Gå videre til hovedindholdet

Burger med havens grønt

Nu er dette jo ikke en madblog, men jeg synes alligevel, at jeg har lyst til at vise en lille billedserie; fra jord til bord og som er meget mad-inspireret.

En del af dagens høst fra urtehaven var salat og den første squash.


Det blev lavet til en dejlig råmarineret squashsalat: squashen skæres i tynde skiver - jeg brugte et mandolinjern. Halv olie og halv citronsaft blandes med peber og hældes over squashen. Squashen blandes godt med olie/citronen, så alle skiver er vendt i marinaden. Salaten trækker ca. 15 min.


Salaten blandes lige inden servering med salat plukket i mindre stykker. Over salaten kommes hakkede mandler og parmesan skåret med kartoffelskrælleren.


Faktisk var det meningen, at salaten skulle spises til en bruger med friskbagt brød. Men salaten var en udmærket erstatning for den traditionelle agurkesalat og blev lagt ovenpå bøffen. Mums siger jeg bare.

Kommentarer

 1. Hej Susanne.Det var da en fin opskrift,Det kunde da være at man skulle forsøge sig med en dejlig saftig burger.Det ser bare godt ud.Og jrg har alt det grønne i haven.Har også lige lavet et indlæg med grønt fra haven.Det er da dejligt at kunne gå lige ud og forsyne sig i haven.Godnat fra Jette

  SvarSlet
 2. Ja MUMS siger jeg også bare, det ser sørme lækkert ud.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Lækkert at se hvad havens grønt kan inspirere til :-) Guf, skøn salat!

  SvarSlet
 4. Hej Susanne :-)
  Åhh.. den salat lyder godt nok lækker. Den må jeg godt nok prøve :-)
  Har jg iøvrigt fortalt, jeg også har en madblog?? Der tror jeg næsten, din opskrift ender... og selvfølgelig linker jeg tilbage til dig.
  Kn Pia

  SvarSlet
 5. Det ser lækkert ud :-)

  På en haveblog, synes jeg det er yderst relevant, at fortælle om, hvordan forskellige afgrøder fra haven kan anvendes :-))

  For mig er det en del af det, at have urtehave også anvendelsen af disse, og hvem kan ikke bruge lidt ny inspiration.

  SvarSlet
 6. uhmm ... det ser lækkert ud ;0)
  Tak for inspiration

  SvarSlet
 7. Øj, TAK, Susanne! Jeg aner aldrig hvad jeg skal bruge alle de Squash til, D'er vælter op i min køkkenhave. Nu ved jeg det!

  SvarSlet
 8. Det ser rigtig lækkert ud.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 9. Den salat vil jeg også prøve - tak for inspirationen :-)

  Jeg får en masse squash fra mine svigerforældre, så ny inspiration er meget kærkommen.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…