Gå videre til hovedindholdet

Knopper

Det går lidt bedre i dag og selvom jeg er syg, så skal havens fugle ikke lide nød. Lidt frisk luft har vist aldrig skadet en syg krop! Og mon ikke det at finde nedenstående planter, som bare står og venter på forår, også er helbredende.

Nyseroden står med bristefærdige knopper, og det varer ikke længe førend den springer ud. Det er så dejligt, at den springer ud før alt andet og dens løv er så dekorativt.

 

Også mahonien står med knopper. Jeg synes endda, at man kan skimte den gule farve i de kommende blomster. Mahonien holder jeg meget af dels fordi den blomstrer som én af de tidligste og dels fordi den er så skøn at sætte sammen med de første tulipaner i en buket.

Meget af sneen er ved at være væk og det var muligt at være i haven med bare hænder uden af fryse. Man kan ligefrem høre hvordan sne-vandet drypper fra tage og planter.Jeg har ikke været flittig til at få rystet sneen af mine planter, så der er nogle af dem, som er voldsomt tynget af sneen og det bliver bestemt ikke bedre af, at sneen nu er våd og tung. Her er det en bambus, som ligger hen over jorden.

Kommentarer

 1. Forhåbentligt når du at blive helt frisk til jul. ja, det man kan gøre i haven lige nu, begrænser sig til at lede efter forårstegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på, at jeg er frisk til jul. Men krydser fingre for, at jeg ikke har fået smittet resten af familien - det ville være ærgerligt, hvis én af dem skulle ligge.
   Du har fuldstændig ret i, at der ikke er meget andet at lave. Men det er jo alligevel skønt, at vi kan glædes over "så lidt".

   Slet
 2. Det kan være svært, men siden svært skønt med frisk luft når sygdom hærger kroppen.
  Hvis du trænger til en heksedrik skrev jeg opskrift til Lisbeth (Høneballehaven) i fredags - måske den kan give dig et gevaldigt skub mod superform igen;0)

  Men skønne fotos - især det af nyseroden er da helt skønt - også farven!!!

  Mange julehilsner og ønsket om en dejlig søndag fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Har været forbi Lisbeth Høneballes blog og det lyder som en dejlig "livbringende" drik - har ingen kamille-te, men fik noget chai forleden, så måske det kan bruges istedet. Tak for tippet :-)

   Ja, det er så herligt at der allerede er forårstegn og ja, den grønne farve er så skøn og forfriskende på dette tidspunkt :-)

   Slet
 3. Hej Susanne. Rigtig god bedring. Gode billeder du viser fra haven. Jeg kan godt forstå, at du måtte ud og have lidt frisk luft. God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det var forfriskende med noget frisk luft, så har helt sikkert været helbredende :)

   Slet
 4. Hej Susanne - God bedring til dig. Bare dit øverste billede kan da virke helt helbredende. Tænk at der er så store knopper i nyseroden allerede, når man tænker på, hvor koldt det lige har været! Jeg vil glæde mig, til du næste gang viser billede af din udsprungne nyserod!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det går allerede meget bedre - mon ikke en del at skylden kan tillægges nyseroden og den friske luft :-)
   Ja, jeg glæder mig til den springer ud og så kan jeg sikkert slet ikke lade være med at vise den frem :)

   Slet
 5. God bedring.Nu er det mig, som er sløj, så jeg får rigtig dårlig samvittighed. Fuglene kom jeg aldrig ud til her i weekenden. Men det er heldigvis blevet tøvejr, så mon ikke de klarer sig et par dage uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej, det lyder ikke rart - god bedring til dig også. Og det var ikke meningen, at give dig dårlig samvittighed. Jeg kan trøste dig med, at der stort set ikke har været besøg siden jeg satte nyt ud ... så tror dine klarer sig.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.