Gå videre til hovedindholdet

Krydderurtebede

Jeg har sommerferie og det bliver bare så skønt at have mange fridage til at tage et godt træk i haven. Jeg glæder mig SÅ meget til at få et par opgaver afsluttet. Det ene af dem er urtehaven.


Brædderne til de sidste højbede malede jeg for længe siden, så der det var bare lige at gå i gang med at snedkere. De sidste højbede skal stå langs drivhuset og mellem stakit og drivhus. Højbedene til krydderurterne har jeg dog valgt kun at lave et brædt højt. Jordbær og hindbærbedene er også kun et brædt højt, så det passer fint sammen.


Mens jeg har arbejdet med at planlægge og måle ud, så tror jeg, at jeg er kommet til den konklusion, at jeg må have lavet en indgang til krydderurtehaven gennem det blå bed. Det blå bed ses i forgrunden af billedet. Det er en meget nem genvej og jeg tror, at vi i mange tilfælde vil træde gennem bedet i stedet for at gå gennem det meste af urtehaven, for at hente krydderurterne.


Jeg håber på, at vejrudsigten holder, så jeg kan komme videre med bedene i morgen. Det vil være så skønt at få dem på plads, så jeg kan komme i gang med det næste step i urtehaven.

Kommentarer

 1. Rigtig, rigtig god sommerferie Susanne krydser fingre for vejret ;0) Det kan både krydderurterne og vi nemlig godt li´....at der kommer sol;0)

  Det lyder som en god plan med en sti først som sidst for genvej og smutvej vil man altid tage hvis det er det letteste....medmindre der står en stor tjørnehæk i vejen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Dorthe :-) For min skyldt behøver det ikke blive 35 grader i skyggen, næh jeg er såmænd tilfreds med tørvejr uden blæst - sådan kan man blive så "fordringsløs" når det danske vejr driller.

   Ja, jeg kan lige så godt tage konsekvensen nu jeg er i gang med etablering i stedet for at gå og ærgre mig over, at planterne bliver trampet ned. Og det bliver såmænd også rigtig fint med en lille sti der :-)

   Slet
 2. Ja der er altid noget at se til og så er det så surt at blive bremset af en regnbyge eller en hedebølge for den sags skyld.
  Jeg håber at vejret holder på dine vegne, så du kan få afsluttet projektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og har vi ikke noget at se til, så har vi helt sikkert nye planer i skuffen vi kan starte på ;-)
   Tak og mon ikke der er flere, som gerne ser at vejret holder.

   Slet
 3. Rigtig god ferie - og hvor er bedre at tilbringe tiden, end i haven.
  Du kan lige så godt, først som sidst, lave en fin indgangssti igennem det blå bed ind til krydderurtehaven - for når man helt naturligt "kommer til" at gå den vej - ja så er der bare ingen vej udenom ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - jeg nyder allerede ferien i haven :-)
   Jeg har taget konsekvensen og gjort klar til en "genvej" - jeg så heller ingen udvej andet end at det måtte til.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)