Gå videre til hovedindholdet

Knopper

Det går lidt bedre i dag og selvom jeg er syg, så skal havens fugle ikke lide nød. Lidt frisk luft har vist aldrig skadet en syg krop! Og mon ikke det at finde nedenstående planter, som bare står og venter på forår, også er helbredende.

Nyseroden står med bristefærdige knopper, og det varer ikke længe førend den springer ud. Det er så dejligt, at den springer ud før alt andet og dens løv er så dekorativt.

 

Også mahonien står med knopper. Jeg synes endda, at man kan skimte den gule farve i de kommende blomster. Mahonien holder jeg meget af dels fordi den blomstrer som én af de tidligste og dels fordi den er så skøn at sætte sammen med de første tulipaner i en buket.

Meget af sneen er ved at være væk og det var muligt at være i haven med bare hænder uden af fryse. Man kan ligefrem høre hvordan sne-vandet drypper fra tage og planter.Jeg har ikke været flittig til at få rystet sneen af mine planter, så der er nogle af dem, som er voldsomt tynget af sneen og det bliver bestemt ikke bedre af, at sneen nu er våd og tung. Her er det en bambus, som ligger hen over jorden.

Kommentarer

 1. Forhåbentligt når du at blive helt frisk til jul. ja, det man kan gøre i haven lige nu, begrænser sig til at lede efter forårstegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på, at jeg er frisk til jul. Men krydser fingre for, at jeg ikke har fået smittet resten af familien - det ville være ærgerligt, hvis én af dem skulle ligge.
   Du har fuldstændig ret i, at der ikke er meget andet at lave. Men det er jo alligevel skønt, at vi kan glædes over "så lidt".

   Slet
 2. Det kan være svært, men siden svært skønt med frisk luft når sygdom hærger kroppen.
  Hvis du trænger til en heksedrik skrev jeg opskrift til Lisbeth (Høneballehaven) i fredags - måske den kan give dig et gevaldigt skub mod superform igen;0)

  Men skønne fotos - især det af nyseroden er da helt skønt - også farven!!!

  Mange julehilsner og ønsket om en dejlig søndag fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Har været forbi Lisbeth Høneballes blog og det lyder som en dejlig "livbringende" drik - har ingen kamille-te, men fik noget chai forleden, så måske det kan bruges istedet. Tak for tippet :-)

   Ja, det er så herligt at der allerede er forårstegn og ja, den grønne farve er så skøn og forfriskende på dette tidspunkt :-)

   Slet
 3. Hej Susanne. Rigtig god bedring. Gode billeder du viser fra haven. Jeg kan godt forstå, at du måtte ud og have lidt frisk luft. God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det var forfriskende med noget frisk luft, så har helt sikkert været helbredende :)

   Slet
 4. Hej Susanne - God bedring til dig. Bare dit øverste billede kan da virke helt helbredende. Tænk at der er så store knopper i nyseroden allerede, når man tænker på, hvor koldt det lige har været! Jeg vil glæde mig, til du næste gang viser billede af din udsprungne nyserod!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det går allerede meget bedre - mon ikke en del at skylden kan tillægges nyseroden og den friske luft :-)
   Ja, jeg glæder mig til den springer ud og så kan jeg sikkert slet ikke lade være med at vise den frem :)

   Slet
 5. God bedring.Nu er det mig, som er sløj, så jeg får rigtig dårlig samvittighed. Fuglene kom jeg aldrig ud til her i weekenden. Men det er heldigvis blevet tøvejr, så mon ikke de klarer sig et par dage uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej, det lyder ikke rart - god bedring til dig også. Og det var ikke meningen, at give dig dårlig samvittighed. Jeg kan trøste dig med, at der stort set ikke har været besøg siden jeg satte nyt ud ... så tror dine klarer sig.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)