Gå videre til hovedindholdet

Gule blomster

Det er lang tid siden, at jeg har vist billeder fra det gule forhavebed. Så nu får I lige lidt billeder derfra og til sidst et lille spørgsmål.

Den første mener jeg, at det er en solhat af en slags - ret mig endelig hvis det er forkert, for jeg er slet ikke sikker. Jeg købte ca. 10 stauder i en privat have sidste år og jeg kan ikke huske alle navnene.Skønhedsøje kommer med en lille ekstra blomstring lige nu - men især løvet giver lidt liv i bedet i øjeblikket.

Sjovt nok så har jeg ikke tidligere set kongelys i haven, men der må have ligget latente frø i jorden og ventet på, at jeg fik fjerne vinca'en som dækkede hele bedet. Nu er der kommet lys til jordbunden og så har de haft mulighed for at spire. Denne ene blomstrer og så er der 3-4 rosetter, som jeg forventer blomster i den kommende sæson.Natlys holder jeg så meget af. De springer ud hen på aftenen - derfor også navnet kl. 8-blomst. Da de startede deres blomstring sprang de dog ud omkring kl. 21, men vi har jo også "snydt" med sommertiden. Nu da dagene er blevet kortere, så passer det meget godt med, at de springer ud omkring kl. 20.

Når jeg går forbi natlys-blomsterne hen på aftenen, så sender de den mest vidunderlige duft forbi. Nogle siger, at duften minder om altea-bolsjer. Og det slår ikke fejl - jeg bliver draget til at stikke næsen i blomster HVER eneste aften.Denne gule staude har jeg arvet med haven. Jeg tror selv, at det er en slag asters, men det er kun et gæt. Hvis nogle kender planten, så hører jeg gerne - synes det kunne være lidt sjovere at kalde den ved rette navn fremfor "den-der gule" ;-)

Kommentarer

 1. Dejlige solskinsgule blomster, men desværre ikke noget navn fra mig... ;o)

  SvarSlet
 2. Sødeste solskinsgule Susanne.........det ér en solhat men ikke en Echinacea - mit bud er at den øverste er en stråle solhat/Rudbeckia fulgida og altså ikke en purpursolhat. Men i grunden en skøn skøn efterårs staude ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. hej Susanne.ja! det er ikke altid at man har navne på sine blomster.Men den kl.8 blomst-var den fra dig?
  Vi har også lige fjernet en hel del vinca.Vi er ved at lave et nyt bed i baghaven.Og jeg er i gang med den helt store opstamning.I dag blev jeg færdig med min store thuja(se indlæg)og jeg fik også klippet min store parykbusk.Det er meningen at den skal ned i det nye bed i stedet for et gammelt træ.
  Godaften til dig Jette

  SvarSlet
 4. Plante smil og plante solskin ..... :o)
  Den første ligner Gul solhat/Rudbeckia, den sidste kender jeg ikke, men den er sød.
  Dejligt, at den gule farve er på vej tilbage. Selv jeg er blevet glad for gult, og det siger ikke så lidt :o)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne. Det var flotte gule planter. Jeg har ikke glemt, at du gerne vil have frø fra mine purpurfarvede haveknopurter. Jeg tror, jeg kan høste lidt nu. Jeg skriver en kommentar her på bloggen mandag, når jeg har samlet ind, om det er noget, der er værd at sende til dig. Rigtig god lørdag aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …