Gå videre til hovedindholdet

De lige linier lykkedes

Sikke et skønt efterårsvejr, som indbød til havearbejde af den lidt hårdere slags. Heldigvis har den meget regn gjort jorden blød men med en anelse ler i jorden, så er den også ret klæbrig og tung på spaden.

Men det gik heldigvis som en leg at få gravet græstørven af omkring bøgetræsbedet. Jeg bestemte mig for lige liner på tre af siderne og en rund/blød på den sidste. Dermed er det lykkedes mig at følge mange af de linier, som der findes  i haven i forvejen.

Set fra stakittet, så flugter den rette linie med belægningen, som den hvide bænk er placeret på. Måske lidt svært at se - men det bliver sikkert mere tydeligt, når græskanten bliver hugget af ved belægningen.Som beskrevet i indlægget forleden dag, så flugter bedets kant husets og bedet langs husets linier. Men som det ikke ses på dette billede, så er det nye bed placeret med nøjagtig samme afstand fra huset, som højbedene bag drivhuset i den anden ende af haven.

Den tredje side på bedet, som vender mod drivhuset, ligger parallelt med drivhuset.

Og endelig så er den sidste side en blød bue, som ligner den bløde bue på bedet langs stakittet op mod drivhuset.

Det nye bed mod stakittet er ikke blevet udvidet, men i stedet er græsplænen prioriteret til sønnikes fodboldspil. Der er plads til at han kan bruge global goal'en, som ses i baggrunden - den er rigtig god at træne på, hvis han er selv. Og der er stadig plads til, at han kan lave lidt sammenspil med en kammerat på græsset foran.    

Kommentarer

 1. Dejligt med nykantet plæne, det "løfter" altid en have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pynter altid når der bliver lavet en klar afgrænsning mellem bed og græsplæne :)

   Slet
 2. Ja det lykkedes - ser super godt ud ;0)
  Fortsat go' arbejdslyst

  SvarSlet
 3. Ser rigtigt godt ud. Fint med den buede ende. Så godt.

  SvarSlet
 4. Hvor er det fint og hvor er dit klippede bøgetræ SUPER fint.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Ja bøgetræet er rigtigt fint og er et godt modspil til de rette linier

   Slet
 5. Godaften Susanne.Hvor har du været flittig.Rigtig god løsning med bedet-Den lige linje mod huset,og den buede der flugter træets facon.Spændt på at se hvad der skal gro i det.Har lidt stauder,hvis du mangler.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Jeg har planer om, at nogle af de planter, som gror i bedet langs huset skal flyttes dertil - det er hvide og lyserøde. Bl.a. er der en fredsløs, som jeg har fået af dig, da vi var hos Signe :)

   Det lyder dejligt med ekstra stauder. Jeg kontakter dig én af dagene :-)

   Slet
 6. Det er du da lykkedes ganske godt med. Smart at kombinere de lige linier med en buet kant. Nu glæder jeg mig til at se, hvad du fylder i :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - er også selv godt tilfreds :-) Der er ihvertfald pæoner, fredløs, hvidbroget hosta, duehoved og storkenæb, som skal flyttes dertil. Så må jeg se, hvad jeg ellers finder flytteværdigt fra bedet langs huset.

   Slet
 7. Det ser bare godt ud. God løsning.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
 8. Det har du virkelig tænkt godt og grundigt igennem og det er altså vigtigt at man husker at tænke i de store linier og perspektiv for det giver også haven en rolig base at sætte sine planter i.

  Dejligt at der stadig er plads til at spille boldt for sønnike :) De skal jo være der de kære unger...

  Flot lavet og jeg glæder mig til at se hvad du så har tænkt af planter du skal have i bedet.

  Oktober havehilsner Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for rosen - har prøvet at se på resten af haven for at få det til at hænge sammen og tror det bliver en god løsning, når der kommer lidt planter i bedet.

   Ja, de skal også have plads i haven vores skønne børn. I forvejen synes han, at der er for lidt plads til fodbold og det kan der sagtens være noget om. Men med 700 kvm og mors havehobby, så er der ikke plads til ex. kampe. Heldigvis bor vi ret tæt på en sportsplads - så må kampene foregå det!

   Slet
 9. Hvor er du checket med alle de lige linjer, der flugter med det ene og det andet ;-) Det ser rigtigt godt ud.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Sjovt nok så fandt jeg faktisk endnu en linie, som det nye bed flugter - der er må have været en sjette sans ind over der :)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…