Gå videre til hovedindholdet

Prydtobak og frø

I foråret var jeg så heldig, at få frø fra et par søde blomsterveninder. Der i blandt var prydtobakken Nicotiana Silvetris. Den har været lidt længe om at blomstre - eller også så har jeg været lidt sen til at få den plantet ud, men nu står den stor og fin med de hvide blomster.Jeg er faktisk lidt imponeret over (det er jeg i øvrigt tit - altså imponeret - over den forunderlige natur) hvor stor den er blevet. Bladene er jo enorme og hele planten fylder meget mere end jeg lige havde forventet.

Og mon ikke jeg når at samle lidt frø af den, så jeg har frø til den kommende sæson.


Og apropos frø, så er jeg begyndt at samle frø fra nogle af mine planter.

Sikke en dejlig "nørdet" hobby :-)
Klippe og klistre frø-poserne
Samle og sortere frø
Planlægge og bytte med andre skønne frø
... ja, jeg kunne blive ved ...

Kommentarer

 1. God aften Susanne.Det var da en flot prydtobak du fik ud at de frø.Jeg er også begyndt at samle frø-tror det smitter.Nu har jeg fået plantet mit nye bed til,med bla.de japanske blodgræs.(se mit nye indlæg)der er også andre græsser i bedet og nogle af alle de planter jeg købte i weekenden både i det jyske og på fyn.Håber det bliver rigtigt flotRigtig god aften til dig Jette
  til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på. at frøsamling smitter - det er jo en rigtig sjov aktivitet :-)

   Det bliver et flot bed du får der og med de japanske blodgræs, så kan det kun blive godt.

   Slet
 2. Hej Susanne, hvor er den smuk din nicotiana ;o) Her bliver der også indsamlet frø, sjovt både at spare den del penge og glæde andre med fine frø ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, prydtobakken er stor og flot :-)

   Og enig i, at det også sparer penge - og de kan ellers hurtig få ben at gå på med alle de input og dermed ønsker vi får her i Bloglandia.

   Slet
 3. Mon ikke de var fra mig? JEg delte i hvert fald u d til højre og venstre i salen. (!)

  Men de ER sene.

  Hvor står den smukt hos dig!

  Ses glad i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du formoder rigtigt - det er børnebørn til dine :-)

   Ok, så er det ikke mig, som har været for sent ude. Og ja, den står smukt blandt georginerne

   Slet
 4. Ikke ringe :-) - og ja, frøsamling er en skøn nørdet hobby :-)

  /Birgitte - som ønsker dig en dejlig sensommerdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en herlig hobby, som man kan bruge lang tid på (og plads) :-)

   Ja, det var vist den sidste sensommerdag i år - det har ihvertfald været efterår i dag!

   Slet
 5. det er også en af mine "svagheder" med at samle frø til næste år, men det er sku' da sjovt !!!!

  SvarSlet
 6. Hej Susanne. Ja det er en aldeles skøn hobby. Her nørdes der for fuld kraft i øjeblikket :) Utrolig smuk Tobaksplante.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at der er gang i meget nørderi i mange havenørders hjem - skønt :-)

   Slet
 7. Jeg har frøposer i frakkelommen, i dametasken, i havetasken - jeg kan bare ikke lade være med at samle frø. Jeg vil prøve at sprede en masse frø i de nyeste bede hvor der stadig er lidt fri jord og se om "overvintring af frø/selvsåning" vil lykkes for mig. Men måske når de så ikke at blomstre !
  Den er rigtig flot din hvide Nicotiana.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god idé at have frøposer med. Jeg fortrød det ihvertfald, da jeg var i Paris sidste efterår uden frøposer - der var flere frø, som jeg gerne vil have plukket.

   Mon ikke du får blomster til næste år, hvis du smider frøene nu. Mange staudefrø er jo kuldekimere, så tror da de vil spire til næste år. Det jeg er mest bange for ved at så direkte i bedene er at jeg kommer til at luge de små planter væk fordi jeg ikke kender kimplanternes udseende.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.