Gå videre til hovedindholdet

Urtehaven fortsat

Jeg har taget konsekvensen af, at der var en genvej gennem det blå bed til krydderurtebedet. Og derfor har jeg nu flyttet et par stauder og gravet ud sti en sti gennem bedet. Jeg tror, som nogle af jer også nævnte i kommentarerne, at vi uvilkårligt kommer til at tage genvejen og så vil jeg gå og ærgre mig over, at løgplanter, stauder mm. vil blive trampet ned.


Krydderurtebedet, jordbærbedet og fire højbede til urter er på plads, så nu mangler kun ét mindre højbed, som kommer til at slutte det hele af. Desværre skal det lille højbed ligge i et område med skvalderkål, så jeg er lidt tøvende med at gå i gang. Men det skal jo gøres. Så på med gravevanten én af de kommende dage.


Her til aften gik jeg igang med at grave græs/ukrudt og de øverste lag jord af gangene mellem højbedene. Jeg havde troet, at det ville blive et hårdt arbejde, men faktisk så går det rimelig nemt. Jeg graver så meget jord af, at der er plads til ca. 5 cm småsten. Mon ikke det er passende?

Kommentarer

 1. Dejligt når der ikke er langt fra tanke til handling ;o) Det bliver super flot når der kommer grus på som afslutning ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber det giver en god afslutning på det hele med grus. Det lange tjavsede græs og ukrudt er ihvertfald ikke pænt og jeg mister overblikket. Så glæder mig til, at jeg kommer så langt, at jeg kan køre grus på :-)

   Slet
 2. Du er jo myreflittig i din ferie Lene. Det bliver godt nok også lot. hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Til hverdag synes jeg ikke rigtigt, at det bliver til noget, så det gælder om at udnytte feriedagene. Men dagen i morgen holder jeg hviledag sammen med Tour de France-rytterne ;-)

   Slet
 3. Hej Susanne,
  Det bliver lige i øjet. En fin adgang til højbedene.
  Du får sørme gravet og ordnet, men så kommer der jo også
  en tid til at nyde bagefter. Håber du holder et hvil af og til.:)
  Glæder mig til at se mere. Jeg er meget hug på dine højbede. Så flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord :-) Ja, jeg arbejder, men det er jo den rene afslapning rent mentalt. Men der bliver også holdt pauser indimellem, så kroppen også kan slappe af. Og i morgen er som sagt hviledag - hvis jeg da kan holde mig fra haven hen mod aften!

   Jeg glæder mig selv til, at se det færdige resultat, så jeg kan nyde - nemlig :-)

   Slet
 4. Hej Susanne!

  Flot have du har!
  Vi har selv lige anlagt højbede, dog ikke med grus imellem, men stenmel. Under stenmelet valgte vi at lægge en fiberdug/ukrudtsdug, for at undgå ukrudt i gangene. Vi har gjort det flere steder i haven, og det fungerer upåklageligt, så det kan varmt anbefales. Jem og Fix har de billigste ruller med 2 meter for ca 180 kr.

  vh josefine

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Josefine, ja, jeg er kommet langt, men der er stadig et stykke vej førend jeg er helt tilfreds - vi havefolk bliver vist aldrig færdige i haven :-)

   Det er en rigtig god idé, at lægge fiberdug under småstenene og det er helt sikkert også planen her (dugen er allerede købt :-), for der skal meget til at holde genstridigt ukrudt væk. Dejligt at høre, at det fungerer upåklageligt - det giver blod på tanden til at gå videre med projektet :-)

   Slet
 5. Et stort arbejde du der er i gang med.
  Det skal nok blive godt, når der kommer grus på.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det tager lidt tid og fysik at få lavet, men er helt sikker på, at det bliver godt, når jeg bliver færdig :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…