Gå videre til hovedindholdet

Burger med havens grønt

Nu er dette jo ikke en madblog, men jeg synes alligevel, at jeg har lyst til at vise en lille billedserie; fra jord til bord og som er meget mad-inspireret.

En del af dagens høst fra urtehaven var salat og den første squash.


Det blev lavet til en dejlig råmarineret squashsalat: squashen skæres i tynde skiver - jeg brugte et mandolinjern. Halv olie og halv citronsaft blandes med peber og hældes over squashen. Squashen blandes godt med olie/citronen, så alle skiver er vendt i marinaden. Salaten trækker ca. 15 min.


Salaten blandes lige inden servering med salat plukket i mindre stykker. Over salaten kommes hakkede mandler og parmesan skåret med kartoffelskrælleren.


Faktisk var det meningen, at salaten skulle spises til en bruger med friskbagt brød. Men salaten var en udmærket erstatning for den traditionelle agurkesalat og blev lagt ovenpå bøffen. Mums siger jeg bare.

Kommentarer

 1. Hej Susanne.Det var da en fin opskrift,Det kunde da være at man skulle forsøge sig med en dejlig saftig burger.Det ser bare godt ud.Og jrg har alt det grønne i haven.Har også lige lavet et indlæg med grønt fra haven.Det er da dejligt at kunne gå lige ud og forsyne sig i haven.Godnat fra Jette

  SvarSlet
 2. Ja MUMS siger jeg også bare, det ser sørme lækkert ud.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Lækkert at se hvad havens grønt kan inspirere til :-) Guf, skøn salat!

  SvarSlet
 4. Hej Susanne :-)
  Åhh.. den salat lyder godt nok lækker. Den må jeg godt nok prøve :-)
  Har jg iøvrigt fortalt, jeg også har en madblog?? Der tror jeg næsten, din opskrift ender... og selvfølgelig linker jeg tilbage til dig.
  Kn Pia

  SvarSlet
 5. Det ser lækkert ud :-)

  På en haveblog, synes jeg det er yderst relevant, at fortælle om, hvordan forskellige afgrøder fra haven kan anvendes :-))

  For mig er det en del af det, at have urtehave også anvendelsen af disse, og hvem kan ikke bruge lidt ny inspiration.

  SvarSlet
 6. uhmm ... det ser lækkert ud ;0)
  Tak for inspiration

  SvarSlet
 7. Øj, TAK, Susanne! Jeg aner aldrig hvad jeg skal bruge alle de Squash til, D'er vælter op i min køkkenhave. Nu ved jeg det!

  SvarSlet
 8. Det ser rigtig lækkert ud.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 9. Den salat vil jeg også prøve - tak for inspirationen :-)

  Jeg får en masse squash fra mine svigerforældre, så ny inspiration er meget kærkommen.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)