Gå videre til hovedindholdet

Krydderurtebede

Jeg har sommerferie og det bliver bare så skønt at have mange fridage til at tage et godt træk i haven. Jeg glæder mig SÅ meget til at få et par opgaver afsluttet. Det ene af dem er urtehaven.


Brædderne til de sidste højbede malede jeg for længe siden, så der det var bare lige at gå i gang med at snedkere. De sidste højbede skal stå langs drivhuset og mellem stakit og drivhus. Højbedene til krydderurterne har jeg dog valgt kun at lave et brædt højt. Jordbær og hindbærbedene er også kun et brædt højt, så det passer fint sammen.


Mens jeg har arbejdet med at planlægge og måle ud, så tror jeg, at jeg er kommet til den konklusion, at jeg må have lavet en indgang til krydderurtehaven gennem det blå bed. Det blå bed ses i forgrunden af billedet. Det er en meget nem genvej og jeg tror, at vi i mange tilfælde vil træde gennem bedet i stedet for at gå gennem det meste af urtehaven, for at hente krydderurterne.


Jeg håber på, at vejrudsigten holder, så jeg kan komme videre med bedene i morgen. Det vil være så skønt at få dem på plads, så jeg kan komme i gang med det næste step i urtehaven.

Kommentarer

 1. Rigtig, rigtig god sommerferie Susanne krydser fingre for vejret ;0) Det kan både krydderurterne og vi nemlig godt li´....at der kommer sol;0)

  Det lyder som en god plan med en sti først som sidst for genvej og smutvej vil man altid tage hvis det er det letteste....medmindre der står en stor tjørnehæk i vejen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Dorthe :-) For min skyldt behøver det ikke blive 35 grader i skyggen, næh jeg er såmænd tilfreds med tørvejr uden blæst - sådan kan man blive så "fordringsløs" når det danske vejr driller.

   Ja, jeg kan lige så godt tage konsekvensen nu jeg er i gang med etablering i stedet for at gå og ærgre mig over, at planterne bliver trampet ned. Og det bliver såmænd også rigtig fint med en lille sti der :-)

   Slet
 2. Ja der er altid noget at se til og så er det så surt at blive bremset af en regnbyge eller en hedebølge for den sags skyld.
  Jeg håber at vejret holder på dine vegne, så du kan få afsluttet projektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og har vi ikke noget at se til, så har vi helt sikkert nye planer i skuffen vi kan starte på ;-)
   Tak og mon ikke der er flere, som gerne ser at vejret holder.

   Slet
 3. Rigtig god ferie - og hvor er bedre at tilbringe tiden, end i haven.
  Du kan lige så godt, først som sidst, lave en fin indgangssti igennem det blå bed ind til krydderurtehaven - for når man helt naturligt "kommer til" at gå den vej - ja så er der bare ingen vej udenom ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - jeg nyder allerede ferien i haven :-)
   Jeg har taget konsekvensen og gjort klar til en "genvej" - jeg så heller ingen udvej andet end at det måtte til.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.