Gå videre til hovedindholdet

En skøn dag i haven

Det har bare været en skøn dag med stille vejr og sol fra en blå himmel. Den blev udnyttet til fulde i haven - som mange af alle I andre havemennesker har jeg også været i haven stort set hele eftermiddagen.


Sommerblomster blev trukket op og gav plads til nogle af de stauder, som jeg såede sidste år og som har stået i plantebørnehaven siden. Utroligt nok så var jorden i potterne dybfrosne, men mon ikke stauderne kan klare den lette frost, som der har været de sidste par dage.

Georginerne blev klippet ned - det var en kedelig gang smat. Men jeg valgte at lade knoldene ligge i jorden et par dage endnu fordi jeg ikke har et frostfrit sted, hvor jeg kan have knoldende liggende til tørre. Og vejr prognoserne lover mildere vejr, så jeg satser på, at knoldene kan ligge til tørre i garagen på det tidspunkt.

Der stadig en lille smule at kigge på i haven. Her lidt stemningsbilleder fra en dejlig solskins-efterårs-dag.

Først billeder fra urtehaven 


De røde bladnerver i havesyren træder rigtig tydelig frem og jeg synes de er blevet mere markante i takt med, at temperaturen er faldet. Her er det bagsiden, som ses. Dilden står smukt med de blålige porrer som baggrund. 

Den bredbladede persille har været i blomst et stykke tid. Kruspersillen derimod står stadig rigtig fin og grøn uden tegn på at den snart går i blomst. 

Et jordbær på et helt forkert tidspunkt - og nej, det er hverken en remonterende sort eller den nye ananas-jordbær.  

Og lidt stemningsbilleder fra prydhaven

Frøstand fra den purpurfarvede fredløs står dekorativt med kugler som på en perlekæde. Og solhatten står med en glorie fra solens skin i græsplænen.Den sidste rose står med en intens rød farve, som om den vil sige; "se lige mig inden jeg pakker sammen for i år".

Kommentarer

 1. Ja hvor har vi bare været heldige med det flotte vejr og så i en weekend, så fås det ikke bedre ;O), godt du også har fået lavet en masse, og den jordbær er da helt galt på den ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været så skønt idag - dem må der gerne komme lidt flere af, så jeg kan få endnu mere lavet :-)
   Ja, jordbærret har vist ingen anelse om, at det snart er vinter!

   Slet
 2. Ja det har været en dejlig dag i dag, hvor vi kunne få lavet en masse, skønt.
  Flotte billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at få noget fra hånden i en have, hvor jeg er klar til vinterens kommen - men det hjalp idag :-)

   Slet
 3. Skønt med solskinsbilleder. Jeg er lidt misundelig på alt det, du har fået fra hånden i det fine vejr i dag, for jeg har virkelig taget en slapper i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på, at du har haft travlt mange andre dage - hvor jeg har taget en slapper ;-) Men det var skønt med et godt træk i dag

   Slet
 4. Helt fantastisk havevejr idag, det skal nydes :o)
  Gode billeder du har taget... bladet fra havesyren er da helt specielt, et kunstværk nærmest :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et fantastisk vejr, som står i kontrast til idag med regnvejr og blæst.

   Ja, bladnerverne er utrolig markante og flotte :-)

   Slet
 5. Helt sikkert en fantastisk smuk efterårsdag, men koldt alligevel at komme i haven, så det blev kun til 1½ time her hos mig. Hvor er dine billeder altså smukke - sådan rigtige "øjebliksbilleder" fra en klar dag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var koldt men dejligt at man så kunne arbejde sig til varmen. Men kinderne blev godt varme og røde, da jeg så kom ind - herligt :-)

   Ja, i sådan et smukt vejr var der en del dejlige motiver.

   Slet
 6. Godaften Susanne.Hvor har du været flittig i det gode vejr.Dejlige billeder
  fra en smuk dag.Glæder mig til dit besøg.Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare om at få noget fra hånden i weekenden - efter vintertiden er indtrådt, så er det jo mørkt når man kommer hjem fra arbejde.

   Er sikker på at det bliver hyggeligt :-) Og glæder mig til at se din have :)

   Slet
 7. Smukke stemningsbilleder.
  Jeg kom ikke i haven. 3x fødselsdag lørdag og til Tørring søndag for at passe vores markedsstand der. Håber det bliver til lidt havevejr i dag.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Ummm... skønne billeder fra urtehaven - glæder mig til den nye sæson :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …