Gå videre til hovedindholdet

Så skal der spises

Kålsommerfuglen sværmer om min spidskål og det er jeg jo i sagens natur ikke så glad for. Her er den dog fanget i en matrem, for når jeg ser den i spidskålen, så bliver den jaget væk.


Desværre kan jeg ikke sidde vagt døgnet rundt (det gider jeg nu heller ikke), så istedet må vi høste og spise alle de spidskål vi orker.


Og de smager jo fantastisk - sprøde og smagfulde. Her én af vore foretrukne og let-lavede opskrift på spidskål, som vi ofte laver.

Hvidkål med citron og fløde
1 spidskålshoved skæres i tynde strimler og svitses i lidt olie på en pande. Tynde strimler af skallen og saften af 1 citron tilsættes spidskålen sammen med 2-3 spsk fløde. Det hele varmes og og smages til med salt og peber. Pynt evt. med et par kviste persille. God appetit. 

Kommentarer

  1. Mmm, dejlig opskrift! Og sikken smuk sommerfugl!
    Hav en skøn dag,
    Rose
    :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, sommerfuglen er smuk (og endnu mere smuk, hvis man ikke har kål i haven ;-)

      Slet
  2. Umme nums hvor lyder det godt. Opskriften er hermed gemt.
    Øv med sommerfuglene, de er så utroligt smukke, men hvor kan de gøre stor skade. Min mor "sidder vagt" ved hendes grønkål lige nu men jeg tror kampen er tabt.

    Kh. Anne-Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt, at du kan bruge opskriften :-)
      Ja, vi kan jo desværre ikke sidde vagt hele døgnet - alternativet er et net, men ...

      Slet
  3. Hej Susanne.
    Tak for opskriften. Jeg har allerede planlagt at vi skal have spidskål i aften, og jeg tror at jeg skal prøve din opskrift. Ellers kan det også anbefales at lave coleslaw.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det vil du absolut ikke fortryde - retten er bare frisk og skøn - ligesom coleslaw og specielt en sommerslaw er heller ikke værst :-)

      Slet
  4. Tak for opskriften, det ser spændende ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme - den smager rigtig godt :-)

      Slet
  5. Den opskrift hapser jeg... jeg har godt nok ikke spidskål i haven, men sommerkål... så dem vil jeg øve mig på, hvis ikke sommerfuglene kommer først...

    SvarSlet
    Svar
    1. Værsgo' og mon ikke, at du når at få høstet et par stykker, førend det er for sent :-)

      Slet
  6. Den opskrift lyder indbydende.Den skal prøves.

    Ellers er her et tip til kål; Sæt brændenælder i vand i en spand 4-5 dage (skal stå i solen) Det vil stinke som bare pokker :O( Vandet 'bruser' du kålene over med, så slipper både æg og eventuelle larver sit tag i bladene :O)....eller dæk med net....men det gider vi ikke se på ....vel? ;O)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er sikker på, at du finder den lækker :-)
      Enig, net gider vi ikke kigge på og det er sikkert heller ikke helt nemt at få helt tæt. Det kunne være, at jeg skulle på jagt efter brændenælder og måske stanken kan opveje den gode effekt på æg og laver. Tak for tippet det lyder effektivt :-)

      Slet
  7. Uhmmmm, det lyder lækkert, det er fine hoveder du har dyrket:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig lækkert og ja, de er faktisk blevet rigtig fine og store :-)

      Slet
  8. Hej Susanne.Sjovt nok er der flere på nettet der omtaler madopskrifter,og viser deres afgrøder frem-mig selv inklusive.Dejligt at være selvforsynende.
    God aften Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi nyder virkeligt pirncippet med fra jord til bord - det er noget helt andet at hente sit eget end at købe det i supermarkederne. Og spændende at følge andres afgrøder og 'høste' tips :-)

      Slet
  9. Det lyder som en nem og lækker opskrift. Den vil jeg også prøve, men jeg må i supermarkedet efter spidskålen, desværre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er ret sikker på, at retten også smager dejlig med en spidskål fra supermarkedet. Rigtig god fornøjelse med spisen :-)

      Slet
  10. Flot billede af sommerfuglen. godt "fanget".
    Tak for opskriften.
    Ha´ en dejlig dag.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.






En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…