Gå videre til hovedindholdet

Gule blomster

Det er lang tid siden, at jeg har vist billeder fra det gule forhavebed. Så nu får I lige lidt billeder derfra og til sidst et lille spørgsmål.

Den første mener jeg, at det er en solhat af en slags - ret mig endelig hvis det er forkert, for jeg er slet ikke sikker. Jeg købte ca. 10 stauder i en privat have sidste år og jeg kan ikke huske alle navnene.Skønhedsøje kommer med en lille ekstra blomstring lige nu - men især løvet giver lidt liv i bedet i øjeblikket.

Sjovt nok så har jeg ikke tidligere set kongelys i haven, men der må have ligget latente frø i jorden og ventet på, at jeg fik fjerne vinca'en som dækkede hele bedet. Nu er der kommet lys til jordbunden og så har de haft mulighed for at spire. Denne ene blomstrer og så er der 3-4 rosetter, som jeg forventer blomster i den kommende sæson.Natlys holder jeg så meget af. De springer ud hen på aftenen - derfor også navnet kl. 8-blomst. Da de startede deres blomstring sprang de dog ud omkring kl. 21, men vi har jo også "snydt" med sommertiden. Nu da dagene er blevet kortere, så passer det meget godt med, at de springer ud omkring kl. 20.

Når jeg går forbi natlys-blomsterne hen på aftenen, så sender de den mest vidunderlige duft forbi. Nogle siger, at duften minder om altea-bolsjer. Og det slår ikke fejl - jeg bliver draget til at stikke næsen i blomster HVER eneste aften.Denne gule staude har jeg arvet med haven. Jeg tror selv, at det er en slag asters, men det er kun et gæt. Hvis nogle kender planten, så hører jeg gerne - synes det kunne være lidt sjovere at kalde den ved rette navn fremfor "den-der gule" ;-)

Kommentarer

 1. Dejlige solskinsgule blomster, men desværre ikke noget navn fra mig... ;o)

  SvarSlet
 2. Sødeste solskinsgule Susanne.........det ér en solhat men ikke en Echinacea - mit bud er at den øverste er en stråle solhat/Rudbeckia fulgida og altså ikke en purpursolhat. Men i grunden en skøn skøn efterårs staude ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. hej Susanne.ja! det er ikke altid at man har navne på sine blomster.Men den kl.8 blomst-var den fra dig?
  Vi har også lige fjernet en hel del vinca.Vi er ved at lave et nyt bed i baghaven.Og jeg er i gang med den helt store opstamning.I dag blev jeg færdig med min store thuja(se indlæg)og jeg fik også klippet min store parykbusk.Det er meningen at den skal ned i det nye bed i stedet for et gammelt træ.
  Godaften til dig Jette

  SvarSlet
 4. Plante smil og plante solskin ..... :o)
  Den første ligner Gul solhat/Rudbeckia, den sidste kender jeg ikke, men den er sød.
  Dejligt, at den gule farve er på vej tilbage. Selv jeg er blevet glad for gult, og det siger ikke så lidt :o)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne. Det var flotte gule planter. Jeg har ikke glemt, at du gerne vil have frø fra mine purpurfarvede haveknopurter. Jeg tror, jeg kan høste lidt nu. Jeg skriver en kommentar her på bloggen mandag, når jeg har samlet ind, om det er noget, der er værd at sende til dig. Rigtig god lørdag aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …