Gå videre til hovedindholdet

Det er svært at vente

I det ene hjørne af haven ligger denne bunke ærtesten og venter. Og det er altså svært med tålmodigheden - jeg vil så gerne have det lagt på plads. Men ...


Men inden da skulle jeg lige have de sidste højbede på plads. Dvs. at det var et højbed og kanten på hindbærbedet. Det var et dejligt varmt arbejde midt i solen, men det trøstede mig meget, at jeg dermed kunne se (mærke), at urtehaven er placeret korrekt.


Hen på eftermiddagen blev arbejdet dog afbrudt flere gange af små regnbyger, så jeg nåede kun at sætte højbedet op. Kanten til hindbærbedet klares hurtigt i morgen. Hindbærbedet ses længst til højre i billedet.

Men inden jeg kunne gå ind fra haven for aftenen, så måtte jeg altså lige prøve at lægge lidt ærtesten på en lille del af gangen, hvor jeg havde skrællet græsset af. Jeg har fjernet græsset, så der kan lægges ca. 5 cm ærtesten på. Og ærtestenene bliver lagt på fiberdug.


Til sammenligning har jeg sat et før-billede op af én af de gange, som endnu ikke har fået skrællet græs af. Og et billedet efter der er kommet lidt ærtesten på gangen. Og hold op hver er der forskel. Nu kan jeg da slet ikke vente med at få det lavet færdig.

P.S. kanten af belægningsdugen skal selvfølgelig fjernes.

Kommentarer

 1. Jeg kan godt forstå du ikke kan vente - det bliver rigtig flot. Det sætter ligesom prikken over i'et.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det gøre bare en stor forskel til den gode side :-)

   Slet
 2. Der er en verden til forskel på de 2 billeder, det bliver rigtig flot med ærtesten mellem bedene:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret - der er SÅ stor forskel på de to billeder. Og så "tisser" det ned idag, så jeg ikke kan komme videre med projektet, øv. Håber på det bliver tørvejr senere, for så skal der køres mere sten.

   Slet
 3. Godaften Susanne.Sikke du har slidt i det,mens jeg bare har nydt dagen i vores hovedstad.Har været inde og se sandskulptur-festivalen,og en tur i Nyhavn og en god frokost på Gråbrødretorv.Har lavet et indlæg om turen.
  Din køkkenhave bliver da rigtig flot med de gange.Det er godt nok et stort arbejde,men jeg er sikker på du bliver rigtig glad for de flotte gange.
  Hvad er det for nogle store planter du har i højbedet?
  Godaften of god arbejdslyst i morgen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal også være tid til at se ud over havens grænser. Vi tog en kanalrundfart for små tre uger siden, hvor vi sejlede forbi sandskulpturerne. Imponerende og fantastisk lavet.

   Der ligger nogle timers arbejde i urtehaven, men jeg tror at jeg bliver så glad for den, når den er færdig og jeg kun skal koncentrere mig om afgrøderne.

   De store planter må være spidskålene. Bladene har været enormt store og hovederne lige så. Vi har endnu tre hoveder tilbage, men larverne er ved at gøre kål på dem. Så vi skal skynde os.

   Slet
 4. Der bliver godt nok struktur på bedene, når du får lavet de gange. Det bliver superflot :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Og jeg er enig i, at det giver meget mere struktur og fremhæver bedene :-)

   Slet
 5. Waw hvor bliver det flot - det kan du kun blive super glad for !
  God arbejdslyst i morgen.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Jeg kan mærke i maven, at jeg glæder mig til at det bliver færdigt, og jeg er sikker på, at jeg bliver så glad for området.

   Slet
 6. Hold da op, det ser godt ud ;-D Jeg kan så bare sidde her og drømme på din blog. Jeg får aldrig lov til, at få sten i kolonihaven... det hører sig ikke til i en kolonihave, mener gemalen :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Du er bare så velkommen til at komme her på bloggen og drømme. Jeg holder nu med dig i, at i et begrænset område ex. urtehaven, kan der sagtens være sten som sti-belægning i en kolonihave.

   Slet
 7. Den sidste lille detalje til at sætte prikken over i´et. Meget, meget flot.

  God arbejdslyst
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Ja, det er ofte lige den sidste finish, som gør det :)

   Slet
 8. Hej Susanne.
  Hvor bliver det bare super godt med de ærtesten.
  Pas nu på ryggen md alt det knokle arbejde.
  Rigtig god søndag.
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg er også selv rigtig godt tilfreds med resultat, så nu håber jeg snart, at det bliver vejr til at arbejde videre :-)

   Slet
 9. Kan godt forstå du er glad for dine bede, det ser rigtig godt ud :-))
  Kender godt det med, at man lige skal se hvordan tingene kommer til at tage sig ud ;-)

  Jeg kan godt li dit valg af sten. Jeg synes ærtesten er noget kønnere end skærver, fordi der er et fint farvespil i de fine små sten :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …