Gå videre til hovedindholdet

Det er svært at vente

I det ene hjørne af haven ligger denne bunke ærtesten og venter. Og det er altså svært med tålmodigheden - jeg vil så gerne have det lagt på plads. Men ...


Men inden da skulle jeg lige have de sidste højbede på plads. Dvs. at det var et højbed og kanten på hindbærbedet. Det var et dejligt varmt arbejde midt i solen, men det trøstede mig meget, at jeg dermed kunne se (mærke), at urtehaven er placeret korrekt.


Hen på eftermiddagen blev arbejdet dog afbrudt flere gange af små regnbyger, så jeg nåede kun at sætte højbedet op. Kanten til hindbærbedet klares hurtigt i morgen. Hindbærbedet ses længst til højre i billedet.

Men inden jeg kunne gå ind fra haven for aftenen, så måtte jeg altså lige prøve at lægge lidt ærtesten på en lille del af gangen, hvor jeg havde skrællet græsset af. Jeg har fjernet græsset, så der kan lægges ca. 5 cm ærtesten på. Og ærtestenene bliver lagt på fiberdug.


Til sammenligning har jeg sat et før-billede op af én af de gange, som endnu ikke har fået skrællet græs af. Og et billedet efter der er kommet lidt ærtesten på gangen. Og hold op hver er der forskel. Nu kan jeg da slet ikke vente med at få det lavet færdig.

P.S. kanten af belægningsdugen skal selvfølgelig fjernes.

Kommentarer

 1. Jeg kan godt forstå du ikke kan vente - det bliver rigtig flot. Det sætter ligesom prikken over i'et.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det gøre bare en stor forskel til den gode side :-)

   Slet
 2. Der er en verden til forskel på de 2 billeder, det bliver rigtig flot med ærtesten mellem bedene:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret - der er SÅ stor forskel på de to billeder. Og så "tisser" det ned idag, så jeg ikke kan komme videre med projektet, øv. Håber på det bliver tørvejr senere, for så skal der køres mere sten.

   Slet
 3. Godaften Susanne.Sikke du har slidt i det,mens jeg bare har nydt dagen i vores hovedstad.Har været inde og se sandskulptur-festivalen,og en tur i Nyhavn og en god frokost på Gråbrødretorv.Har lavet et indlæg om turen.
  Din køkkenhave bliver da rigtig flot med de gange.Det er godt nok et stort arbejde,men jeg er sikker på du bliver rigtig glad for de flotte gange.
  Hvad er det for nogle store planter du har i højbedet?
  Godaften of god arbejdslyst i morgen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal også være tid til at se ud over havens grænser. Vi tog en kanalrundfart for små tre uger siden, hvor vi sejlede forbi sandskulpturerne. Imponerende og fantastisk lavet.

   Der ligger nogle timers arbejde i urtehaven, men jeg tror at jeg bliver så glad for den, når den er færdig og jeg kun skal koncentrere mig om afgrøderne.

   De store planter må være spidskålene. Bladene har været enormt store og hovederne lige så. Vi har endnu tre hoveder tilbage, men larverne er ved at gøre kål på dem. Så vi skal skynde os.

   Slet
 4. Der bliver godt nok struktur på bedene, når du får lavet de gange. Det bliver superflot :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Og jeg er enig i, at det giver meget mere struktur og fremhæver bedene :-)

   Slet
 5. Waw hvor bliver det flot - det kan du kun blive super glad for !
  God arbejdslyst i morgen.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Jeg kan mærke i maven, at jeg glæder mig til at det bliver færdigt, og jeg er sikker på, at jeg bliver så glad for området.

   Slet
 6. Hold da op, det ser godt ud ;-D Jeg kan så bare sidde her og drømme på din blog. Jeg får aldrig lov til, at få sten i kolonihaven... det hører sig ikke til i en kolonihave, mener gemalen :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Du er bare så velkommen til at komme her på bloggen og drømme. Jeg holder nu med dig i, at i et begrænset område ex. urtehaven, kan der sagtens være sten som sti-belægning i en kolonihave.

   Slet
 7. Den sidste lille detalje til at sætte prikken over i´et. Meget, meget flot.

  God arbejdslyst
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Ja, det er ofte lige den sidste finish, som gør det :)

   Slet
 8. Hej Susanne.
  Hvor bliver det bare super godt med de ærtesten.
  Pas nu på ryggen md alt det knokle arbejde.
  Rigtig god søndag.
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg er også selv rigtig godt tilfreds med resultat, så nu håber jeg snart, at det bliver vejr til at arbejde videre :-)

   Slet
 9. Kan godt forstå du er glad for dine bede, det ser rigtig godt ud :-))
  Kender godt det med, at man lige skal se hvordan tingene kommer til at tage sig ud ;-)

  Jeg kan godt li dit valg af sten. Jeg synes ærtesten er noget kønnere end skærver, fordi der er et fint farvespil i de fine små sten :-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Trænger du til nye krukker?

For et par år siden overvejede jeg, om jeg skulle udskifte alle de forskellige krukker jeg havde. Det var både glaserede og terakotta-krukker, krukker med forskellige mønstre og uden mønstre. Men istedet startede jeg et lille eksperiment.


Jeg købte en spraydåse med sort udendørsmaling og begyndte at spraymale forskellige krukker. Uanset krukkens struktur og overflade så det faktisk ret godt ud. Men jeg var ret spændt på, hvordan malingen ville holde sig over den første vinter.


Malingenskaller en anelse, men et lille pust fra spraydåsen og så er krukken flot sort igen og jeg har (næsten) nye krukker :-)

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …