Gå videre til hovedindholdet

Burger med havens grønt

Nu er dette jo ikke en madblog, men jeg synes alligevel, at jeg har lyst til at vise en lille billedserie; fra jord til bord og som er meget mad-inspireret.

En del af dagens høst fra urtehaven var salat og den første squash.


Det blev lavet til en dejlig råmarineret squashsalat: squashen skæres i tynde skiver - jeg brugte et mandolinjern. Halv olie og halv citronsaft blandes med peber og hældes over squashen. Squashen blandes godt med olie/citronen, så alle skiver er vendt i marinaden. Salaten trækker ca. 15 min.


Salaten blandes lige inden servering med salat plukket i mindre stykker. Over salaten kommes hakkede mandler og parmesan skåret med kartoffelskrælleren.


Faktisk var det meningen, at salaten skulle spises til en bruger med friskbagt brød. Men salaten var en udmærket erstatning for den traditionelle agurkesalat og blev lagt ovenpå bøffen. Mums siger jeg bare.

Kommentarer

 1. Hej Susanne.Det var da en fin opskrift,Det kunde da være at man skulle forsøge sig med en dejlig saftig burger.Det ser bare godt ud.Og jrg har alt det grønne i haven.Har også lige lavet et indlæg med grønt fra haven.Det er da dejligt at kunne gå lige ud og forsyne sig i haven.Godnat fra Jette

  SvarSlet
 2. Ja MUMS siger jeg også bare, det ser sørme lækkert ud.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Lækkert at se hvad havens grønt kan inspirere til :-) Guf, skøn salat!

  SvarSlet
 4. Hej Susanne :-)
  Åhh.. den salat lyder godt nok lækker. Den må jeg godt nok prøve :-)
  Har jg iøvrigt fortalt, jeg også har en madblog?? Der tror jeg næsten, din opskrift ender... og selvfølgelig linker jeg tilbage til dig.
  Kn Pia

  SvarSlet
 5. Det ser lækkert ud :-)

  På en haveblog, synes jeg det er yderst relevant, at fortælle om, hvordan forskellige afgrøder fra haven kan anvendes :-))

  For mig er det en del af det, at have urtehave også anvendelsen af disse, og hvem kan ikke bruge lidt ny inspiration.

  SvarSlet
 6. uhmm ... det ser lækkert ud ;0)
  Tak for inspiration

  SvarSlet
 7. Øj, TAK, Susanne! Jeg aner aldrig hvad jeg skal bruge alle de Squash til, D'er vælter op i min køkkenhave. Nu ved jeg det!

  SvarSlet
 8. Det ser rigtig lækkert ud.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 9. Den salat vil jeg også prøve - tak for inspirationen :-)

  Jeg får en masse squash fra mine svigerforældre, så ny inspiration er meget kærkommen.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.