Gå videre til hovedindholdet

Gule blomster

Det er lang tid siden, at jeg har vist billeder fra det gule forhavebed. Så nu får I lige lidt billeder derfra og til sidst et lille spørgsmål.

Den første mener jeg, at det er en solhat af en slags - ret mig endelig hvis det er forkert, for jeg er slet ikke sikker. Jeg købte ca. 10 stauder i en privat have sidste år og jeg kan ikke huske alle navnene.Skønhedsøje kommer med en lille ekstra blomstring lige nu - men især løvet giver lidt liv i bedet i øjeblikket.

Sjovt nok så har jeg ikke tidligere set kongelys i haven, men der må have ligget latente frø i jorden og ventet på, at jeg fik fjerne vinca'en som dækkede hele bedet. Nu er der kommet lys til jordbunden og så har de haft mulighed for at spire. Denne ene blomstrer og så er der 3-4 rosetter, som jeg forventer blomster i den kommende sæson.Natlys holder jeg så meget af. De springer ud hen på aftenen - derfor også navnet kl. 8-blomst. Da de startede deres blomstring sprang de dog ud omkring kl. 21, men vi har jo også "snydt" med sommertiden. Nu da dagene er blevet kortere, så passer det meget godt med, at de springer ud omkring kl. 20.

Når jeg går forbi natlys-blomsterne hen på aftenen, så sender de den mest vidunderlige duft forbi. Nogle siger, at duften minder om altea-bolsjer. Og det slår ikke fejl - jeg bliver draget til at stikke næsen i blomster HVER eneste aften.Denne gule staude har jeg arvet med haven. Jeg tror selv, at det er en slag asters, men det er kun et gæt. Hvis nogle kender planten, så hører jeg gerne - synes det kunne være lidt sjovere at kalde den ved rette navn fremfor "den-der gule" ;-)

Kommentarer

 1. Dejlige solskinsgule blomster, men desværre ikke noget navn fra mig... ;o)

  SvarSlet
 2. Sødeste solskinsgule Susanne.........det ér en solhat men ikke en Echinacea - mit bud er at den øverste er en stråle solhat/Rudbeckia fulgida og altså ikke en purpursolhat. Men i grunden en skøn skøn efterårs staude ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. hej Susanne.ja! det er ikke altid at man har navne på sine blomster.Men den kl.8 blomst-var den fra dig?
  Vi har også lige fjernet en hel del vinca.Vi er ved at lave et nyt bed i baghaven.Og jeg er i gang med den helt store opstamning.I dag blev jeg færdig med min store thuja(se indlæg)og jeg fik også klippet min store parykbusk.Det er meningen at den skal ned i det nye bed i stedet for et gammelt træ.
  Godaften til dig Jette

  SvarSlet
 4. Plante smil og plante solskin ..... :o)
  Den første ligner Gul solhat/Rudbeckia, den sidste kender jeg ikke, men den er sød.
  Dejligt, at den gule farve er på vej tilbage. Selv jeg er blevet glad for gult, og det siger ikke så lidt :o)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne. Det var flotte gule planter. Jeg har ikke glemt, at du gerne vil have frø fra mine purpurfarvede haveknopurter. Jeg tror, jeg kan høste lidt nu. Jeg skriver en kommentar her på bloggen mandag, når jeg har samlet ind, om det er noget, der er værd at sende til dig. Rigtig god lørdag aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…