Gå videre til hovedindholdet

Gule blomster

Det er lang tid siden, at jeg har vist billeder fra det gule forhavebed. Så nu får I lige lidt billeder derfra og til sidst et lille spørgsmål.

Den første mener jeg, at det er en solhat af en slags - ret mig endelig hvis det er forkert, for jeg er slet ikke sikker. Jeg købte ca. 10 stauder i en privat have sidste år og jeg kan ikke huske alle navnene.Skønhedsøje kommer med en lille ekstra blomstring lige nu - men især løvet giver lidt liv i bedet i øjeblikket.

Sjovt nok så har jeg ikke tidligere set kongelys i haven, men der må have ligget latente frø i jorden og ventet på, at jeg fik fjerne vinca'en som dækkede hele bedet. Nu er der kommet lys til jordbunden og så har de haft mulighed for at spire. Denne ene blomstrer og så er der 3-4 rosetter, som jeg forventer blomster i den kommende sæson.Natlys holder jeg så meget af. De springer ud hen på aftenen - derfor også navnet kl. 8-blomst. Da de startede deres blomstring sprang de dog ud omkring kl. 21, men vi har jo også "snydt" med sommertiden. Nu da dagene er blevet kortere, så passer det meget godt med, at de springer ud omkring kl. 20.

Når jeg går forbi natlys-blomsterne hen på aftenen, så sender de den mest vidunderlige duft forbi. Nogle siger, at duften minder om altea-bolsjer. Og det slår ikke fejl - jeg bliver draget til at stikke næsen i blomster HVER eneste aften.Denne gule staude har jeg arvet med haven. Jeg tror selv, at det er en slag asters, men det er kun et gæt. Hvis nogle kender planten, så hører jeg gerne - synes det kunne være lidt sjovere at kalde den ved rette navn fremfor "den-der gule" ;-)

Kommentarer

 1. Dejlige solskinsgule blomster, men desværre ikke noget navn fra mig... ;o)

  SvarSlet
 2. Sødeste solskinsgule Susanne.........det ér en solhat men ikke en Echinacea - mit bud er at den øverste er en stråle solhat/Rudbeckia fulgida og altså ikke en purpursolhat. Men i grunden en skøn skøn efterårs staude ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. hej Susanne.ja! det er ikke altid at man har navne på sine blomster.Men den kl.8 blomst-var den fra dig?
  Vi har også lige fjernet en hel del vinca.Vi er ved at lave et nyt bed i baghaven.Og jeg er i gang med den helt store opstamning.I dag blev jeg færdig med min store thuja(se indlæg)og jeg fik også klippet min store parykbusk.Det er meningen at den skal ned i det nye bed i stedet for et gammelt træ.
  Godaften til dig Jette

  SvarSlet
 4. Plante smil og plante solskin ..... :o)
  Den første ligner Gul solhat/Rudbeckia, den sidste kender jeg ikke, men den er sød.
  Dejligt, at den gule farve er på vej tilbage. Selv jeg er blevet glad for gult, og det siger ikke så lidt :o)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne. Det var flotte gule planter. Jeg har ikke glemt, at du gerne vil have frø fra mine purpurfarvede haveknopurter. Jeg tror, jeg kan høste lidt nu. Jeg skriver en kommentar her på bloggen mandag, når jeg har samlet ind, om det er noget, der er værd at sende til dig. Rigtig god lørdag aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…