Gå videre til hovedindholdet

Bien og blomsten

Bierne havde travlt i både tagetes og stor tusindstråle i dag - det tegner til en god frøhøst. Jeg fangede et par stykker i tagetes'ene.

Bien fik samlet godt med nektar og dens bag var samme farve som blomsterne.

Kommentarer

 1. Hej Susanne.Flotte billeder af bien og blomsten.
  har lavet et indlæg om hosta,hvis
  du har lyst til at se det.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Har været omkring din blog - skønne hosta'er du viser

   Slet
 2. Og det fangede du flot! Det er altså imponerende med de små flittige honningsugere! Hold op de besøger mange blomster på en dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Ja, det er utrættelige og bliver bare ved og ved. Men kunne også se at aktiviteten faldt når det blev overskyet - ligesom vores havelyst ;-)

   Slet
 3. Flotte billeder. Jeg var også en tur ude og se på al insekt-aktiviteten, men jeg fik i lige fanget nogle gode i linsen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Ærgerligt at du ikke lige fik knipset lidt, for der er så mange flotte farver i øjeblikket :-)

   Slet
 4. Flot billeder du har taget. Her summer det også.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Skønt at det summer - så lyder det da i det mindste af summer ;-)

   Slet
 5. Heavenly smukt Susanne;0)

  Det summer og summer men dog mest af humlebier og svirrefluer her.....gad vide hvor honningbierne er i år ????

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - er selv lidt vild med de skønne farver på billedet :-)

   Honningbier - ja, gad vide hvor de er?

   Slet
 6. Det er skønt at se de små bevingede venner arbejde og flot er de sammen med Tagetes i dejlig varm farve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, brumbasserne er så energiske og vimse i de smukke farver i de skønne 'Spanish Brocade' :-)

   Slet
 7. Skønne og godt fangede billeder Susanne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Det er altså sjovt at fotografere :)

   Slet
 8. Gode billeder.
  Godt fanget.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 9. Hej Susanne.

  Tak for dine søde ord.
  Fantastiske billeder af den aktive "brom-bi" - og ikke mindst fantastiske billeder af alt det andet.
  Dejligt at finde inspiration her i blogverdenen.

  Weekendhilsner fra en ny fast læser :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt og ikke svært med den lækre have du har :-)
   Det er skønt med al den inspiration, som kan hentes her i bloglandia. Og velkommen til som fast læser :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…