Gå videre til hovedindholdet

Skøn bloghave-besøg

Jeg har været på et skønt havebesøg hos Lene fra Lavendelpigen. Aftalen kom i hus da hun havde et par akelejer 'Green Apples', som hun gerne ville forære mig. Og det siger jeg absolut ikke nej tak til. At foræringen også indebar en havevandring, ja så følte jeg mig dobbelt heldig.

Lenes have er en rigtig skøn parcelhushave i flere niveauer og med opdeling i mange bede indeholdende rigtig mange smukke og dejlige planter. Deriblandt også mange som jeg ikke har set tidligere. Og så blev jeg meget imponeret over Lenes viden - hun kunne huske navnene på alle planterne i haven.

At der pludselig var gået halvanden time i haven vidner om, at to havetossede kvinder kan nørde (ment på den positive måde) så meget, at vi glemmer tiden. Det var skønt at dele haveinteressen og se en smuk have. Og ja, kameraet lå i bagagerummet - det glemte jeg fuldstændigt, så billeder får I desværre ikke.


Ud over akelejerne 'Green Apples', fik jeg også et par staudevalmuer med hjem. De stod rigtig smukke i Lenes have og lever op til deres navn 'Royal Wedding'. Tusind tak for en hyggelig formiddag Lene. Jeg vil glæde mig til et gen-visit og til at se de smukke blomster på de planter jeg fik med hjem :-)


Dagens jordbærhøst fra én plante i drivhuset.

Kommentarer

 1. Lyder som et fantastisk besøg, og du skal da slet ikke tænke på det med fotograferingen... vi er skam ikke spor nysgerrige og under dig gerne at holde al denne skønhed for dig selv!!! Nå, lyve kan jeg så heller ikke, men tillykke med dine blomsterkup og de skønne jordbær.

  OG NÆSTE GANG HUSKER DU ALTSÅ AT FÅ DET KAMERA UD AF BILEN... ;O)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld - det sker aldrig igen ;-) Mon du kan se lidt af skønheden på Lenes blog?

   Slet
 2. Det lyder hyggeligt, men jeg tilslutter mig Fru Friis´ bemærkning :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtigt hyggeligt :-) og næste gang tager jeg kamera med, det lover jeg

   Slet
 3. Herligt med bloggerbesøg. Det med at glemme kameraet til blogarrangementer, er en af mine spidskompetencer, så jeg kender det ;-)

  Åh og så modne jordbær allerede. Jeg ved godt, at de er fra drivhuset, men alligevel :-)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt ærgerligt ikke at have dokumentationen i orden.

   Jordbærrene smagte dejlige :-)

   Slet
 4. Hej Susanne :o)) Ja, det kamera så jeg da ikke meget til :o) Men hyggeligt var det virkelig. Dagens højdepunkt :o) I øvrigt fandt jeg en dronningebusk i min have her til aften. Den står helt bagerst i et bed, men den er der og blomstrer og er bestemt yndig :o)Den havde jeg lige glemt :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, det gemte sig og ville ikke blande sig i den hyggelige stemning :-)
   Skønt at du har fundet en dronningebusk - så er haven alligevel stor. Hvis den får lidt opmærksomhed, så er jeg sikker på, at du får det optimale ud af den :o)

   Slet
 5. Hej Susanne. Sikke dog en god dag I har haft. Tænk at du glemte kameraet! Din dronningebusk er meget smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er noget sjusk at jeg glemte kameraet på sådan et dejligt besøg!
   Dronningebusken nyder jeg også rigtig meget :-)

   Slet
 6. Hej Susanne.sikke da et dejligt besøg.Rart at vi kan besøge hinanden på trods af alder og havestørrelse.Og at man så også kan bytte lidt planter gør det jo endnu bedre.Knus Jette lige hjemvendt fra London (se mit indlæg)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haveinteressen er uafhængig af stort set alt - det er så skønt at vi bare kan besøge hinanden og så går snakken. Det er et skønt netværk vi har herinde :-)

   Slet
 7. Ser ud til at i har haft en god dag.
  Ikke dårlig med ny planter til haven.
  Fine jordbær. Vore jordbær er ikke så langt fremme, men de står heller ikke i drivhuset.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig skønt med nye planter i haven og så endda nogle en anden blogger har fremavlet. Så vil jeg tænke på giveren hver gang jeg kommer forbi :-)
   Det er også kun dem i drivhuset, som er så langt. De andre ser noget grønne ud endnu.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…