Gå videre til hovedindholdet

De lige linier lykkedes

Sikke et skønt efterårsvejr, som indbød til havearbejde af den lidt hårdere slags. Heldigvis har den meget regn gjort jorden blød men med en anelse ler i jorden, så er den også ret klæbrig og tung på spaden.

Men det gik heldigvis som en leg at få gravet græstørven af omkring bøgetræsbedet. Jeg bestemte mig for lige liner på tre af siderne og en rund/blød på den sidste. Dermed er det lykkedes mig at følge mange af de linier, som der findes  i haven i forvejen.

Set fra stakittet, så flugter den rette linie med belægningen, som den hvide bænk er placeret på. Måske lidt svært at se - men det bliver sikkert mere tydeligt, når græskanten bliver hugget af ved belægningen.Som beskrevet i indlægget forleden dag, så flugter bedets kant husets og bedet langs husets linier. Men som det ikke ses på dette billede, så er det nye bed placeret med nøjagtig samme afstand fra huset, som højbedene bag drivhuset i den anden ende af haven.

Den tredje side på bedet, som vender mod drivhuset, ligger parallelt med drivhuset.

Og endelig så er den sidste side en blød bue, som ligner den bløde bue på bedet langs stakittet op mod drivhuset.

Det nye bed mod stakittet er ikke blevet udvidet, men i stedet er græsplænen prioriteret til sønnikes fodboldspil. Der er plads til at han kan bruge global goal'en, som ses i baggrunden - den er rigtig god at træne på, hvis han er selv. Og der er stadig plads til, at han kan lave lidt sammenspil med en kammerat på græsset foran.    

Kommentarer

 1. Dejligt med nykantet plæne, det "løfter" altid en have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pynter altid når der bliver lavet en klar afgrænsning mellem bed og græsplæne :)

   Slet
 2. Ja det lykkedes - ser super godt ud ;0)
  Fortsat go' arbejdslyst

  SvarSlet
 3. Ser rigtigt godt ud. Fint med den buede ende. Så godt.

  SvarSlet
 4. Hvor er det fint og hvor er dit klippede bøgetræ SUPER fint.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Ja bøgetræet er rigtigt fint og er et godt modspil til de rette linier

   Slet
 5. Godaften Susanne.Hvor har du været flittig.Rigtig god løsning med bedet-Den lige linje mod huset,og den buede der flugter træets facon.Spændt på at se hvad der skal gro i det.Har lidt stauder,hvis du mangler.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Jeg har planer om, at nogle af de planter, som gror i bedet langs huset skal flyttes dertil - det er hvide og lyserøde. Bl.a. er der en fredsløs, som jeg har fået af dig, da vi var hos Signe :)

   Det lyder dejligt med ekstra stauder. Jeg kontakter dig én af dagene :-)

   Slet
 6. Det er du da lykkedes ganske godt med. Smart at kombinere de lige linier med en buet kant. Nu glæder jeg mig til at se, hvad du fylder i :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - er også selv godt tilfreds :-) Der er ihvertfald pæoner, fredløs, hvidbroget hosta, duehoved og storkenæb, som skal flyttes dertil. Så må jeg se, hvad jeg ellers finder flytteværdigt fra bedet langs huset.

   Slet
 7. Det ser bare godt ud. God løsning.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
 8. Det har du virkelig tænkt godt og grundigt igennem og det er altså vigtigt at man husker at tænke i de store linier og perspektiv for det giver også haven en rolig base at sætte sine planter i.

  Dejligt at der stadig er plads til at spille boldt for sønnike :) De skal jo være der de kære unger...

  Flot lavet og jeg glæder mig til at se hvad du så har tænkt af planter du skal have i bedet.

  Oktober havehilsner Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for rosen - har prøvet at se på resten af haven for at få det til at hænge sammen og tror det bliver en god løsning, når der kommer lidt planter i bedet.

   Ja, de skal også have plads i haven vores skønne børn. I forvejen synes han, at der er for lidt plads til fodbold og det kan der sagtens være noget om. Men med 700 kvm og mors havehobby, så er der ikke plads til ex. kampe. Heldigvis bor vi ret tæt på en sportsplads - så må kampene foregå det!

   Slet
 9. Hvor er du checket med alle de lige linjer, der flugter med det ene og det andet ;-) Det ser rigtigt godt ud.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Sjovt nok så fandt jeg faktisk endnu en linie, som det nye bed flugter - der er må have været en sjette sans ind over der :)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …