Gå videre til hovedindholdet

"Tyve" på spil

Vi har været væk et par dage til en skøn havefest hos svigerforældrene i Jylland. Og det er der "nogle" som har benyttet sig af. Før vi tog afsted var der en del modne vindruer i drivhuset, men da vi kom hjem blev jeg mødt af dette syn .........


da jeg stak hovedet indenfor i drivhuset. Der var ikke mange modne druer tilbage.

Tidligere på ugen har jeg overrasket en solsort i drivhuset - den blev noget forfjamsket og kunne slet ikke finde ud af hvor drivhusdøren var igen.

Og fra soveværelsesvinduet har jeg har set en solsort hoppe ud af drivhuset med en drue i næbbet. Så jeg er helt sikker på, at det er solsortene, som gør sig til vindrue-tyve.


Ærgerligt at solsortene får glæde af de druer fra planter, som jeg har nippet og plejet lige siden foråret. Så jeg spekulerer på, om jeg mon kan hænge et eller andet slags luftigt gardin op i døren til drivhuset, så solsortene ikke kan finde vej ind af døren. Eller har de mon lært, at der er lækkert mad derinde, så de alligevel vil forcere gardinet med mindre det er et net magen til det, som anvendes til at lægge over jordbær og frugtbuske.

Kommentarer

 1. Ej, hvor frækt! Elsker mine fugle i haven. Solsorten er dog en lille værre en. Da alt var færdigt omkring vores trampolin(med Champost), gik der ikke længe før det hele var rodet til igen. Her er jeg sikker på, at solsorten var skurken. Fra nu af vil jeg skule af den, for det med dine druer, men stadig holde af dens sang og pudsige optræden over græsset....
  Ved ikke hvor klog den er- du må prøve dig frem.

  SvarSlet
 2. øv ... skynd dig at spise de sidste ;0)

  SvarSlet
 3. De er snu de solsorte, og de elsker også mine bær i haven. Jeg har ikke druer, men jordbær og ribs har jeg heller ikke for mig selv, hvis jeg ikke forhindrer solsorten i at smæske sig.

  SvarSlet
 4. Kan man ikke en gang have bær i fred i drivhuset, det er da træls.

  SvarSlet
 5. Øv, og ja skynd dig at spise resten.

  Jeg kender problemet, jeg har også problemer med hvepse o.l. de suger alt saft ud, så der kun er en runken skal tilbage.

  I år har jeg dog druer tilbage, endnu.

  Ha´ en god uge.

  Hilsen Hanne, Tilst.

  SvarSlet
 6. Det er bare ikke iorden Mr. Blackbird!!! På den anden side er det svært at skælde en solsort ud, kan allerede høre mig selv hvis jeg så den på vej ud af vinduet med en drue: "Nååårrrhhh...hvor er det sødt....". Jeg har dog også brummet noget mellem grenene på mine blåbær. Før vi tog på ferie nippede jeg lidt modne bær og tænkte at når vi kom hjem var de klar. Og det var de!! Spist og det hele, kun ripper tilbage. Vi har haft blåbærrene i flere år, de står bag drivhuset og har ikke før været besøgt at fugle, men nu hemmeligheden åbenbart afsløret så næste år står den på net over herlighederne.

  Håber du trods alt får lov at få lidt druer og ideen med gardinet i døren er nok ikke helt tosset. :o)

  SvarSlet
 7. Rigtig træls med ubudne gæster.
  Solsorten har nok fået smag på de gode vindruer, så jeg tror det bliver vanskeligt at holde dem væk.
  Skynd dig og spis de sidste.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 8. Hej Susanne. Ja det er helt sikkert Solsorte. "Vores" gør det samme og de lærer ungerne til det samme, så de fortsætter. Så enten skal du dele eller sætte net for døren. Men det skal være så "lukket" at de ikke kommer ind, for er der et hul nogen steder, så er de inde og kan ikke komme ud. Vi har haft flere redningsforsøg. Hos os spiser de alt hvad vi har af lækre sager og jeg har det lidt som fru Friis.....syntes det er meget sødt, når de sådan selv kan finde ud af at snuppe maden. Men altså særlig givtigt er det jo ikke for os selv :)
  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 9. Da jeg første gang var på besøg hos min datter i det sydlige Florida, blevj eg helt vild med deres screen door, så da jeg var hjemme i Danmark, fik jeg straks tømmeren til at lave sådan en til min vinterhave. Det er bare en træramme med fintmasket net udspændt, og ikke engang myg kan komme ind; og det er tilmed let for os andre at komme ud og ind.
  Det var ikke engang særlig dyrt, så vidt jeg husker.
  Happy Wildlife Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Solsortene har da holdt fest hjemme i din have :o) Det lyder som en god idé med den screen door, som Jytte foreslår.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.