Gå videre til hovedindholdet

Så skete der noget

Som sædvanligt så sker der noget, når mine forældre er på besøg. Og det skal jeg da lige love for, at der også gjorde i går.

Jeg havde jo truet med at de langbenede rhododendroner skulle klippes ned. Nu står de to grupper klippet ned stort set til bunden og det ser lidt tomt ud. Jeg krydser virkelig fingre for, at vi ikke har været for hårde ved dem og at de begynder at skyde igen.

Hermed lidt før og efter billeder.Her ses bedet bag afskærmningen til terrassen. På øverste billede er afskærmningen placeret til venstre for billedet. I denne gruppe var der tre store langbenede og en pieris, som fik cuttet.

Og bedet set fra den anden side så afskærmningen er placeret til højre i billedet.I det andet bed var der to rhodoer, som blev klippet ned. Et bed der var frygtelig tæt og rodet at se på og som jeg gerne vil have renoveret. Og jeg skal love for, at det gav luft i bedet.

Inde i bedet er der en del snebær, som jeg gerne vil have fjernet, men ... hvordan. Bedet er næsten ikke til at grave i grundet masser af rødder fra de store fyrretræer. Hmm, jeg må have fundet en løsning, for jeg er ret træt af, at de gror inde i bedet.Og ikke nok med at det gav luft, så gen-fandt jeg også den sti, som jeg vidste var gemt inde i bedet. Stien håber jeg på, at jeg kan få genetableret igen. Men inden da skal jeg have flyttet de små rhodo'er, som har nedkroget sig selv og slået rod lige midt i indgangen til stien.


Og dette var ikke det eneste vi nåede. Der blev klippet hæk og bøgetræ, fjernet ukrudt og løgtoppe i bede og sommerklargjort terrasse. Og vi nåede også til Havefestival hos Jørn Dannesboe i Buresø - mere herom senere.

Endnu engang tusind tak til mine forældre for den skønne og store hjælp :-)

Kommentarer

 1. Hvor er det dog skønt med sådan nogle forældre, sikken stor hjælp. Det skal nok blive godt. Lige netop med rhodoer er jeg lidt bange for at klippe i. Så jeg glæder mig til at se dine vokse til igen.

  Har også et bed jeg gerne ville lave om på, men har også store træer stående med rødder overalt. Man tør næsten ikke gå igang ...tænk sig hvis man slog dem ihjel.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig skønt - så føler man virkeligt, at det rykker og så er det ligesom noget lettere at komme videre med de større projekter.

   Tror du ikke, at der skal noget til at slå træerne ihjel - mon gravning kan gøre det? Her hos mig er jorden så infiltreret af rødder, at jeg ikke kan komme i den.

   ja, jeg er også noget spændt på rhodo'erne - de har sørme bare at komme igen.

   Slet
 2. Det er dejligt med et par eller to ekstra hjælpende hænder i haven. Sikke da travlt i har haft og det kan virkelig ses. krydser fingre for at dine rhodoer overlever den barske behandling :)

  I har sandelig haft travlt når i også nåede at besøge en åben have. Det glæder jeg mig til at høre mere om..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg krydser også fingre for dem - det ville være så ærgerligt, hvis de går ud. Så håber ...

   Ja, mine forældre får virkelig noget fra hånden og ligger ikke på den lade side. Jeg gad godt at have samme energi, når jeg bliver omkring de 70 - det er så flot, som de holder sig i gang.

   Regner med at jeg laver et indlæg fra Dannesboes have én af de nærmeste dage.

   Slet
 3. I har godt nok haft travlt, men det var nok en god idé. Smart med de små nye rhodoer, som har lavet sig selv.
  De der snebær er frygtelige og næsten ikke til at slippe af med igen. Jeg har også nogen kæmpebuske, som er groet sammen i et virvar, det breder sig bare vildt.

  SvarSlet
 4. Vent du nu bare og se, hvis du vander rhododendronerne lidt og evt. giver dem lidt rhododendrongødning, så skal du bare se, hvor flot de skyder fra bunden :-)Jeg klippede en ned (længere ned end du har gjort) på mit arbejde for to år siden, den står helt tæt og flot nu :-))Det samme gjorde jeg med en anden for nogle år siden, den blev så fin og tæt, og den var ikke bedre værd end at smide væk, da jeg klippede i den.

  Ang. snebærene. Jeg ville grave alt det der er muligt op, resten ville jeg skære ned, og på de friske snit pensle koncentreret round up (det må ikke røre andre planter!!)Det er den måde jeg har renset min søsters hæk for det der ikke hørte hjemme i hækken, og som var så stort eller sad så det ikke kunne graves eller rykkes op. Du skal sikkert efter det nogle gange, når der er så meget, for det er nok ikke let at ramme alt på en gang.
  Jeg er egentlig ikke tilhænger af sprøjtemidler, men engang imellem kan det være på sin plads at bruge det med måde.

  SvarSlet
 5. Hej. Hold da op sikke et arbejde I har været igang med. Det ser meget bedre ud efter at det har fået luft. Jeg håber, det lykkes dig at få genetableret stien. Det er en rigtig god idé med en sti i et bed, så kan man komme til på alle sider. Hvor er det dejligt med forældre, der hjælper til!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …