræer og sukkerknalder - men mere herom senere.

For i radioen blev de ved at snakke om snestormen, som er på vej. Så i stedet gik jeg i gang med at binde snore i kogler  og pigeoner. Så med inspiration fra Havefolket og andre bloggere har jeg tilføjet kogler fra haven, så der er noget mere tingeltangel. 


Pigeoner og kogler har jeg hængt i fyrretræet på terrassen og i rionettet, som står op af huset. Begge dele kan vi se fra stuens vinduer og der rigtig hyggeligt ud.

Kommentarer

 1. Åh når skabertrangen kommer over en er det en vidunderlig energi og boblende følelse af at leve, der syder i kroppen.

  Dejlige fotos - tror fuglene pipper TAK derude;0) - hvor er det hyggeligt.

  Snehilsner i store mængder fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en skøn fornemmelse når skabertrangen kommer til én og det er bare om at gribe den med det samme. Pludselig var flere timer forsvundet som sand mellem fingrene - herligt :-)

   Slet
 2. Svar
  1. Det er skønt at se ud på (når det vel at mærke er lyst) :-)

   Slet
 3. Svar
  1. Det er hyggeligt med de røde farveklatter, som vejrer i vinden :-)

   Slet
 4. Så smukt og hyggeligt det ser ud - og det er fantastisk at kunne nyde pynten inde fra den varme stue. Tror bestemt vi har haft besøg af den sammen ånd her til morgen Susanne - jeg fik også hængt æblerne på snor - og ud i duftsnebollen.

  Kæmpe stort knus
  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at krea-ånden kunne være flere steder i dag - det ser garanteret også rigtigt hyggeligt ud hos dig :-)

   Slet
 5. Hvor ser det altså hyggeligt ud. Ja, jeg er jo ret vild med de pigeoner. Og ja kan fortælle at efter mine nu har hængt i næsten 1 måned, er solsortene i dag gået ombord i dem, så nu skal jeg have lavet fuglekugle efter Mariannes opskrift, så de kan få lidt godter :-)

  God søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare sådan en god idé du/I har fået med de pigeoner :-) Jeg har endnu ikke set fuglene så tæt på (7 m fra vinduerne), men havens fugle får Gourmet-maden serveret lidt længere væk og det elsker de :-)

   Slet
 6. Det ser rigtig godt ud med de røde æbler.Har du tidligere hængt hele æbler ud og vil fuglene spise af dem.Det var dog tidligt at stå op en søndag!
  Ånden er desværre ikke kommet over mig.
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, som jeg læser din kommentar, som dig, at æblerne mest er til pynt. Har endnu ikke oplevet, at fuglene har spist af dem. Men Lone skrev i en tidligere kommentar, at fuglene i hendes have spiste af dem efter én måned. Så jeg kan kun håbe, at de også vil komme her.
   Ja, det er frygtelig tidligt at stå op - sovehjertet er ikke hvad det har været :/
   Jeg må prøve at sende ånden videre til dig, så du også kan få dem lavet :-)

   Slet
 7. Hvor ser det hyggeligt ud, jeg er også blevt ramt af pigon feberen, og har også hængt æbler ud i dag ;O). Det bliver spændende at se hvad du vil lave med sukkerknalder ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ser rigtig hyggeligt ud med de røde æbler i træerne :-)
   Og sukkerknaldene har jeg brugt i dekorationerne, som du kan se i det næste indlæg :)

   Slet
 8. Hvor ser det fint ud - dejligt når man har tid til at slippe kreativiteten løs. Ideen med pigeonerne er super god, den ses nu rundt omkring og fuglene godter sig :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vist mange pigeoner i haverne i år - men det gør absolut intet, for det ser så skønt ud :-)

   Slet
 9. Ja, den kreaånd har det med at komme på de mest uterlige tidspunkter :-), men det er skønt når den kommer. Æbler på snor bliver helt sikkert vinterens hit. Jeg har også planer om bruge ideen for det ser bare så godt ud!

  Vi er nu sikkert hjemme i Kbh. efter en lidt anstrengende køretur. Dog uden dramatik og det var helt klart det værd. Der er så dejligt på landet, når sneen vælter ned :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte alias Landliggeren

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret - det er ikke altid lige planlagt når krea-ånden kommer - det er bare at håbe, at man kan udnytte den, når den så er der :-)
   Godt at høre, at I er hele hjemme igen. Heroppe blev det ikke så slemt, som først antaget, så det håber jeg heller ikke, at det blev, hvor I kørte.

   Slet
 10. Godaften Susanne.En supergod ide med de æbler i snor.Den er da værd at kopiere.
  Håber ikke vi får så meget mere sne.
  Er spændt på at se din dekoration.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, idéen med æblerne er meget dekorative og bestemt en copy-cat værdig ;-)

   Slet
 11. Det ser bare godt ud, og så er formålet jo også godt ;-)

  Jeg var også parat til at gå i gang med pigeon udsmykning i min have. Men de var udsolgt hos den lokale Brugs, og det blev ikke til længere ture i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå, at du er på jagt efter pigeoner. Det ser bare godt ud, når de hænger og vajer i vinden. Men vejret var ikke til den store jagt i dag - håber du finder nogen én af de nærmeste dage :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …