Gå videre til hovedindholdet

Krydderurtebede

Jeg har sommerferie og det bliver bare så skønt at have mange fridage til at tage et godt træk i haven. Jeg glæder mig SÅ meget til at få et par opgaver afsluttet. Det ene af dem er urtehaven.


Brædderne til de sidste højbede malede jeg for længe siden, så der det var bare lige at gå i gang med at snedkere. De sidste højbede skal stå langs drivhuset og mellem stakit og drivhus. Højbedene til krydderurterne har jeg dog valgt kun at lave et brædt højt. Jordbær og hindbærbedene er også kun et brædt højt, så det passer fint sammen.


Mens jeg har arbejdet med at planlægge og måle ud, så tror jeg, at jeg er kommet til den konklusion, at jeg må have lavet en indgang til krydderurtehaven gennem det blå bed. Det blå bed ses i forgrunden af billedet. Det er en meget nem genvej og jeg tror, at vi i mange tilfælde vil træde gennem bedet i stedet for at gå gennem det meste af urtehaven, for at hente krydderurterne.


Jeg håber på, at vejrudsigten holder, så jeg kan komme videre med bedene i morgen. Det vil være så skønt at få dem på plads, så jeg kan komme i gang med det næste step i urtehaven.

Kommentarer

 1. Rigtig, rigtig god sommerferie Susanne krydser fingre for vejret ;0) Det kan både krydderurterne og vi nemlig godt li´....at der kommer sol;0)

  Det lyder som en god plan med en sti først som sidst for genvej og smutvej vil man altid tage hvis det er det letteste....medmindre der står en stor tjørnehæk i vejen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Dorthe :-) For min skyldt behøver det ikke blive 35 grader i skyggen, næh jeg er såmænd tilfreds med tørvejr uden blæst - sådan kan man blive så "fordringsløs" når det danske vejr driller.

   Ja, jeg kan lige så godt tage konsekvensen nu jeg er i gang med etablering i stedet for at gå og ærgre mig over, at planterne bliver trampet ned. Og det bliver såmænd også rigtig fint med en lille sti der :-)

   Slet
 2. Ja der er altid noget at se til og så er det så surt at blive bremset af en regnbyge eller en hedebølge for den sags skyld.
  Jeg håber at vejret holder på dine vegne, så du kan få afsluttet projektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og har vi ikke noget at se til, så har vi helt sikkert nye planer i skuffen vi kan starte på ;-)
   Tak og mon ikke der er flere, som gerne ser at vejret holder.

   Slet
 3. Rigtig god ferie - og hvor er bedre at tilbringe tiden, end i haven.
  Du kan lige så godt, først som sidst, lave en fin indgangssti igennem det blå bed ind til krydderurtehaven - for når man helt naturligt "kommer til" at gå den vej - ja så er der bare ingen vej udenom ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - jeg nyder allerede ferien i haven :-)
   Jeg har taget konsekvensen og gjort klar til en "genvej" - jeg så heller ingen udvej andet end at det måtte til.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.