Gå videre til hovedindholdet

Knopper

Det går lidt bedre i dag og selvom jeg er syg, så skal havens fugle ikke lide nød. Lidt frisk luft har vist aldrig skadet en syg krop! Og mon ikke det at finde nedenstående planter, som bare står og venter på forår, også er helbredende.

Nyseroden står med bristefærdige knopper, og det varer ikke længe førend den springer ud. Det er så dejligt, at den springer ud før alt andet og dens løv er så dekorativt.

 

Også mahonien står med knopper. Jeg synes endda, at man kan skimte den gule farve i de kommende blomster. Mahonien holder jeg meget af dels fordi den blomstrer som én af de tidligste og dels fordi den er så skøn at sætte sammen med de første tulipaner i en buket.

Meget af sneen er ved at være væk og det var muligt at være i haven med bare hænder uden af fryse. Man kan ligefrem høre hvordan sne-vandet drypper fra tage og planter.Jeg har ikke været flittig til at få rystet sneen af mine planter, så der er nogle af dem, som er voldsomt tynget af sneen og det bliver bestemt ikke bedre af, at sneen nu er våd og tung. Her er det en bambus, som ligger hen over jorden.

Kommentarer

 1. Forhåbentligt når du at blive helt frisk til jul. ja, det man kan gøre i haven lige nu, begrænser sig til at lede efter forårstegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på, at jeg er frisk til jul. Men krydser fingre for, at jeg ikke har fået smittet resten af familien - det ville være ærgerligt, hvis én af dem skulle ligge.
   Du har fuldstændig ret i, at der ikke er meget andet at lave. Men det er jo alligevel skønt, at vi kan glædes over "så lidt".

   Slet
 2. Det kan være svært, men siden svært skønt med frisk luft når sygdom hærger kroppen.
  Hvis du trænger til en heksedrik skrev jeg opskrift til Lisbeth (Høneballehaven) i fredags - måske den kan give dig et gevaldigt skub mod superform igen;0)

  Men skønne fotos - især det af nyseroden er da helt skønt - også farven!!!

  Mange julehilsner og ønsket om en dejlig søndag fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Har været forbi Lisbeth Høneballes blog og det lyder som en dejlig "livbringende" drik - har ingen kamille-te, men fik noget chai forleden, så måske det kan bruges istedet. Tak for tippet :-)

   Ja, det er så herligt at der allerede er forårstegn og ja, den grønne farve er så skøn og forfriskende på dette tidspunkt :-)

   Slet
 3. Hej Susanne. Rigtig god bedring. Gode billeder du viser fra haven. Jeg kan godt forstå, at du måtte ud og have lidt frisk luft. God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det var forfriskende med noget frisk luft, så har helt sikkert været helbredende :)

   Slet
 4. Hej Susanne - God bedring til dig. Bare dit øverste billede kan da virke helt helbredende. Tænk at der er så store knopper i nyseroden allerede, når man tænker på, hvor koldt det lige har været! Jeg vil glæde mig, til du næste gang viser billede af din udsprungne nyserod!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det går allerede meget bedre - mon ikke en del at skylden kan tillægges nyseroden og den friske luft :-)
   Ja, jeg glæder mig til den springer ud og så kan jeg sikkert slet ikke lade være med at vise den frem :)

   Slet
 5. God bedring.Nu er det mig, som er sløj, så jeg får rigtig dårlig samvittighed. Fuglene kom jeg aldrig ud til her i weekenden. Men det er heldigvis blevet tøvejr, så mon ikke de klarer sig et par dage uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej, det lyder ikke rart - god bedring til dig også. Og det var ikke meningen, at give dig dårlig samvittighed. Jeg kan trøste dig med, at der stort set ikke har været besøg siden jeg satte nyt ud ... så tror dine klarer sig.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!