Gå videre til hovedindholdet

Hortensia

Denne skønne hortensia er begavet med en del skønne blomster i år. Utroligt efter den barfrost vi havde i vinters. Sidste år var der kun et par enkelte blomsterstande på den, idet den var frosset ned.

Som så ofte før, så fik jeg helt andre øjne på blomsterne gennem kameraets linse. Jeg har ikke tidligere lagt mærke til, at der på denne hortensia er små blomster på blomsterne. 


Hortensiaen 'Limelight' er en nyanskaffelse. Den måtte med mig hjem forleden dag, da jeg kom forbi Bilka og de havde den på tilbudsvognene. Det kunne jeg ikke stå for og specielt ikke efter, at jeg har set den flere gange her i Bloglandia og hørt om dens fortræffeligheder.

Jeg har endnu en hortensia i haven, som jeg flyttede i efteråret. Sidste år stod den stor og flot i forhavebedet, hvor jeg har de gule blomster. Syntes ikke at lyserød passede sammen med solskinsgult, så den måtte flyttes.


Det har den nu ikke været særlig glad for, for den står med små pistne blomster og en stor del af busken står med halvvisne blade. Jeg håber, at det "bare" er i år, at den vil protestere mod, at jeg har flyttet den.  

Kommentarer

 1. Godaften Susanne.Hortensia er ikke til at undvære i haven.Har både limelight og annabelle og så de mere almindelige.Har dem både i jorden,men også en del i krukker.Jeg sætter krukkerne i drivhuset eller i udestuen om vinteren.Skøn lilla farve på den første.
  Glæder mig til på søndag hos Signe.Kan forstå at du også kommer.Vi krydser finger for at vejret holder.Jeg har fået sol nok i Nice i sidste uge.K/H Jette

  SvarSlet
 2. Uh ja Hortensiaer, de er bare så flotte og ikke til at undværer når først man har fået dem ind i haven.. hele mit bed med dem får ingen blomster i år pga. den sene hårde frost vi fik, den brændte samtlige skud af, øv.... men så er der en grund til at købe flere i år, hi hi

  SvarSlet
 3. Meget flotte nærbilleder af dine Hortensiaer, det ligner faktisk hårpynt til små prinsser.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 4. Ja hortensiaer er skønne. Vi har rigtig mange her på øen, så mange at turisterne lægger mærke til det og synes, at det er lige rigeligt. De står på lange rækker langs husene, det er nok derfor. Mine er pænt fordelt rundt om i haven.

  SvarSlet
 5. Hvor SJOVT, Su(n)sanne! Jeg har også lige postet et indlæg med hortensier. Er dog langt fra som HAVE-info-agtig, som du!

  SvarSlet
 6. Skønt med Hortensiaer, dem kan man ikke få for mange af :-D
  Sikke smukt du har fanget dem i nærbillederne. Små perfekte blomster, side om side, der danner en stor smuk overdådighed.
  Marianne :-D

  SvarSlet
 7. Ja Hortensiaerne er et must lige nu. Især limelight er fantastisk syntes jeg.
  Kunne også godt tænke mig et par Annebelle, men jeg har ikke helt fundet pladsen endnu...

  SvarSlet
 8. Hvor er de skønne. Jeg er vild med farven på den første. Mine overlevede ikke vinteren i krukker, eller også var jeg for hurtig til at erklærer dem døde.

  Tak for sidst det var hyggeligt at møde dig, vi ses jo igen i morgen :-)

  SvarSlet
 9. Skønne, skønne billeder af de helt uundværlige hortensiaer. De kan godt være lidt langsomme i det, så man skal ikke give op for tidligt. Sidste år da vi var i England lagde vi endnu mere mærke til hortensiaerne, englænderne har dem overalt, og de er virkelig store buske, meget romantisk. Så vi fik jo lige købt et par nye til os selv, da vi kom hjem.

  Rigtig mange skriver om Limelight og Annabelle - de er godt nok også smukke, mon jeg får plads... SUK.

  Ha' en skøn søndag i Signes haveunivers :)

  SvarSlet
 10. Som du ved, Susanne, er jeg også helt betaget i hortensia. OG du har været langt heldigere end jeg, kan jeg se. Mine har skrantet i år (fotosne på mit sidste indlæg er fra sidste år).

  Håber I havde en dejlig dag hos Signe, det ser sådan ud på indlæggene!

  Jeg vil bede dig om at sende mig en mail med din adresse, så du kan få dine "Svigermors Valmuedrøn"-frø, som er klar nu. Jeg har jo haft din adresse, men jeg kan ikke finde den, så jeg har brug for den igen for at kunne sende dem til dig. :P

  knus!

  SvarSlet
 11. Utrolig smukke hortensiaer du har :-)må vist have købt et par stykker og sat i haven :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…