Gå videre til hovedindholdet

Burger med havens grønt

Nu er dette jo ikke en madblog, men jeg synes alligevel, at jeg har lyst til at vise en lille billedserie; fra jord til bord og som er meget mad-inspireret.

En del af dagens høst fra urtehaven var salat og den første squash.


Det blev lavet til en dejlig råmarineret squashsalat: squashen skæres i tynde skiver - jeg brugte et mandolinjern. Halv olie og halv citronsaft blandes med peber og hældes over squashen. Squashen blandes godt med olie/citronen, så alle skiver er vendt i marinaden. Salaten trækker ca. 15 min.


Salaten blandes lige inden servering med salat plukket i mindre stykker. Over salaten kommes hakkede mandler og parmesan skåret med kartoffelskrælleren.


Faktisk var det meningen, at salaten skulle spises til en bruger med friskbagt brød. Men salaten var en udmærket erstatning for den traditionelle agurkesalat og blev lagt ovenpå bøffen. Mums siger jeg bare.

Kommentarer

 1. Hej Susanne.Det var da en fin opskrift,Det kunde da være at man skulle forsøge sig med en dejlig saftig burger.Det ser bare godt ud.Og jrg har alt det grønne i haven.Har også lige lavet et indlæg med grønt fra haven.Det er da dejligt at kunne gå lige ud og forsyne sig i haven.Godnat fra Jette

  SvarSlet
 2. Ja MUMS siger jeg også bare, det ser sørme lækkert ud.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Lækkert at se hvad havens grønt kan inspirere til :-) Guf, skøn salat!

  SvarSlet
 4. Hej Susanne :-)
  Åhh.. den salat lyder godt nok lækker. Den må jeg godt nok prøve :-)
  Har jg iøvrigt fortalt, jeg også har en madblog?? Der tror jeg næsten, din opskrift ender... og selvfølgelig linker jeg tilbage til dig.
  Kn Pia

  SvarSlet
 5. Det ser lækkert ud :-)

  På en haveblog, synes jeg det er yderst relevant, at fortælle om, hvordan forskellige afgrøder fra haven kan anvendes :-))

  For mig er det en del af det, at have urtehave også anvendelsen af disse, og hvem kan ikke bruge lidt ny inspiration.

  SvarSlet
 6. uhmm ... det ser lækkert ud ;0)
  Tak for inspiration

  SvarSlet
 7. Øj, TAK, Susanne! Jeg aner aldrig hvad jeg skal bruge alle de Squash til, D'er vælter op i min køkkenhave. Nu ved jeg det!

  SvarSlet
 8. Det ser rigtig lækkert ud.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 9. Den salat vil jeg også prøve - tak for inspirationen :-)

  Jeg får en masse squash fra mine svigerforældre, så ny inspiration er meget kærkommen.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…